SHOPAHOLIC

Ajándék síbérlet Aspenbe egy síkabátért

bry 2012. december 21., péntek 16:50

A Helly Hansen tovább erősített a Ski Free kampányán: minden vásárló, aki egy kabátot vagy egy nadrágot vásárol a sí és az outdoor kollekcióból, egynapos síbérletet kap Chamonix-ba, a Mont Blanc-ra, vagy Aspenbe. Az akció vonzónak tűnik, de ingünk-(sí)gatyánk rámegy, ha be is akarjuk váltani a kupont.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az 5-7 ezres árkategóriájú játékok a legnépszerűbbek

Divany.hu 2012. december 20., csütörtök 18:16

A játékokra költött összegek csökkentek,  a vásárlási időszak lerövidült, derül ki a Formatex Kft. közleményéből. Úgy tűnik viszont, hogy a tradicionális játékok szerepe újra felértékelődik az idényjellegűekkel szemben. Magyarországon a játékpiac forgalomcsökkenése 15-25%-osra becsülhető, piaci szereplőnként eltérő mértékben, de mindenképpen csökkentek az eladások az elmúlt két évben.

A játékforgalmazó cég tapasztalatai szerint az utóbbi években a családok egyre kevesebbet költenek játékra karácsonykor. A válság előtti időszakhoz képest az árpontok megfeleződtek: míg korábban a 20 ezer forint fölötti játék számított drágának, ma már a 10-12 ezer forint feletti játékot is annak tekintik a vásárlók.  Jelenleg az 5-7 ezer forint közötti darabok a legkelendőbbek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgok, amiket egy pasi se szeretne látni a fa alatt

Tuna Judit 2012. december 18., kedd 19:48

Most már tényleg csak pár nap van karácsonyig, és ha eddig nem sikerült beszereznie az ajándékokat barátjának, segítünk – abban, mit ne vegyen neki, mert szerelmes pillantások helyett legfeljebb csak kényszeredett mosolyt kap.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két gyerekbarát karácsonyi vásár, nem csak gyerekeknek

Tuna Judit 2012. december 18., kedd 10:17

Amióta ilyen elképesztően hideg van, és már nem lehet bőrdzsekiben karácsonyi vásárra járni, nem is akkora buli ez az egész. Nagy a tömeg, mindenki lökdösődik, a kaja és a pia kihűl, mire végre felszabadul egy asztal, és amúgy is lefagy a kéz meg az orr a nagy nézelődés közben. Arról már nem is beszélve, hogy ezek a vásárok igazából családi programként is funkcionálnának, de az előbb felsorolt kellemetlenségek miatt már csak kevés gyerek rázza önfeledten a színpadok előtt. Ma viszont találtunk két olyan helyet Budapesten, ahol egyáltalán nincs nyüzsgés, olcsóbb a bor és a tea, mint például a Vörösmarty téren, és még a     Mennyből az angyal    sem üvölt a hangszórókból. Ettünk, ittunk és nagyon jól éreztük magunkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bevásárlólista burzsujoknak: 1,1 milliárdos óra, arany iPhone, hátrakéta

bry 2012. december 17., hétfő 13:09

Idén is vásárolhat eszelősen drága ajándékokat karácsonyra, kedves milliárdos, de fantáziaszegény olvasóink, mindenképp olvassák el ezt a cikket, adunk pár tippet!

Ha úgy érzi, a szeretett nő nem örülne eléggé egy luxustyúkólnak, gondolkodjon el a Victoria's Secret Fantasy Bra névre keresztelt, gyakorlatilag csak ékkövekből álló fehérneműjén, vagy maradjon a drága kiegészítőknél és ékszereknél. A férfiaknak sem kell aggódniuk, felírhatják a kívánságlistájukra az 5 millió dolláros órát, az arany borítású hangfalakat, vagy James Bond hátra szerelhető rakétáját.

hub640
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi értelme a nem vízálló hótaposónak?

bry 2012. december 16., vasárnap 18:49

A hirtelen beköszönő tartós hideg és a hó hatására rá kellett döbbennünk, szükségünk lehet egy vastagabb talpú, strapabíró, hétköznapi használatra alkalmas hótaposóra. A keresés során belefutottunk a Deichmann akciós ajánlatába, mely szerint 8-10 ezer forintért már egész jó csizmákat vehetünk. A fotón vidám modell szalad a hóban, igen jóképű hótaposókat ajánlva. Csakhogy a cég honlapján lévő kommentekből kiderült, ezek a hótaposók, bár valóban kedvező árúak – egyáltalán nem vízállóak.

61384 439381622795514 1417933867 n

Jó, a hirdetés nem volt félrevezető, hiszen egyáltalán nem állították azt, hogy vízálló csizmákat kínálnak. Csak azt, hogy lehet velük hóban futni, ugye. Egy gyanútlan vásárló viszont ezek alapján azzal a feltételezéssel indul el megvenni az akcióban látott csizmát, hogy az némi hóban futkározás után sem ázik latyakra a lábán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel lepje meg kedvencét karácsonyra!

ermiz 2012. december 16., vasárnap 10:13

Évről-évre képesek vagyunk rácsodálkozni, hogy valakik képesek ajándékot venni állataiknak karácsonyra, hanukára vagy akár születésnapra. Ennek ellenére örömmel nyújtunk ötleteket, mit vegyen kedvencének az, aki úgy érzi, nem teljes a karácsony anélkül, hogy Fifike kapott volna egy logikai játékot, vagy legalább egy jó nagy velőscsontot.

Megdöbbenésünkre a Fressnapf annyira komolyan veszi a dolgot, hogy még külön ajándékkatalógust is készített , amire persze rávetettük magunkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen minden problémát orvosló gépet kuponnal!

bry 2012. december 10., hétfő 11:50

A kuponok kínálata, különösen a karácsonyi akciók, gyorsan lejárnak, de ne csüggedjenek azok, akik lemaradtak a múlt heti kínálatról, mert ezen a héten is összegyűjtjük az érdekesebbeket. Két dolog biztos: az ünnepek közeledtével egyre gyakoribbak a valódi engedményt nem tartalmazó ajánlatok, és a valótlant ígérő termékajánlók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kütyük, amik nélkül nem tél a tél

Tuna Judit 2012. december 8., szombat 19:47

Nem árt tisztában lenni a ténnyel, hogy kicsivel több, mint két hét múlva már december 24-ét írunk. Ilyenkor, ahogy ez már lenni szokott, feltérképezzük az idei év újdonságait, és hogy ezek közül mit hol, mennyiért lehet beszerezni. Most a jópofa, bár szinte teljesen haszontalan meglepetések közt néztünk körül, és úgy tűnik, idén télen a kesztyűké a főszerep. Persze, ezen annyira nem is csodálkozunk…

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ajándéktippek ezer forint alatt

bry 2012. december 7., péntek 17:21

Nem kell mondanunk, még mindig tart a válság, a pénzünk kevés. Éppen ezért összegyűjtöttünk pár olyan ajándékötletet, amit meg lehet valósítani ezer forintból. Azért azok se legyenek restek elolvasni az alábbiakat, akik nagyobb összeget szánnak szerettük megajándékozására: egy nagyobb ajándék mellett jól mutat néhány kisebb is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen színházjegyet aznap, akár féláron!

Dívány 2012. december 4., kedd 18:05

A színház nem mozi, ezt tudjuk, több szempontból sem az. Az egyik fő különbség a jegyár, ami miatt sokan boldogan járnának színházba, mégse engedhetik meg maguknak. A másik, hogy hetekkel-hónapokkal előre be kell biztosítani magunkat a jegyvásárlással, így a spontaneitásnak csak akkor van esélye, ha többhavi rákészülés után épp a színházas napon leszünk betegek.

A Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila által létrehozott, last minute színházjegyeket forgalmazó honlap, a Ma Este Színház azonban minden ilyen kifogást kilő: akár pár órával az előadás előtt, aznap délután, és akár féláron is hozzájuthatunk az esti belépőkhöz.

A szolgáltatás Budapesten kívül egyelőre csak pár más városban, Budaörsön, Szegeden, Veszprémben és Kecskeméten érhető el, az alapítók célja azonban az, hogy az egész országból csatlakozzanak hozzájuk színházak. A 2011. december óta működő holnap népszerűsége egyre csak növekszik, Facebook-profiljuk pedig már több mint 30 ezer rajongót számlál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vámoltasson okosan és gyorsan!

bry 2012. december 4., kedd 10:49

Az ünnepek ugyan még távolinak tűnnek, és a karácsonyi dekorációk megjelenése is korainak tűnik a bevásárlóközpontokban, mégis itt az ideje, hogy elkezdjük beszerezni a fa alá szánt ajándékokat. Legalábbis akkor, ha neten szeretnénk rendelni, és főleg, ha külföldről.

Mivel sokan járatlanok a külföldről történő vásárlásban, összeszedtük, hogyan is zajlik és mire érdemes odafigyelni ennek a folyamatnak a legkérdőjelesebb részénél, azaz vámolásnál. Bár magát vámoltatást nem nekünk kell intéznünk, viszont érdemes előre felkészülni a megfelelő dokumentumokkal, és az sem árt, ha előre ki tudjuk számolni, hogy milyen vám- vagy adóterhet kell fizetnünk a rendelt árunk után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Parndorfban idén minden vagy drága, vagy ócska

Tuna Judit 2012. december 3., hétfő 21:28

Minden évben felmérjük a parndorfi dizájner outlet kínálatát , hogy képet tudjunk adni az árairól, az év végi akciókról, és hogy milyen új boltok nyíltak. Eddig általában össze is kötöttük a kellemeset a hasznossal, és beszereztünk pár nagyon olcsó (2-10 eurós) terméket magunknak, de idén ezt sajnos már nem tudtuk megtenni: ami tetszett, rohadt drága volt, ami olcsó volt, az meg ócska is.

Parndorf előnye, hogy közel van: reggeln indultunk, délelőtt tizenegyre már ott is voltunk. A pozitívumok nagyjából itt véget is érnek: bár évről évre egyre több üzlet képviselteti magát itt, most mégsem találtunk semmi igazán jó cuccot elfogadható áron.

A több mint százhetven dizájnerboltnak helyt adó Parndorf Designer Outlet óriási, hiszen 37 000 négyzetméteren terül el. A luxusmárkáktól a köznép által is megfizethetőkig minden van itt, parkolóhely viszont annál kevesebb. Fura volt, hogy bár úgy tűnt, kevés a vásárló, a parkolóhelyért viszont ölni kellett. Az is illúzióromboló volt, hogy míg tavaly ilyenkor már egészen karácsonyi hangulatú volt a parndorfi pénznyelő, idén ebből semmit nem éreztünk: talán ha egy fa fel volt díszítve,  és sehonnan sem szólt az „O Tannenbaum”. Mondjuk, utóbbit annyira nem is bántuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Konyhaberendezés és világítós nyakkendő az eladási listák élén

bry 2012. december 3., hétfő 13:58

A hazai üzletláncok eladásai alapján az ünnepek előtt mindenki elektronikai termékeket és mobiltelefonokat vesz, ez annyira nem meglepő. A lakberendezési üzletláncoknál azonban egész megdöbbentő dolgokat vásárolnak ilyenkor: az Ikeában sokan komplett konyhát vesznek karácsonyra, míg a Jyskben előkelő helyen szerepel az éneklő-zenélő nyakkendő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bécsi karácsonyi vásár gyönyörű, a Vörösmarty téri meg legalább közel van

Tuna Judit 2012. december 1., szombat 20:00

Lassan minden üzletben berakják a karácsonyi cédét, az utcákon is egyre több a karácsonyi díszkivilágítás. Egyre több a karácsonyi vásár is, lehet egy rakat pénzt otthagyni a kézműves és ilyen-olyan termékekre, de legalább forralt borozni is. Nem csak emiatt mentünk el a bécsi vásárba, de ha már ott voltunk, természetesen azt is megkóstoltuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti akciók: a kisebb üzletláncokat se hanyagolja

bry 2012. december 1., szombat 16:05

Az ünnepek közeledtével egyre lelkesebben figyeljük az üzletek akciós kínálatát. Élelmiszerek terén a legtöbben leragadunk a nagyobb üzletláncok kínálatánál, pedig érdemes szétnézni a bolthálózatoknál is. Lassan ideje megvásárolni a karácsonyi menühöz szükséges tartós alapanyagokat, és jövő héten már nem halogathatjuk tovább a Mikulás-csomagok összeállítását sem.

tejter
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kókuszzsír, almaecet és ricinusolaj: tényleg kenje a hajára!

Dívány 2012. november 27., kedd 17:01

Egyre nagyobb divat, hogy minek vennénk a drogériákban drága hajápoló termékeket, ha egyszer mi magunk is elkészíthetjük őket, ahogy anno dédmamáink tették. Ezzel egyrészt rengeteget spórolhatunk, másrészt biztosan tudjuk, mit is kenünk magunkra. De valóban olyan jók, mint amilyennek mondják őket? Mi kipróbáltuk!

Vegyen kijelzővédő fóliát vagy szilikonmellet kuponnal karácsonyra!

bry 2012. november 27., kedd 14:30

Jövő héten december, a kuponokkal kereskedő oldalakon is megjelentek a karácsonyi ajánlatok. A cégek jelentős része külön karácsonyi aloldalt is létrehozott, ahol azokat a szolgáltatásokat és termékeket mutatják be, amelyek szerintük jól mutatnának a fa alatt. Eddig jól is hangzik a dolog, de a valóság ezzel szemben az, hogy a kínálat unalmas, kreatív ötletekkel nem lehet találkozni, és csak elvétve bukkannak fel olyan kuponok, amikre tényleg érdemes lecsapni. Más kérdés, hogy némelyik elég hülyén nézne ki a fa alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hólapát a megszűnő Bricostore sztárja

ermiz 2012. november 24., szombat 19:14

Pénteken a Tescót ellepték az olcsó játékokra éhes tömegek, az áruházlánc ugyanis 50 százalékkal olcsóbban adta a játékokat, mint egyébként. Talán ezen felbuzdulva hirdette meg az akciót szombatra az Interspar (bár ők csak 30 százalékkal kínálták olcsóbban a játékokat), valamint a Bricostore, ami kivonul Magyarországról, és nem akarja magával vinni az árukészletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tömeg és káosz a Tesco játékvásárán

bry 2012. november 24., szombat 07:35

A Tesco november 23-án és 24-én játékvásárt tart, melynek keretében a gyerekjátékokra költött összeg felét a Clubcard tulajdonosok Tesco vásárlási kupon formájában visszakapják a pénztárnál. Az akció nem meglepő módon óriási tömegeket mozgatott meg, így azoknak adnánk pár tanácsot, akik szombaton szeretnének vásárolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsünk adventi koszorút

Dívány 2012. november 23., péntek 18:50

Decembertől otthont is elkezdődik a lakásdíszítés, például adventi koszorúval. Ezeket pár ezer forinttól kezdődő árakon készen is meg lehet vásárolni, de ha kedvet érzünk hozzá, bátran álljunk neki saját kezűleg elkészíteni őket, és nem is kell különösebb kézügyesség hozzá.

Persze, nemcsak azért érdemes saját készítésű adventi koszorúval kísérletezni, mert ha csak az alapanyagokat vesszük meg, lényegesen olcsóbban jövünk ki, hanem azért is, mert így legalább teljes mértékben a mi ízlésünket fogja tükrözni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fekete teák: az olcsó ismeretlen vitt mindent

ermiz 2012. november 23., péntek 13:53

Jön a rossz idő, ilyenkor élénkülnek meg igazán az eladások, ezért is döntöttünk úgy, hogy teákat tesztelünk. Első körben az ízesítetlen fekete teákat vizsgáltuk. Bár a szerkesztőség több tagja nehezményezte, hogy csak a filteres és viszonylag olcsó teákat kóstoljuk meg, úgy döntöttünk, olyanokat keresünk, melyek bárkinek megfizethetőek, és a munkahelyeken vagy otthon pár perc alatt elkészíthetők. A teák közt három prémium minőségűt, illetve egy koffeinmentes változatot is elhelyeztünk.

Nem vizsgáltuk meg a teák beltartartalmi értékeit, vagy a pesticid tartalmat, tesztünk mindössze az íz, illat, szín vonatkozását vizsgálta. A teákat feketén kóstoltuk, se tej, se cukor, se citrom nem került beléjük. Minden teát a csomagoláson feltüntetett ideig áztattuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tízezerbe fáj egy átlagmagyar átlaginfluenzája

Dívány 2012. november 23., péntek 12:34

A magyarok legnagyobb része az influenza anyagi vonzataitól fél leginkább, és több mint 50%-uk 10 ezer forint feletti kiadással számol egy ilyen megbetegedés következtében, mely a megelőző védőoltás árának több mint háromszorosa – többek között ez derült ki a KutatóCentrum évente elvégzett kutatásából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megéri Ravensburgerért tankolni?

LS 2012. november 22., csütörtök 22:00

A MOL a Varta zseblámpák után akciós Ravensburger játékokkal próbálja becsábítani a kútjaihoz azokat, akik még tankolnak.

Akár 50 százalékkal olcsóbban kínált társasokra, puzzle-kra és memóriajátékokra lehet lecsapni. A szabály a szokásos: költsön sok pénzt (2000 Ft után jár 1 matrica) a kúthálózatnál, és akkor olcsón nem olyan drágán juthat az áhított játékokhoz.

Kíváncsiak voltunk, megéri-e a kúthálózatnál tankolni, csak az olcsósított kirakósok miatt.  Persze ha valaki minden nap Százhalombattáról jár fel, mint a kollégánk, vagy batár autója van, akkor hamar összejönnek a pontok, de csak ezért teljesen felesleges egy csomó üzemanyagot elutózni.

A játékok nem idei darabok, a cég a régi és jól ismert játékait válogatta össze.

A Lotti Karotti társasjáték például egyértelműen ezek közé tartozik,  az akcióban 20 matrica és 3490 Ft az ára: azaz kicsit több, mint 40.000 Ft. Bár a MOL szerint a játék nem akciósan 6990 Ft-ba kerül, mi már 4700 Ft-ért találtunk a neten, azaz mindössze 1200-al drágábban, mint az akciós ár, de a Vaterán még olcsóbban hozzá lehet jutni, akár alig használt darabokhoz is.

A Labirintus tényleg jó játék, aki nem ismeri, annak ideje beszerezni egyet, kicsiktől a nagyokig számos változatát piacra dobták az elmúlt években. A játék 20 matrica + 3990 Ft-ba kerül, mi 4290 forintért találtuk meg.

A Hello Kitty Ki Nevet a Végén társas biztos bejön a kislányoknak, és 1890 Ft nem is tűnik túl sok pénznek egy társasért. De a neten ugyanezt 2300 forintért kaphatjuk meg, matricák nélkül is.

Persze felmerülhet, hogy ha netről rendelünk, akkor hozzájön legalább 1000 Ftszállítási költség, de ezek a darabok a hipermarketekben is fellelhetőek, és akkor még a szállítási költséget is megússzuk.

Ennek ellenére a cégek körében igen kedveltek a hasonló akciók, gondoljunk csak arra, amikor egy ország járt Fila táskával (jól le is rontva ezzel a cég márkaépítő törekvéseit), vagy a Tesco legutóbbi Zwilling-késes akciójára, az IKEA-s gyerekeknek szóló népnevelő célzatú peták gyűjtéséről nem is beszélve.

Milyen giccstől leszünk rosszul idén karácsonykor?

Tuna Judit 2012. november 21., szerda 12:03

A rénszarvasfejpánt, a mikulássapka és a karácsonyi zokni idén sem hiányozhat egy áruház kínálatából sem. Bár természetesen ahogyan azt már megszokhattuk a villogó, idegtépő és ultra gagyi LED-es angyalka, karácsonyfa és mézeskalács-házikó sem. És ami a legszebb, idén mindent olcsóbban be tud szerezni mint tavaly. Valamit azért nagyon hiányoltunk a boltokból: a teraszról himbálódzó, különböző méretű Mikulásokat.

A  forgalmazók valószínűleg rájöttek, hogy a múlt karácsonykor nyakukon ragadt kínai bóvlikat idén egy kicsivel kevesebbért kellene kínálni. Igaz, így a fajlagos nyereség nem lesz akkora, de a készlet sem ragad be, mert a vevők gyorsan elkapkodják még az ízléstelen cuccokat is. Mert hát ugye, semmi sem lehet szebb karácsony napján, mint egy egy ritmusra villódzó lakótelep, vagy egy rakat reménytelen szingli     szarvasfejpánttal, vodkásüveggel a kezében.

A karácsonyi mintás asztalterítők, futók, szalvéták talán még nem verik ki annyira a biztosítékot, de a piros és fehér hópehelymintás tányérok, poharak, bögrék és étkészletek már annál inkább. És akkor az ágyneműhuzatot, meg a télapófejes díszpárnát még nem is említettük...

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés