Kék Erdő Alapítvány - Szenzoros feldolgozási zavarral élő gyermekekért

A Kék Erdő Alapítvány szenzoros és sajátos nevelési igényű gyerekeknek és családjaiknak segít. Az alapítvány 2017-ben azért jött létre, hogy az érintett családokat és gyerekeket támogassa az élet minden területén.

Kék Erdő Alapítvány
Kék Erdő Alapítvány

A Kék Erdő Alapítványnál online tájékoztatókkal, kurzusokkal és offline tréningekkel segítenek a szülőknek, a személyes tanácsadások mellett. A gyerekeknek komplex fejlesztő foglalkozásokat, családi napokat és táborokat szerveznek. Szeretnék a pedagógusokat is elérni és minél szélesebb körben tájékoztatást nyújtani nekik is, ezzel segítve a szenzoros és SNI-s gyerekek integrálását és mindennapjait az oktatási rendszerekben.

2018-ban tanulócsoportot hoztak létre, ahol inkluzívan oktatnak autista, ADHD, SPD és tehetséges gyerekeket. Szenzoros kertjük gondozásában a gyerekek aktívan részt vesznek, így a környezettudatosságra való nevelés és élményalapú oktatásuk is megvalósul. Rendszeresen szerveznek programokat: családi napokat, ünnepekhez kapcsolódó tematikus napokat, iskolai szünetekben táborokat.

2019-ben megnyitott terápiás központjuk, ahol komplex kivizsgálást és egyéni, valamint csoportos fejlesztést kínálnak a családoknak, valamint tehetséggondozást is végznek - SNI-s gyerekeknek is. A szülők képzéssorozatban vehetnek részt, online és offline kurzusokon. Személyes konzultáció is elérhető az alapítványnál, ezenkívül telefonon, üzenetben is tartják a kapcsolatot a szülőkkel. Előadásokat tartanak óvodákban, iskolákban, szülői csoportoknak, segítő szakmában dolgozóknak. A jövőben szeretnék kibővíteni online képzéseiket, hogy minél több érintett családhoz eljussanak az információk és tapasztalatok.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek