SHOPAHOLIC

Melyik drogéria a legolcsóbb?

Divany.hu 2013. szeptember 23., hétfő 10:02

Ezúttal a hazai drogériák saját márkás termékeit szemléztük. Kíváncsiak voltunk, hogy az áraik mennyiben térnek el egymástól. Körbejártuk a drogerie marktRossmannMüller-háromszöget, és a minden háztartásban legjobban fogyó termékeket kerestük. Így került terítékre vécépapír, dezodor, mosogatószer, vatta, tusfürdő, egészségügyi betét és még sok hasznos dolog.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Se víz, se tartósítószer nincs a tejben

Edicsek 2013. szeptember 21., szombat 14:31

Nem baj, ha elvész a tejek csomagolása és tartósságuk közti összefüggésekben, mert segítünk megérteni a csomagoláson melyik kifejezés mit jelent. Annyi biztos, hogy a tej mindenhol tejből készül, és tartósítószert nem tartalmaz, nem is vizezik, és szimplán az eljárás miatt más a lejárati ideje. Fontos tudni, hogy néhány tévhittel ellentétben a tej nem hizlal (rettentően), megelőzi a csontritkulást és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, a tejüzemek pedig olyan előírásokkal és berendezésekkel dolgoznak, hogy kijelenthető: nincs olyan, hogy egy tej szennyezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsó halnak híg a leve

Divany.hu 2013. szeptember 20., péntek 17:41

Nyilván kevés háztartásban méregetik a hiperben kapható fagyasztott halakat kiolvasztás utáni súlyát, a Dívány szerkesztőségében viszont ez máshogy van. Mivel többen is „halasak”, előszeretettel vásárolják a hiperekben kapható mirelit fajtákat, és többüknek feltűnt, hogy kiolvasztás után a halak meg sem közelítik a csomagoláson ígért mennyiséget.

Bár a csomagoláson fel van tüntetve, hogy az egy kilós kiszerelés, nyolcvan-kilencven százaléka csak a tényleges töltőtömeg (vagyis a hal, víz nélküli súlya), valójában a legtöbb esetben ez sajnos még így is átverés.

Annak jártunk most utána, hogy a hiperben legjobban fogyó fagyasztott halak jeges állapotban, illetve kiolvasztott mivoltukban mennyit nyomnak. A halakat az általunk ismert legkíméletesebb módon, a hűtőben hagytuk felolvadni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni illene az étolajakról

Edicsek 2013. szeptember 18., szerda 06:50

Vásárlás közben sokszor el lehet veszni a különböző fajták, típusok, rövidítések és szakszavak tengerében. Éppen ezért hétről-hétre összeszedjük mit kell tudni egy adott termékről, és a különböző fajtákról. Ezen a héten az étolajoknak járunk utána.

A növényi olajokat magas olajtartalmú növényekből, vagy azok magjának sajtolásából állítják elő. A legfontosabbak, és itthon is legismertebbek a napraforgóolaj, az olívaolaj, mogyoróolaj, repceolaj vagy szőlőmagolaj.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tud ezeknél cikibb autós bizbaszokat?

Dívány 2013. szeptember 11., szerda 10:26

Ha az autó díszítéséről, otthonossá tételéről van szó, a giccsipar elképesztő leleményességekre képes. Felmerült már önben is, mi értelme van például az autószempillának, szőrös kormányvédőnek, vagy a visszapillantóra akasztható, csecsemőfej méretű plüss dobókockának? Megpróbáltuk egy posztban összegyűjteni a legelvetemültebb és legcikibb autóskütyüket, sajna elképesztő anyagbőséggel küzdöttünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szén-monoxid-riasztók 80%-a veszélyes

Edicsek 2013. szeptember 11., szerda 09:26

A szakemberek szerint a szén-monoxid mérgezések hátterében leginkább a légmentesen lezárt lakóterek állnak, melynek okozói a hőszigetelés során kicserélt nyílászárók. A szén-monoxid jelző riasztó végszükségben jelenthetne megoldást, de kiderült, ezek sem megbízhatóak. Fontos lenne a megelőzés, és a tudatos szerkezeti tervezés, ám ezt a legtöbben elmulasztják. A felmérések szerint a veszélyeztetett lakások 85%-ában semmilyen jelzőberendezés nincs.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van, amiért örülni fog, ha esik az eső

Tuna Judit 2013. szeptember 9., hétfő 12:20

Úgy néz ki, vége az afrikai nyárnak, nincs több kánikula és Facebook-sirám a rekkenő hőségről, van viszont eső, jó sok, és szürke felhők nap mint nap. A borús idő okozta borús kedven viszont színekkel könnyen lehet segíteni: minél színesebben öltözködik, annál derűsebb lesz. Ha ön ezen most csak gúnyosan mosolyog, tegyen egy próbát: már az is segíthet, ha beszerez egy jópofa esernyőt! Segítségképp körülnéztünk, hol kaphatóak reális áron tényleg menő, vagy legalább vicces ernyők, és örömmel jelenthetjük: ebben az évben imádni fogja az őszies időjárást!

A válogatásnál a kinézet és a kedvező (vagy legalább arányosnak mondható) ár mellett arra is figyeltünk, hogy lehetőleg ne legyen szállítási költség, vagy ha van, legalább megfizethető árú legyen. Íme ezeket találtuk:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi van, ha nyerek a lottón?

Edicsek 2013. szeptember 6., péntek 18:20

Majdnem 3 milliárd forint a lottónyeremény, ami még azoknál is felerősíti a játékkedvet, akik egyébként nem hajlamosak minden hétvégén számokat ikszelgetni, és reménytelien várni, hogy a szerencse melléjük áll. Sokan azt mondják, ennyi pénzzel nem is tudnának mit kezdeni, másoknak épp ellenkezőleg, pontos forgatókönyve van arra az esetre ha nyernének, de a legtöbben azt se tudják, hirtelen mit csinálnának. Segítünk, hogy az álmodozás valósághűbb legyen, de akkor is találhat hasznos tanácsokat, ha kevesebbet nyert.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kétmillió Bosch mosogatógép tűzveszélyes

Edicsek 2013. szeptember 5., csütörtök 12:35

A Bosch gépek a cég jelmondata szerint egy életre vannak tervezve - kivéve azt a több millió mosogatógépet, amiket most az egész világon visszahívtak, mert több tűzesetet is regisztráltak egy típushibás alkatrész miatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az iskolakezdés felsőfokon igazán durva

Edicsek 2013. szeptember 3., kedd 16:51

Ha azt hitte drága az iskolatáska, vagy az íróasztal, várjon amíg gyermeke egyetemre megy. Az igazi iskolakezdési kiadások akkor jönnek, ha valaki felsőoktatásban kezdi meg a tanulmányait. Ez még úgy is jelentős terhet ró a családi kasszára, ha valaki volt olyan szerencsés, hogy bejutott valamelyik államilag finanszírozott képzésre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Futócipőért ne menjen Parndorfig!

Divany.hu 2013. szeptember 3., kedd 08:21

Múlt héten a parndorfi outletet térképeztük fel, most elmentünk megnézni, hogy van-e különbség a biatorbágyi Premier Outlets Center árai, illetve a felhozatala között. Eddig abban a hitben éltünk, hogy nyilván az osztrák outlet olcsóbb és a választék is sokkal nagyobb egyes üzletekben, most pedig, hazaérve Biatorbágyról, boldogan nyugtáztuk, hogy semmiben nem különbözik egymástól a két „akciósfalu”. Jó, persze, Gucci, Michael Kors, Burberry, Calvin Klein és egyéb dizájner cuccok nincsenek itthon (sajnos), most azonban nem is ez volt az érdekes, inkább a sportvonal felé tendáltunk: arra voltunk kíváncsiak, van-e különbség a kinti és az itthon kapható futócipők között. Szerencsére nem sok, és mi is meglepődtünk, mennyire nem: találtunk olyan cipőt, ami a Premierben még olcsóbb is volt, mint nagy testvérében, Ausztriában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: a futócucc, amiben nem fog izzadni

Tuna Judit 2013. augusztus 30., péntek 13:44

Ahogyan a futócipőtesztnél, úgy most is inkább arra mentünk rá, hogy használat közben miképpen teljesítenek a kevésbé hájpolt márkájú sportruhák. Gyors kis magánkutatásunk szerint legtöbben az ismert márkákat, illetve a népszerű ruházati márkák sportszekciójának kínálatát használják: a Nike, Adidas, vagy a H&M termékeit részesítik előnyben. Pedig simán elképzelhető, hogy ez csak azért van, mert még nem próbálták ki a (Magyarországon) kevésbé ismert sportcuccokat. Ezeknek jártunk most utána.

Különböző edzéstípusokhoz próbáltuk a ruhákat: tollasoztunk, kosaraztunk, futottunk és teremben kondiztunk. Mindegyik megállta a helyét a teszten; volt, amelyiket jobban szerettük, de bármelyiket habozás nélkül megvennénk.

Ezúttal ketten próbáltuk ki három különböző márka (futó)ruháit, és mind igen jól teljesített: izzadni nehéz bennük, kényelmesen edzeni viszont annál egyszerűbb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Spóroljon akár havi húszezret az akciókkal!

Edicsek 2013. augusztus 16., péntek 08:09

A legtöbben azért járnak a kedvenc boltjukba, mert közel van, esetleg az eladók is ismerik, valamint mert pontosan tudja, mit hol talál. Mi is így vagyunk ezzel, viszont kíváncsiak voltunk mennyit lehet egy hét alatt spórolni, ha gondosan átbogarásszuk az egyébként legtöbbször azonnal a kukába kerülő akciós újságokat, és mindent a lehető legolcsóbb helyen veszünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden ötödik ember vásárolna hamis terméket

Dívány 2013. augusztus 15., csütörtök 19:36

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület idei felmérése szerint 2013-ban a megkérdezettek 20%-a vagyis minden ötödik ember lenne hajlandó hamis terméket vásárolni, adta hírül az MTI. Bár ez  szám soknak tűnhet, valójában pozitív változást takar: az eddigi évek 27-30 százalékához képest javult az eredmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyiért tud berúgni a Szigeten

Tuna Judit 2013. augusztus 8., csütörtök 20:36

Ismét itt a hétvége, és végre lehet egy kicsit lazítani, azonban ha a Szigeten szeretné ezt megtenni, nem árt, ha előre felkészül a költségekre! Első ránézésre semmit nem változtak az árak a tavalyihoz képest, és ez később be is igazolódott. Jó, persze van ami egy kicsivel drágább lett, de hát az a 60-100 forintos árdifferencia senkit nem fog a földhöz verni. A pia amit vesz, az annál inkább...persze ha elég gyorsan tud inni. Ebben a melegben szerencsére jól hat az alkohol, és már egészen kis mennyiségtől be lehet rúgni, ha az a cél. Ez mit jelent? Kis pénzből is abszolút jól kivitelezhető a jó kedv. Legalábbis ezt mondják. Ennek jártunk utána.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralás helyett maradjon otthon!

Edicsek 2013. augusztus 6., kedd 17:42

Augusztus van, és még nem volt sehol nyaralni, viszont maradt egy csomó szabadsága? Ne stresszeljen rá, bebizonyítjuk, hogy otthon is lehet közel ugyanolyan pihentetően és szórakoztatóan nyaralni, csak kevesebbe kerül, hiszen nem kell utazni, nincs szállás díj, nem lesz csalódott mert nem tengerre néző szobát kapott, és nem is kell idegeskedni, hogy bármit is lekésnek. Készüljön azért rá, csomagolni persze nem kell, de takarítson ki, vagy akár vegyen  új ágyneműt, de legalább egy szép csokrot a nappaliba, hogy tényleg úgy tudja érezni magát a „nyaralása” kezdetekor, mintha valóban egy ötcsillagos, de annál otthonosabb szállodában lenne.
Vegyük sorra mit csinál egy átlagos nyaraló, és meglátja, hogy ehhez aztán nem feltétlen kell elutazni: így egy csomó pénzt is megspórol, ráadásul még ki is kapcsolódik, mint egy igazi lokálpatrióta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Indulnak az iskolakezdési akciók

Edicsek 2013. augusztus 2., péntek 10:01

Ezen a hétvégén a legnagyobb áruházakban elindulnak az iskolakezdési akciók, de vehet akciós balerinaruhát, munkászoknit vagy orrszőrnyírót is. A heti akciókból szemezgetünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeptembertől csak este 9-ig lesz nyitva az IKEA

Edicsek 2013. július 31., szerda 15:37

Szeptember elsejétől megváltozik az Ikea nyitvatartási rendje. A megszokott, 10 órai nyitás helyett ezentúl már reggel 9-től nézelődhet minden nap a bútoráruházban, cserébe viszont az eddigi 22 helyett 21 órakor zárnak. Az étterem és a játszósarok az eddigiekhez hasonlóan, a bolt nyitása előtt fél órával elérhető lesz. Radek Pazour, az Ikea cseh-magyar-szlovák régiójának vevőkapcsolatokért felelős vezetője elmondta, hogy az előrehozott nyitva tartás jobban megfelel a vásárlók igényeinek.

localhome digi autumn3 hu 02
Fotó: Ikea

A döntés során figyelembe vették a vásárlói visszajelzéseket, és a tényleges vásárlási szokásokat, így a környező bevásárlóközpontokhoz hasonlóan a lakberendezési áruház is 9-kor nyit, aminek az előzetes belső felmérések szerint a kisgyermekes családok fognak a legjobban örülni.

Teszt: Miből lesz a legjobb caprese?

Divany.hu 2013. július 31., szerda 12:15

Egy jó Caprese akár vacsorának akár két étkezés között is kitűnő lehet. Sajnos itthon a legtöbb mozzarella gumiszerű, ízetlen, mintha egy darab polifoamot rágcsálnánk - ezért is gondoltuk, hogy leteszteljük a legismertebb típusokat, hátha megtaláljuk az igazit. Egy bufalát, vagyis bivalytejes mozzarellát mindenképp szerettünk volna beletenni a tesztbe, mert kíváncsiak voltunk, hogy tesztelőink vakon felismerik-e, hogy ez más, mint a többi. Megdöbbentő végeredmény, sokkoló ízek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Teljesen felesleges a drága mosogatógép-tabletta

etelka 2013. július 28., vasárnap 20:06

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy a mosogatógép a folyóvizes mosogatásnál jóval gazdaságosabb. Szerencsére ma már az árak sincsenek az égben, így sokan szereztek be az elmúlt pár évben ilyen gépet. A kérdés már csak az, mivel mosogassunk? Csináljunk otthon igen bió mosogatószert? Vegyük meg a biztosan hatékony, de opcionálisan környezetszennyező darabokat? És, ha igen, válasszuk a legdrágábbat? Vagy jó a feleannyiba kerülő diszkonttermék is?

A német Test magazin júliusi számában közölte annak a több hónapon át tartó tesztnek a vizsgálati eredményét, melyben mosogatógép tablettákat vizsgáltak meg. A precíz németek 17 tablettát vásároltak, ehhez szereztek 4000 tányért, poharat, evőeszközt és csészét. Aztán bekenték hallal, tojásfehérjével, zabkásával, és egy keverékkel, amiben rizs, burgonya,búza és kukorica volt. Kék festékkel beszínezett tejet szárítottak rá a tányérokra, hozzátettek egy kis tojásfehérjét, majd betették a gépekbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagy Budapest környéki aquaparkteszt

Tuna Judit 2013. július 28., vasárnap 11:35

Még az őrült hőség előtt úgy döntöttünk, leteszteljük a Budapest-közeli csúszdaparkokat. Úgy vágtunk neki a túrának öten, mint egy nagy család   – két felnőtt és három gyerek. Meglepődtünk, hogy a mogyoródi Aquaréna kicsit elavult lett, a Aquaworld viszont mindenért kárpótolt.
    
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hűsöljön a boltban!

Edicsek 2013. július 27., szombat 07:40

A hétvégéig biztosan marad a kánikula és a hőségriadó. Azt már elmondtuk, hogyan lehet mindezt átvészelni légkondi nélkül, és azt is hogyan napozzon, hogyan ne égjen le, sőt hogy mit vegyen fel, ha nem tud lebarnulni. Most azt nézzük végig, hogy hol és miket tud akciósan vásárolni ahhoz, hogy kicsit elviselhetőbbé tegye életét a hőségben.

Már az kikapcsolja és eltereli a kánikuláról a figyelmét, ha elmegy egy hiperbe, hiszen a boltok érdeke, hogy minél kellemesebb legyen az idő, minél többet nézelődjön a hűsben és minél többet vásároljon ezáltal. Ha több időt szeretne ott tölteni, esetleg kényelembe is helyezné magát, akkor barkácsboltokat ajánlunk, de leginkább a nagy bútoráruházakat, ahol kényelmesen ücsöröghet egy fotelben, vagy egy kanapén. Ha pedig vásárolna is, ezeket ajánlják a nagy áruházak kánikula idejére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik a legjobb Emmy-jelölt reklám?

Edicsek 2013. július 24., szerda 18:45

Az Emmy-jelöltek listájának filmes vonatkozásairól már esett szó, mi most bemutatjuk a reklám kategória jelöltjeit. Szerintünk két igazi esélyes van: a motivációs Nike és a vicces Canon. Ön szerint melyik az idei év legjobb reklámja a négy jelölt közül?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldről inkább sms-t írjon!

Edicsek 2013. július 23., kedd 09:31

Mielőtt külföldre utazik, érdemes tájékozódni, hogy mobilkészülékét hogyan tudja használni, illetve milyen kedvezményeket kínál szolgáltatója. Gyakran ugyanis előzetes aktiválás kell hozzá, feltöltőkártyás telefon esetében meg legalább egy minimális egyenleg. Bár az EU folyamatosan csökkenti a roaming díjakat, sőt szó van arról is, hogy akár már jövőre el is törli, aki most megy nyaralni, annak jó tudni, mire számítson a következő havi telefonszámlán. Összeszedtünk néhány tudnivalót.

Szadomazo könyv, kamerás szemüveg és vasalódeszka hétvégére

Edicsek 2013. július 20., szombat 07:10

A legnagyobb boltokba ezen a héten betört a kultúra, szinte mindenhol lehet akciós könyvet venni, persze nem feltétlen irodalmi igényességűeket, de az elmúlt évek sikerkönyvei közül jópárat megtalálunk. Ha könyvet nem is szeretne, de videojátékot, kamerás napszemüveget, vagy ágyneműhuzatot is talál a heti kínálatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés