Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ

A Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ általános és középiskolás diákok digitális kompetenciáit fejleszti. Az általános iskolások a játékos programozás, robotika foglalkozások keretében megtanulják az algoritmikus gondolkodás alapjait. Térlátásukat és a mérnöki szemléletet a 3D tervezés és nyomtatás segítségével fejlesztik. A középiskolás diákokat a Python programozási nyelven keresztül vezetik be a komplex matematika, blokkláncok és mesterséges intelligencia világába.

Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ
Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ

A Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központban délutáni iskolán kívüli foglalkozások keretében, különböző korcsoportokban tanítják a gyerekeket a programozás alapjaira.

A gyerekek először animációk, majd egyre bonyolultabb játékok tervezése, programozása révén fejlesztik gondolkodásukat, problémamegoldó képességüket, kreativitásukat és sajátítják el az algoritmikus gondolkodást.

Robotika foglalkozások keretében a gyerekek megismerik a robotok vezérlésének elveit, az érzékelők és motorok programozását, és ezek alkalmazását a különböző stratégiákon keresztül.
3D tervezés, nyomtatás foglalkozásokon megtanulják a számítógéppel támogatott tervezés alapjait, a 3D-s tervezés fogásait és a konkrét nyomtatási technológiákat.

Középiskolások Python programozás keretében stabil alapokat kapnak a felsőfokú programozás oktatás megkezdéséhez, objektum orientált programozást tanulnak, számítógépes látás feladatokat és mesterséges intelligencia módszereket sajátítanak el.
Nyári táborok keretében hasznos és szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek