Kutyavilág Művészeti Élménytábor

A tatai Kutyavilág Művészeti Élmánytáborban a játékot, az alkotást, a művészetet és a drámapedagógiát használják fel a kreativitás, az érzelmi intelligencia, az önkifejezés és a személyiség fejlesztéséhez. A program házigazdája és aktív résztvevője pedig Dr. SIMON terápiás kutya, a 3 és fél éves magyar vizsla.

Dr. Simon terápiás kutya - Kutyavilág Művészeti Élménytábor
Dr. Simon terápiás kutya - Kutyavilág Művészeti Élménytábor

Tatán van egy hely, melyet Sugta Klára coach és művészetterapeuta vezet, és ahol Dr. Simon asszisztál a programokon. A Kutyavilág Művészeti Élménytáborban kutyás színjátszótér, kutyás mesék, TV adó - amely a Kutyavízió nevet kapta - várja a gyerekeket. A foglalkozásokon gyerekek belebújnak más állatok bőrébe, megismerik a magyar kutyafajtákat és a felelős állattartást, munkakutya bemutatót figyelhetnek.

A Kutyavilág művészeti élménytábor mellett Dr. Simonéknak egész tanéven átívelő együttműködése van a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárral. A Könyvtár pályázatokat ír ki a város és a környezet településeinek iskoláinak, amelynek jutalma állatasszisztált foglalkozás a gyermekkönyvtárban. A kutyaterápiás gyermekkönyvtári foglalkozások célja az olvasás megszerettetése a gyermekekkel, és felelős állattartásra nevelés, valamint, hogy fejlődjön az empátiakészségük, és növekedjen az önbizalmuk. Mindezt gyermekkönyvtári keretek között végzik, ahol a gyermekek a témában könyveket böngészhetnek és kikölcsönözhetik azokat.

2019 októberében a Tatabányai József Attila Megyei Könyvtárban vettek részt állatasszisztált foglalkozáson a könyvtári hét keretében. Tatán, a Talentum Általános Iskola és Gimnázium 3. osztályosaival szintén állatasszisztált tantási órákon vettek részt, melynek céja a figyelem, olvasási, számolás készség és az idegen nyelvi kifelezés fejlesztése.

Oszd meg másokkal is!
Mustra