VándoRobot

A VándoRobot program egy a számos oktatási kezdeményezés közül, melyben a GE aktívan vesz részt, azzal a céllal, hogy a digitális műveltség minél szélesebb körben ismert legyen, valamint a jövő nemzedék érdeklődését a digitális technika és a STEM tárgyak iránt formálja. A keretében 10 hét időtartamra jut el 6 ArTeC robot készlet olyan iskolákba, amelyek tanulói máshogy nem juthatnának ehhez az élményhez. Ennek révén az elmúlt 4 évben országszerte 57 iskolában 2034 diák, a programhoz kapcsolódó szakkörökön további 6523 diák ismerkedhetett a programozás alapjaival.

VándoRobot foglalkozás
VándoRobot foglalkozás

A VándoRobot célja, hogy a digitális műveltség minél szélesebb körben ismert legyen, valamint a jövő nemzedék érdeklődését a digitális technika és a STEM tárgyak iránt formálja. A VándorRobot program sikeres működését az Abacusan Stúdió az ArTeC Robotist eszközök pedagógiai alkalmazása terén szerzett tapasztalatára és nemzetközi jógyakorlatokra támaszkodva biztisítja, az eszközcsomagok összeállításával, a 10 alkalmas szakköri tematika kidolgozásával, a foglalkozásvezető pedagógusok felkészítésével, mentorálásával, az eredmények és tapasztalatok disszeminációjával. A GE Hungary a robotkészletek beszerzéséhez és a pedagógusok képzéséhez nyújtott pénzügyi támogatással, önkéntes dolgozói mentorálással, pályaorientációs beszélgetéssel működik közre a program sikeres megvalósításában.

A tanév során 3 időszakban, időszakonként 6 iskolának ArTeC Robotist elemekből összeállított Scratch-ben programozható robotika és konstrukciós csomagot biztosítanak. 10 hetes szakköri tematika javaslattal segítik a munkát. A foglalkozásokat vezető pedagógusoknak az időszakot megelőző 2 hétben felkészítő továbbképzést tartanak, amelyet a program során igény szerint folyamatos mentorálás egészít ki.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek