Bölcs Kavics Art and Science Workshopok

A Bölcs Kavics Art&Science Csoport célja, hogy 8-12 éves gyerekek számára izgalmas kísérleteken és művészi alkotómunkán keresztül lehetővé tegye természettudományos jelenségek megtapasztalását és megértését. A foglalkozásokon a gyerekek alapvető fizikai törvényszerűségekkel ismerkedhetnek meg, miközben a kreativitásuk és a problémamegoldó képességük is fejlődik.

Bölcs Kavics Art and Science Workshopok
Bölcs Kavics Art and Science Workshopok

A Bölcs Kavics foglalkozásain a gyerekek alapvető fizikai törvényszerűségekkel ismerkedhetnek meg, miközben a kreativitásuk és a problémamegoldó képességük is fejlődik. Hívószavaik a tudomány közérthetővé tétele, a kreativitás, az interaktivitás és az újrahasznosítás.  

A workshopok egy-egy természeti jelenség témája (pl. a víz, a mozgás, a fény, a navigáció, az űr vagy a robotika) köré rendeződnek. Átlagosan havi 1-2 alkalommal tartanak foglalkozásokat, amelyeken kifejezetten tudományközi szemlélettel dolgoznak: a megfigyelés, mérés és kísérletezés mellett a gyerekek kultúrtörténeti ismereteit is bővítik, a tapasztalatokat kreatív alkotómunkával dolgozzák fel. A fókuszban nem a konkrét tárgyi tudás áll, az a cél, hogy a világhoz való kíváncsi hozzáállás kibontakozhasson.

Foglalkozásaik az általános iskolai természettudományos és művészeti oktatás hiányait egészítik ki. Nagyon fontos számukra a dialógus, ami a csapat diverz összetételének köszönhetően - a Bölcs Kavics tagjai egy fizikus, egy képzőművész és egy múzeumpedagógus - egyszerre akár több szálon is el tud indulni az aktuális résztvevők kérdései mentén.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek