K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

A K&H Csoport aktívan tesz a pénzügyi ismeretek széleskörű terjesztéséért, a pénzügyi kultúra fejlesztéséért. 2010-ben ezért hívta életre a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, mely már általános iskolás kortól segíti a mindennapi pénzügyekben való eligazodást.

K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő
K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő célja, hogy a fiatalok korosztályuknak megfelelő játékos feladatokon keresztül fejlesszék pénzügyi gondolkodásmódjukat, hozzásegítve őket ahhoz, hogy felnőttként okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.

A pénzügyi vetélkedő egy egész tanéven átívelő verseny, melyben a pénzügyi alapfogalmak mellett az utóbbi években kiemelt témaként foglalkoznak a digitalizációs trendekkel, mint az e-bank, online ügyintézések vagy olyan innovatív megoldások, mint a mobil tárcás fizetés. A vetélkedő résztvevői bankfióki mentorprogramban is részt vehetnek, ahol egy rendkívüli tanóra keretében mesélnek a K&H kollégái a bankban folyó ügyintézésekről, a legfontosabb tudnivalókról.

A vetélkedő alkotói a kezdetektől arra törekednek, hogy folyamatosan megújuljanak, izgalmas, ugyanakkor naprakész pénzügyi tudást adjanak át. Ezért a 2018-2019-es tanévtől a fiatalok médiafogyasztási szokásait figyelembe véve készítették el új tudásanyagukat, a vigyázz#KáPé vlogot és mobilapplikációt. A történetekben a fiatalok a saját életükből is ismerős helyzetekben ismerkedhetnek meg a pénzügyek világával, majd megszerzett tudásukat kvízeken és játékokon keresztül tesztelhetik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek