Ezek a Nutella-lájfhekkek egyszer még megmentik a napodat

Állítólag minden negyedik szem mogyoró mogyorókrémben végzi, ami azt jelenti, hogy a Nutellát a legtöbben szívesen esszük. Vagyis az alábbi mogyorókrémlájfhekkek is jól fognak jönni még valamikor. Van itt mindenféle tipp az egyszerű bonbonoktól az utolsó adag szakszerű és élvezetes eltávolításáig.

Kedvencünk elődje 1946-ban született meg, amikor egy Pietro Ferrero nevű olasz cukrász a háború után hiánycikknek számító kakaót próbálta meg helyettesíteni a mogyorós krémmel az édességekben. Mára a végeredménynek több mint 31 millió rajongója van a Facebookon, ezzel az étel-ital kategóriában a legnépszerűbb oldalak között van világszinten is. Mostantól pedig még több finomságban megtalálod majd a helyét a palacsintán és a pirítóson kívül is.

De hogyan halásszam ki az utolsó adagot az üvegből?

Az egyetlen bosszantó dolog benne az egészségünkre gyakorolt hatásán túl az, amikor az üveg majdnem kiürül, és épp akkora adagra lenne szükség valamihez, amennyi benne van, ám fél óra kapargatás után sem lesz egy mikroadaggal sem több a kanálon. Ilyenkor a legjobb, ha egy adag fagyit vagy forró tejet öntesz az üvegbe, így a mogyorókrémmel együtt kanalazhatod ki a desszertet.

Ennél furább, megosztóbb megoldást keresel? Az alábbi videóban akad olyan módszer is, amely szerint a legjobb, ha viaszt olvasztunk az üvegbe és nutellaaromás gyertyát készítünk az utolsó adagból. Ha még egy-két kanálnyi van benne, felolvasztva, egy kevés tört mogyorót rázz össze vele, így fél óra hűtés után egy kiürült bonbonformában egyszerű pralinék lesznek a keverékből. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

Haladó mogyorókrémfanok rengeteg zseniális, egyszerű receptet ismernek, és nem is restek megosztani az interneten. Mi innen tudtuk meg, hogyan készül nagy mennyiségben a Nutella-marshmallow melegszendvics, a nutellás banánszusi vagy a pofonegyszerű nyalókaravioli két összetevőből. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.