Papírzacsiból csodát: DIY ajándékcsomagolás környezettudatosan

Tök egyszerű alapanyagokból, maradék, otthon is fellelhető vagy filléres dolgokból saját kezűleg készíthetünk egyedi és szép csomagolást. Lehet színes, csillámos, díszes, vagy letisztult, egyszerű, fekete-fehér. Ha van otthon némi csomagolópapír, szalagok, színes ceruza, filc, ragasztó, vagy bármi, amit a csomagoláshoz felhasználhatunk – minden csak a jó ötleteken múlik. Ebből mutatunk most néhányat.

A bemutatott csomagolási ötletek között akad kézzel rajzolt, ragasztott, pomponos, masnis. Ezúttal a csomagolás alapjául a háztartási (nátron) papír csomagolókat hívtuk. 

Variációk papírtasakra

Natúr papírtasak különböző méretekben kapható, és meglepetések széles skálája, kisebb-nagyobb ajándékok is elférnek benne. Így lesz egy jó kreatív ötlettel és csipetnyi kézügyességgel a legegyszerűbb dologból is szép alkotás. A bemutatott ötletek továbbfejleszthetők, variálhatók, kombinálhatók, és természetesen nemcsak a papírtasakra, hanem bármely csomagolásra elkészíthetők. 

A leírás alatt a képekre kattintva galéria nyílik!

Kezdjük a dekorációs ragasztószalaggal, amely szinte bárhol beszerezhető, nem kell ezért külön kreatív hobbiüzletbe menni. A tasakokra különböző mintákat ragaszthatunk a méretre vágott ragasztószalagok segítségével. Így készült a fenyőfa, az ajándékdoboz (egy kis masnira kötött szalag felragasztásával) és a szívecske. Ehhez először papírból kivágunk egy tetszés szerinti méretű szívet, amelyre felragasztjuk a szalagokat, majd a kész dekorelemet a papírtasakra rögzítjük. 

A papírtasakokat a tetejüket visszahajtva, irodai lyukasztóval kilyukasztva, karácsonyi szalag belefűzésével (és akár egyéb dísz ráakasztásával) is dekorálhatjuk. Ekkor lezárható ajándéktasakot kapunk. 

Elegáns verzióban egyszerű tortacsipkét ragaszthatunk a tasakra, amelyet a végén egyszerű kötözővel kötünk át. 

Még mindig a sima papír 

…és néhány további ötlet.

A szalaggal átkötött ajándékcsomagolás örökzöld. És igen, bátran használjunk tetszés szerinti növényeket is a dekoráláshoz. Tuja- vagy fenyőág, képeslap (vagy akár egy kedvenc fotónk), tortacsipke, candy cane, szalag, kötöző – garantáltan egyedi és menő végeredményt kapunk. 

Egy kevés piros fonalból készült pomponnal bájos szarvasdekoráció készíthető a csomagokra (pomponkészítésről bővebben itt.) A szemeket a tűfilc kupakjának a körberajzolásával készítettem, az agancsok is egyszerűek, és az sem baj, ha nem feltétlenül szimmetrikusak. Tuti cuki lesz, és nem csak a gyerekek tetszését fogja elnyerni ez a csomagolás! 

Az egyik nagy kedvencünk a karácsonyfadíszeket imitáló csomagolás, amihez csomagolópapírt vagy képeslapot is használhatunk. Vágjunk ki tetszés szerinti méretű köröket (például egy pezsgőspohár körberajzolásával), amiket kilyukasztva, szalagra fűzve teszünk a csomagra. Önmagában is nagyon mutatós, de a kilyukasztott pici pöttyöket is felragaszthatjuk a még ünnepibb hatás kedvéért. 

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek