MASZK Egyesület

A Martonvásáron működő MASZK Egyesület célja, hogy a településen és környékén élő fiatalokat összefogja és közösségé kovácsolja. Mindezt a színház világának megszerettetése, színdarabok előadása, kulturális rendezvények szervezése által teszik, mellyel az egész térségre közösségépítő és kultúrafejlesztő hatást érnek el.

MASZK Egyesület
MASZK Egyesület

A MASZK Egyesületet a nevelés, az oktatás és a képességfejlesztés hajtja. A martonvásári járás legtöbb települését megmozgató, kulturális és közösségfejlesztő munkát végeznek. Fő célcsoportjuk az iskoláskorú gyerekek. Színházi előadások létrehozása és bepróbálása mentén olyan kompetenciákat sajátíthatnak el a részvevők, mint a kommunikációs készség, magabiztos kiállás, tiszta beszéd, kulturális tájékozottság, kooperációs munkaformák megtapasztalása, és közben közösségi aktivitásra tesznek szert.

Rendszeres programokat a próbákon kívül is szerveznek, amik az előadás készítésén kívüli fejlesztést, a játék örömét és a közösségi élményt szolgálják. Heti rendszerességgel érhetőek el tréningjeik, ahol a MASZK tanárai a különböző művészeti ágak képviseletében - színpadi mozgás, kreatív zene, improvizáció, kreatív írás, logopédia - tartanak órákat. Az egyesület által megrendezett Versnagykövet ünnepi esemény, a térség fiataljainak nyújt megmérettetési alkalmat az irodalom területén. A versenyzők verssel, saját írással és megzenésített költeménnyel nevezhetnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek