Artistkids

Az Artistkids egy olyan művészeti foglalkozás, amely egy másik szemüvegen keresztül láttatja a művészet szépségét, jelentőségét, hogy a mai kor gyermekeiből a jövő művészetkedvelő, műértő és a művészetek mellett elkötelezett fiatalokat, felnőtteket neveljen. A játékos foglalkozások alatt sokszínűen lehetőséget teremtenek számukra, hogy ezt az érdekes izgalmas világot ők is átélhessék, kipróbálhassák. Megismerkednek a művész izgalmas életével, a mű érdekes és kevésbé ismert hátterével, valamint az adott kor zenéivel egészítik ki ezt az élményt.

Artistkids
Artistkids

Az Artistkids célja egy olyan álom megvalósulása, mely össztársadalmi szinten új utakat nyit meg a digitalizált világ gyermekeinek. Az értékteremtés szellemében hozzák közelebb számukra a képzőművészet csodálatos világát. Az Artistkids egy másik szemüvegen keresztül láttatja a művészet szépségét, jelentőségét, hogy a mai kor gyermekeiből a jövő művészetkedvelő, műértő és a művészetek mellett elkötelezett fiatalokat, felnőtteket neveljen. F ő fókuszban a képzőművészet és azok legismertebb festői és alkotásai állnak, mégsem festőiskola!

A foglalkozások alatt sokszínűen lehetőséget teremtenek a gyerekek számá ra, hogy ezt az érdekes izgalmas világot ők is átélhessék, kipróbálhassák. Mindezt játékos formában. Megismerkednek a művész izgalmas életével és a mű érdekes és kevésbé ismert hátterével, amit mindig nagyon várnak. A foglalkozások alatt az adott kor zenéi szólnak, ezzel egy kis zeneismeretet is átadva számukra.  Ennek szellemében ezek a gyerekek boldogan járnak majd múzeumokba, mert a foglalkozások által pozitív benyomást kapnak arról, hogy a művészet igenis menő és izgalmas, amennyiben azt az ő nyelvezetükön és azzal a kíváncsisággal tálaljuk, ami számukra is könnyedén befogadható.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek