Digital Skills

Megdöbbentő adat, hogy a 0-3 éves kor közötti gyermekek több, mint 70%-a már 18 hónapos korára aktív eszközhasználóvá válik, miközben a Digital Skills kutatásaiból az derül ki, hogy a szülők 90%-a szinte egyáltalán nem tájékozódik az okoseszközök veszélyeiről és lehetőségeiről. A téma Magyarországon még alig ismert. A Digital Skills célja, hogy kutatásuk eredményei alapján cikkek fordításával, előadásokkal és workshopokkal támogassák a szülőket, hogy a digitális eszközök előnnyé váljanak.

Digital Skills
Digital Skills

A Digital Skills célja, hogy kutatásuk eredményei alapján cikkek fordításával, előadásokkal és workshopokkal támogassák a szülőket, hogy a digitális eszközök előnnyé váljanak . A Digital Skills munkája három fő pillérre épül.

1. Kutatások
Céljuk egy országos reprezentatív kutatás megvalósítása, amely megalapozza a kisgyermeknevelők képzésének kibővítését a digitális eszközökre. Jelenleg ez a közösség csupán személyes, szubjektív véleményeket kap iránymutatásul képzése során, ami sokszor nem szakmai, sokkal inkább egyéni véleményen alapul.

2. Előadások és workshopok
A Digital Skills célközönsége elsősorban szülők és kisgyermeknevelők, akik számára rendszeresen szerveznek felvilágosító, érzékenyítő és iránymutató tréningeket. Ezeknek az alkalmaknak a célja árnyalni a kisgyermekek környezetében mozgó felnőttek szemléletét és nyilvános diksurzust indítani, hogy ez a fontos téma végre kapjon kellő figyelmet a médiumok részéről.

3. Fordítások
Magyarországon a 0-3 éves korosztályra fókuszáló, a digitális eszközök használatát és azok hatásait igen kevés anyag karolja fel. Önkénteseikkel arra törekednek, hogy az elérhető tartalmak számát és témáját gyarapítsák, hogy minden szülő tájékozódhasson.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek