Láthatatlan Tanoda

A Láthatatlan Tanoda a szociális munka, pedagógia és a jog eszközeivel támogatja a családokat, hogy élni tudjanak a szabad iskolaválasztás jogával, hogy gyerekeik jó oktatási színvonalú, inkluzív iskolákba járhassanak és önbizalmuk, képességeik kibontakozhassanak. A gyerekek fejlődéséhez egyéni mentorálással, fejlesztő foglalkozásokkal és tartalmas kulturális és szabadidős programokkal járul hozzá.

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány
Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

A Láthatatlan Tanoda a Rosa Parks Alapítvány 2013 óta működő programja, melynek elsődleges célja Budapest VIII. kerületében élő hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek általános iskolai tanulmányainak támogatása azáltal, hogy szüleiket segítik információkkal, érdekérvényesítéssel abban, hogy megtalálják a jó minőségű oktatást nyújtó általános iskolákat, és gyermekeik ott kezdhessék meg tanulmányaikat.

A programban emellett önkéntes mentorhálózat működik, amiben az önkéntesek a résztvevő gyermekekkel való egyszemélyes kapcsolatuk által segítik önbizalmuk növekedését, iskolai tanulmányaikat. A heti rendszerességű találkozások alkalmával együtt játszanak, tanulnak, programokon vesznek részt, vagy egyéni kompetenciafejlesztéssel járulnak hozzá mentoráltjuk minél sikeresebb iskolai előmeneteléhez.

A programban az önkéntesek heti rendszerességű kiscsoportos foglalkozásokat is tartanak korosztályos bontásban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek