Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ

Olvasási idő kb. 1 perc

A Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ általános és középiskolás diákok digitális kompetenciáit fejleszti. Az általános iskolások a játékos programozás, robotika foglalkozások keretében megtanulják az algoritmikus gondolkodás alapjait. Térlátásukat és a mérnöki szemléletet a 3D tervezés és nyomtatás segítségével fejlesztik. A középiskolás diákokat a Python programozási nyelven keresztül vezetik be a komplex matematika, blokkláncok és mesterséges intelligencia világába.

Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ
Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ

A Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központban délutáni iskolán kívüli foglalkozások keretében, különböző korcsoportokban tanítják a gyerekeket a programozás alapjaira.

A gyerekek először animációk, majd egyre bonyolultabb játékok tervezése, programozása révén fejlesztik gondolkodásukat, problémamegoldó képességüket, kreativitásukat és sajátítják el az algoritmikus gondolkodást.

Robotika foglalkozások keretében a gyerekek megismerik a robotok vezérlésének elveit, az érzékelők és motorok programozását, és ezek alkalmazását a különböző stratégiákon keresztül.
3D tervezés, nyomtatás foglalkozásokon megtanulják a számítógéppel támogatott tervezés alapjait, a 3D-s tervezés fogásait és a konkrét nyomtatási technológiákat.

Középiskolások Python programozás keretében stabil alapokat kapnak a felsőfokú programozás oktatás megkezdéséhez, objektum orientált programozást tanulnak, számítógépes látás feladatokat és mesterséges intelligencia módszereket sajátítanak el.
Nyári táborok keretében hasznos és szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek