Designpedagógia

A designped.com weblapon Mészáros Zsuzska építész és rajztanár közérthetően és szemléletesen mutat be olyan kreatív feladatokat az építészet, design és képzőművészet területéről, amelyeket bármely felnőtt megvalósíthat gyerekekkel, akár otthon, akár kisebb vagy nagyobb csoportban, szervezett oktatás keretei között is. Az aktivitások közös nevezője a kreatív problémamegoldás, designgondolkodás és a jókedvű, szabad alkotás.

Mészáros Zsuzska, a designped.com blogoldal létrehozója
Mészáros Zsuzska, a designped.com blogoldal létrehozója

A designped.com tudásmegosztó blog közérthető és szemléletes kreatív feladatokkal az építészet, design és képzőművészet területéről, Mészáros Zsuzska építész és rajztanár által.

A blogoldalon található kreatív feladatokat bármely felnőtt megvalósíthatja gyerekekkel, akár otthon, akár csoportban, szervezett oktatás keretei között is. Az aktivitások közös nevezője a kreatív problémamegoldás, designgondolkodás és a jókedvű, szabad alkotás. Az ingyenesen hozzáférhető, tudásmegosztó blog gyakorlati segédlet, amely az építészetet, designt hozza közelebb a gyerekekhez, szüleiken és tanáraikon keresztül.

A térkultúra program célja, hogy a fiatalok olyan felnőttekké váljanak, akik tudatosan képesek befogadni az őket körülvevő vizuális ingereket, véleményük van ezekről, és környezetüket értő módon tudják formálni. Vizuális műveltségük hosszútávon hatással lesz környezetünkre. Az építészeti és design kihívások mellett képzőművészeti, művészettörténeti és rajztechnikai jellegű feladatok egyaránt találhatóak, mivel Mészáros Zsuzska fontosnak tartja, hogy a kreatív ötletek megvalósításához megfelelő műveltség és rajztechnikai tudás is a diákok rendelkezésére álljon. Rendszeresen tart családi napokat, workshopokat, tanár-továbbképzéseket, melyen gyakorlatban is bemutatja az érdeklődőknek tevékenységeit. Kutatóként az elméleti háttérrel is foglalkozik.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.