Igen, valóban létezik a szelektív hallás

Ráadásul mindkét nemre egyaránt igaz, úgyhogy emiatt nem lehet többé piszkálni senkit. Ezt egy nagyon egyszerű kísérlettel szemléltették, amiről a Hearing Journal-ban (kábé Hallás folyóirat) írtak. A kutatók szópárokat állítottak össze, amiknek egyik tagja inkább a nagybetűs férfilétre volt jellemző (mint például sör vagy foci), a másik tagja pedig inkább a nők életében játszhat meghatározóbb szerepet (mint például csokoládé vagy bevásárlás).

shutterstock 136072502

Hogy ez mennyire szexista, vagy nem, azt most ne vitassuk. Azért se, mert ezt a listát aztán felolvasták negyven nőnek és negyven férfinak, és azt állapították meg, hogy mindkét nem könnyebben idézte fel azokat a szavakat, amiket eleve hozzájuk kapcsoltak."Azok, akik régóta együtt élnek, gyakran panaszkodnak arra, hogy a másiknak szelektív hallása van. Vicces látni, hogy kétségtelenül van igazság abban, amit mondanak" - mondta John Phillips, az egyik kutató.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.