Szurikáta Foglalkozás – Mosolyt ad a szurik mellé!

A Szurikáta Foglalkozás az azonnali és élethosszig tartó inzulinkezelést igénylő, 1-es típusú diabéteszes gyerekek integrációját, társaik érzékenyítését és edukációját szolgáló interaktív gyermekfoglalkozás vagy rendhagyó környezetismeret-óra medikusok és dietetikus hallgatók vezetésével, a diabéteszről és az egészséges táplálkozásról, játékos formában az érintett gyermek kortárs közösségében, óvodai csoportjában vagy iskolai osztályában.

Szurikáta Foglalkozás
Szurikáta Foglalkozás

A Szurikáta Foglalkozás célja, hogy segítségére legyen egy krízisen átesett gyermeknek abban, hogy könnyebben vissza tudjon illeszkedni kortárs közösségébe krónikus betegségével együtt. A foglalkozás eszköz arra, hogy megkönnyítsük a vele történtekről, a szúrásokkal és fájdalommal járó kezelésekről való mesélést. Lehetőséget teremtünk arra, hogy a társai kipróbálhassák a diabétesz eszközeit (pen), az ezzel kapcsolatos gondolataikról, érzéseikről beszámolhassanak, így akadályozva meg a beteggé vált gyermek „elszigetelődését” és a diabétesz tabuvá válását.

Az ismeretanyag segít a tévhitek „lebontásában” – a diabéteszt a túlzott édesség okozza  és a betartandó szabályok megismerésében. A projekt célja a már kialakult betegség lehető legjobb menedzselésének, egy erős terápiás együttműködésnek és a betegségbelátásnak a támogatása. A foglalkozás segít állapotuk elfogadásában és ez a szövődménymentesebb élet irányába támogatja őket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra