LogIQa Stúdió

A LogIQa Stúdió célja, hogy a "Játékos logika" tanfolyamokon keresztül a gyerekeket megtanítsa túllépni a berögzült sémákon, fejlessze gondolkodásukat. Ezt nem szaktárgyi ismeretek átadásával, mélyítésével, hanem gondolkodtató, kihívást jelentő, szokatlan feladatokkal, játékokkal próbálják elérni.

LogIQa Stúdió
LogIQa Stúdió

A LogIQa Stúdió foglalkozásain a kreativitást, próbálkozó gondolkodást, absztrakciós képességet, célorientált problémamegoldást, leleményességet, kritikai gondolkodást, önreflexiót, önbizalmat fejleszti, ezekre épít. A tanév során, tanítási időn kívüli, heti rendszerességű, kiscsoportos alkalmakon foglalkoznak a gyerekekkel. Általános gondolkodásfejlesztés keretében matematikai, nyelvi, vizuális logikai képességeket fejlesztenek, de nem hanyagolják el a téri, finommotorikus és verbális készségeket sem. Céljuk egyfelől a minél szélesebb körű fejlesztés, másfelől a szélesebb paletta több gyereknek kínálhat kiemelkedési lehetőséget és sikerélményt, a siker pedig a legjobb motiváló erő.

Nyáron egyhetes táborral várják a gyerekeket, ahol olyan tevékenységek is terítékre kerülhetnek, amelyekre a tanfolyami keretek szűkek lennének. Itt a gondolkodtató foglalkozások mellett kiemelten fontosnak tartják a gyerekek mozgásra való igényét is - különösképp, mivel a jó szellemi képességű diákoknál ez az oldal gyakran háttérbe szorul.

Tanfolyamaik és táboraik haszna a szociális készségek fejlesztésében is megnyilvánul, a jó képességű diákok gyakran "csodabogarak" saját közegükben, a LogIQa Stúdióban végre társakra lelhetnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek