Hogy Vagy Egyesület

A Hogy Vagy Egyesület ügye a társadalmi helyzettől független lelki jólét és önismeret, melynek alapja az érzelmeink felismerése és megosztása. Az Egyesület célja, hogy a gyerekek olyan családokban nőjenek fel, ahol a lelki egészség és a reflexió része a mindennapoknak. Az Egyesület fejleszti a gyerekek érzelmi tudatosságát, önismeretét, mentalizációs készségét és támogatja a szülők reflexióját, gyerekével való kapcsolatát.

Hogy Vagy Egyesület
Hogy Vagy Egyesület

A Hogy Vagy Egyesület alapelve, hogy érzelmeink felismerése és megosztása nélkülözhetetlen a lelki jólléthez. Céljuk, hogy ez természetes legyen mindenki számára Magyarországon, társadalmi helyzettől függetlenül. Abban hisznek, hogy önismeret és lelki egészség mindenkinek jár.

8. kerületi óvodákban hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak kiscsoportos, érzelmi fókuszú, saját módszertanú MESEcsoportokat. A csoport fejleszti a mentalizációs készséget, az önismeretet, az érzelemfelismerés és szabályozás készségét, ami hosszútávon segíti a társas helyzetekben való magabiztosabb tájékozódást.

Szülőkonzultációval kiegészített 10 alkalmas Hogy Vagy MESEcsoportjaikat fizetőképes családok is igénybe vehetik Budapesten. A szülőkonzultációk keretében csoportvezető pszichológusok együtt gondolkodnak a szülőkkel, támogatva őket abban, hogy minél jobban megértsék a gyerekük viselkedését. 

Fontos, hogy rendszerszemléletben dolgoznak: a gyerekek fejlesztése mellett az óvodákban érzelmi fókuszú esetmegbeszéléseket is tartanak a pedagógusoknak, így indirekten még több gyerekhez eljutnak. A programban önkénteskedő pszichológusok és hallgatók alapos felkészítést és rendszeres, kötelező szupervíziót kapnak, így szakemberi identitásukba hamar beépülhet a szociális érzékenység.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek