SHOPAHOLIC

Trükkös csomagolások: nem verik át, mégis megszívja

Edicsek , Becca 2014. július 28., hétfő 10:20

Arról már írtunk, hogy hány olyan élelmiszer van, ahol a csomagolás alatt gyakorlatilag teljesen más mennyiség rejtőzik, mint a képen vagy mint ami elvárható lenne. Ezekért nyugodtan szidhatja a gyártót, igaza is van. Most azonban azokat a csomagolásokat mutatjuk be, amik miatt csak saját magát szidhatja otthon – na jó, egy kicsit a gyártókat is. Ugyanis ezek azok a kiszerelések, ahol a legtöbben észre sem veszik, hogy átverik, sőt igazából nem is verik át, mégsem annyit kap, mint amennyire számított. Kicsit olyan ez, mint az optikai csalódás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legszexibb reklám is röhejes lenne férfiakkal

Edicsek 2014. július 26., szombat 17:40

Az ön igazságérzetét egy tízes skálán mennyire sérti, ha olyan reklámot lát, amin egy nedves testű modell vadul beleharap a hamburgerébe? Lehet, hogy önt ez pont nem zavarja, de a női egyenjogúság híveit nagyon, és olykor fel is emelik a hangjukat a nők tárgyiasítása, a klasszikus szerepek eltorzítása ellen. A Lifehack.org most akadt rá egy márciusi videóra, amiből kiderül, mennyire nevetségesnek hatna, ha a reklámok jócsajait pasikkal helyettesítenék, illetve ha felcserélődnének a szerepek. A videóban láthat olyan férfit, aki szexin eszi a hamburgert, és olyat is, aki némi chips segítségével próbálja elcsábítani a focit néző csaját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tolódik a pesto-ügy, így vizsgálja a Nébih

Edicsek 2014. július 25., péntek 17:43

Őszig is eltarthat a botolizmus-gyanús termékek vizsgálata, a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal ugyanis hatvan nappal meghosszabbította az eredeti határidőt, értesült az MTI. A júniusban indult ügyben egy egri kistermelő érintett, a gourmand company márkajelzésű termékek a földrajzilag eltérő helyen történő megbetegedések észlelésekor kikerültek a forgalomból, és az ezeket előállító kistermelő tevékenységét is azonnal felfüggesztette a NÉBIH Heves megyei hatósága. Bár a vizsgálatok még tartanak, néhány napja megjelent az MTI-ben, hogy a Nébih közlése szerint a Keksz Zsolt által előállított termékek okozták a súlyos ételmérgezéseket, amire a kistermelő is reagált a Facebookon, azzal, hogy a Nébih őket telefonon arról tájékoztatta, nem állítottak ilyesmit. Amire, egyébként, meg is van az esély, hiszen a hivatal még nyomoz az ügyben. De milyen vizsgálatokat folytatnak ilyenkor, és hogyan? Erről kérdeztük a Nébih-et.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megrázhatja az áram a kínai jacuzziban

Edicsek 2014. július 25., péntek 12:47

Ha mostanában felfújható jacuzzit vett, akkor azonnal nézze meg a csomagolást, mielőtt használnáná, mert áramütést szenvedhet. A holland hatóságok csütörtöki riasztása alapján a fogyasztóvédelem pénteken közölte, hogy két esetben majdnem halálos kimenetelű baleset történt a Kínából származó, MSpa márkanevű, „Inflatable bubble spa/jacuzzi” „Camaro”megnevezésű, B-090, B-091, B-100, B-110, B-112, B-120, B-121, B-130, B-131, B-132, B-140, B-141, B-150, B-151, B-152, B-160, B-170 modellszámú felfújható jakuzzi használata során.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsóbbak lettek a laktózmentes termékek

Becca 2014. július 23., szerda 09:26

Egyre több hiper- és szupermarketben bővül a választék a laktózmentes termékek terén (és már nem annyira drágák, mint amit  tavaly ősszel tapasztaltunk), úgyhogy elmentünk megnézni, hol a legnagyobb a felhozatal, és milyen produktumokat lehet megvásárolni. A  laktózmentes tejekről nemrég adtunk átfogó képet , és hamarosan megkóstoljuk a többi laktózmentes terméket is, de addig is nézze meg, hogy hol mit kaphat meg. 

Laktózmentesnek minősül 

 • az a késztermék, amely tejcukrot (laktózt) és/vagy az alábbi összetevőket nem tartalmazza:
  • tej és tejpor,
  • tejszín,
  • tejföl,
  • joghurt,
  • kefir,
  • bizonyos sajtok,
  • túró,
  • vajíró, savó, savópor,
  • citopánpor,
  • margarin (amennyiben tejjel, tejporral vagy savóval készül),
  • tejsavó alapú édesítőszer,
  • kazein, kazeinátok
 • amelybe a gyártás, a tárolás, illetve a csomagolás során laktóztartalmú élelmi anyag nem került bele
 • amelynél mérési adatokkal alátámasztható, hogy a termék tejcukor (laktóz) tartalma a 0,1 g / 100 g vagy a 0,1 g / 100 cm3 értéket nem haladja meg.
Forrás: Tesco

 Az Aldi-Auchan-Interspar-Lidl-Penny Market-Tesco hatszöget jártuk be. Az Aldiban minden alapterméket megtalálni, az Auchan is jó, ahogyan az Intersparban is szintén egészen klassz a felhozatal, a Lidlnek és a Penny Marketnek pedig van még hova fejlődnie (utóbbiban semmilyen laktózmentes cikket nem találtunk). A Tesco viszont jó magasan veri az összeset.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaraljon ötezer forint alatt

Edicsek 2014. július 21., hétfő 21:00

Akinek nincs elég szabadsága, elég ideje, vagy az anyagiak tartják vissza attól, hogy hosszabb időre nyaralni menjen, azoknak javaslunk most néhány belföldi, egynapos nyaralási, vagy kirándulási lehetőséget, ami garantáltan kijön 5000 forintból. A legtöbb még akkor is belefér a keretbe, ha beleszámolja az otthon készített útravaló szendvicsek árát is, ráadásul egy nap alatt megjárható az összes utazás. Ha pedig szeretne ott tölteni egy estét, azt is megmondjuk, nagyjából mennyiért talál szállást az igényeitől függően.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Plazagyűlölőknek házhoz jönnek a ruhák

Sáfár Zsófia 2014. július 17., csütörtök 10:59

Előre rosszul van, ha plázát lát, de most már tényleg nagyon kéne egy új cipő? Nem tudja, hogyan öltözzön a jövő heti céges partira? Esetleg a plázáktól sincs rosszul, tudja is, mit mihez vegyen fel, de legközelebb csak egy hónap múlva lesz egy szabad félórája vásárolni? Önnek egy personal shopperre, magyarul személyi vásárlóra van szüksége!

Egy ideje már hazánkban is létezik olyan ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás, ahol personal shoppernek nevezett divattanácsadók segítenek vásárolni azoknak, akik bizonytalanok, mi állna jól nekik. A MOM Park például saját szakembereket biztosít vásárlóiknak, és nem is csinálják rosszul. A stylist szakmán belül azonban létezik olyan szolgáltatás is, ahol a szakember házhoz megy, egész napos bevásárlókörutat szervez, vagy akár fotózással egybekötött teljes átalakítást is összehoz a klienseknek. Ez - az itthon még alig ismert szakma - a personal shopper.

shutterstock 137255969

De mitől más ez, mint egy stylist?

A hagyományos értelemben vett stylist divatanyagokat állít össze magazinoknak, címlapok készítésében működik közre, vagy tévés műsorok és videoklipek szereplőit öltözteti. Általában modellekkel és hírességekkel dolgozik, főként az aktuális trendekre fókuszál és a megrendelő médium igényeihez alkalmazkodik. Ezzel szemben a personal shopping nem a trendi rucikról szól. A lényeg az, hogy az ügyfél alakjához, szem-, bőr- és hajszínéhez a személyi vásárló megtalálja a legmegfelelőbb összeállításokat, amik természetesen stílusosak is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit akarunk? Akciókat! Milyeneket? Mint az angoloknál!

Edicsek 2014. július 14., hétfő 11:44

Ha Angliában élő ismerősét kérdezi, a legtöbben azon a véleményen vannak, hogy a kinti boltok kínálata sokkal jobb, a legtöbb esetben olcsóbb is. Mi viszont annak jártunk utána, hogy a kint a legkisebb közértben is elérhető "többet vesz, kevesebbet fizet" akciók nálunk miért nem honosodtak meg annyira, mint a szigetországban, ahol még a reptéren is akciós a csoki, ha három darabot vesz. De annyira, hogy még akkor is az, ha három különbözőt vesz, különböző gyártóktól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Méhek nélkül üresek lesznek a boltok

Edicsek 2014. július 13., vasárnap 11:16

Már évek óta figyelmeztetnek a tudósok arra, hogy a rovarölő szerek járulékos hatásaként aggasztó iramban fogynak a méhek is, de egy friss amerikai tanulmány most közérthető módon illusztrálva mutatta be, hogy néhány év múlva így alig lesz valami a boltok polcán. A kutatók állításukat hangsúlyozandó fotóval és videóval illusztrálták, mit jelent ez hamarosan a Föld minden lakója számára: hogyan fognak kinézni a boltok polcai vagy éppen egy egyszerű piknik, esetleg hogyan tűnik el a kedvenc étterme, ha nem lesznek méhek. A méhek ugyanis nemcsak mézet készítenek, hanem a növények beporzásának jelentős részét végzik, csakhogy annyira megfogyatkoztak már (legalábbis az Egyesült Államokban), hogy konkrét mentőakciót kell indítani értük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A német sörgyárakat a berliniek mosdóhasználati szokásai érdeklik

Edicsek 2014. július 12., szombat 16:44

A világtörténelmet író német-brazil meccs után mindenki kiadott ilyen-olyan elemzéseket, összefoglalókat és véleményeket, de az egyik legkülönlegesebb aspektus, elég meglepő megközelítésből a német vízműveké. Vajon megmenekül-e a német söripar és mi minden derül még ki abból ha tudják mikor mennek a berliniek WC-re? Most kiderül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A héten még spórolhat a foci világbajnokságon

Edicsek 2014. július 11., péntek 12:33

Hamarosan itt a 2014-es foci VB vége és  hamarosan talán már egyre kevesebb focis hülyeséget próbálnak meg az emberekre sózni csak azért, mert a fél világ épp arra kíváncsi, hogy ki tudja jobban védeni a kapuját. Egy haszna viszont még mindig van ennek az egésznek, és ezek pedig az akciók. Megmutatjuk, miket érdemes még most vásárolni, mielőtt kiderül, ki is nyeri az egészet és ezzel végetérnek a vébés kiárusítások!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így manipulálják vásárlásra a reklámok

Sáfár Zsófia 2014. július 10., csütörtök 19:44

Bár a legtöbb marketingszakember végzettségét tekintve nem pszichológus, a reklámpszichológia azért nem megy a szomszédba módszerekért a vásárlók meggyőzésére. A Fastcompany.com összegyűjtött öt olyan sikeres és legális üzleti stratégiát, amit a hirdetők nagy sikerrel használnak a célközönség kísértésbe ejtésére.

shutterstock 132437816
Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldről is netezhet és telefonálhat olcsón

Edicsek 2014. július 9., szerda 11:28

Az Nemzeti Média – és Hírközlési Hatóság tájékoztatása szerint 2014. júliusától olcsóbban telefonálhatnak haza az előfizetők, és a jelenlegi díjak feléért használhatják a mobilinternetet külföldön, ami egyrészt klassz, másrészt sajna még így sem kevés.

Az unión belüli barangolás esetén a kezdeményezett hívásindítás díja majdnem 18 százalékkal, a fogadott hívásoké megközelítőleg 27 százalékkal, az SMS-küldéseké 23 százalékkal csökken. A legnagyobb mértékben a külföldről bonyolított adatforgalom kiskereskedelmi ára csökken az Európai Unióban és három másik európai országban (Norvégia, Lichtenstein, Izland): egy megabájtnyi adatforgalomért a jelenlegi 171,5 forint helyett 78,3 forintot kell majd fizetni. A mobiltelefonról indított hívások percenként 91,4 forint helyett 74,4 forintba, a fogadott hívások percenként 26,6 forint helyett 19,5 forintba kerülnek majd, a küldött SMS-ek darabára pedig 30,4 forintról 23,5 forintra csökken. Július 1-től újdonságként az előfizetők igénybe vehetik a külföldi célország alternatív szolgáltatóinak szolgáltatásait is adatroaming céljából (bár erről bővebben még egyik szolgáltatónál sem találtunk infót), sőt beállíthatnak egy limitet is, amivel akkor sem fizetnek többet, ha elfelejtik kikapcsolni az okoskészülékek külföldi adatforgalmát, és véletlenül feltévedenek a világhálóra. De nézzük mivel csökkentheti még a díjait akár már itthonról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Késik a repülő? Nem indul a vonat? Megmondjuk, mit tegyen!

etelka 2014. július 7., hétfő 17:16

Ugye ismeri azt az érzést, amikor sérülten érkezik a bőröndje, tizenórát vár a reptéren, mert törölték a járatát, vagy egyszerűen lekési a csatlakozást? A Homáron gyakran lehet ilyen rémtörténeteket találni. Persze nemcsak a repülőn élheti át ezeket, a vonat vagy a busz is hajlamos meglepetéseket okozni.

Az Európai Bizottság Mobilitási és Közlekedési Főigazgatósága (DG MOVE)  kidolgozott egy minden közlekedési eszközre érvényes utasjogi szabályozást. A kérdés csak az, hogy mindez, hogyan működik a valóságban? Hová fordulhat az, akit az utazása során valamilyen előre nem látható esemény ért?

shutterstock 155529899
Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszteljen ön is pénzért!

Sáfár Zsófia 2014. július 4., péntek 12:27

Szeretne pénzt keresni vásárlással, mozizással, vagy azzal, hogy megebédel, netán egy szállodában pihen? Tesztvásárlóként izgalmas és változatos feladatokkal juthat mellékkeresethez, ráadásul ön döntheti el, mikor és hol szeretne munkát vállalni.

Az Amerikában már negyven éve elterjedt piackutatási módszer, az ún. mystery shopping, azaz a próbavásárlás hazánkban még igen friss, de annál kedveltebb mellékes pénzkereseti lehetőség. Nagyvárosokban (Szeged, Miskolc, Debrecen, Győr) is egyre több alkalom nyílik különböző szolgáltatások inkognitóban való kipróbálására, de a Budapesten élők számíthatnak a legtöbb és legváltozatosabb munkafeladatokra.

A próbavásárlókat általában a cégek kérik fel a fogyasztói reakciók felmérésére és saját alkalmazottaik munkájának tesztelésére. A mystery shopper teljesen átlagos, hétköznapi fogyasztó, akinek segítségével a piackutató cégek hitelesen közvetíthetik a vásárlói tapasztalatokat, benyomásokat megrendelőik felé.

shutterstock 145598800
Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár tízezer forintot is spórolhat, ha jól vált bankot

ZZs 2014. július 2., szerda 11:47

A Citibank pár hónapja elkezdte kirugdosni azon ügyfeleit, akik túl jól jártak a 0 forintos csomagjukkal, és az MKB is bejelentette, hogy megszünteti régi csomagjaik forgalmazását és szeptembertől áremelésre lehet számítani.

Az egy dolog, hogy az embert miért is rúgja ki a bankja, ám nem egyszerű kiválasztani, melyik legyen a következő bank, ahová átviszi spórolt vagyonát. Mi alapján lehet választani? Az érzelmi döntésen túl ("OTP soha!", "a Raiffeisen borzalmas!", "never again Erste!") érdemes átgondolni, mik is pontosan a bankolási szokásaink, szükségünk van-e nyomtatott számlakivonatra, vagy mennyire használnánk külföldön a kártyánkat.

Megnéztük az online kalkulátorokat, melyek elvileg az általunk megadott adatok alapján a számunkra legmegfelelőbb bankszámlát keresik meg. A BankRáció.hu szakértője, Gergely Péter sorolta fel, hogy az ő kalkulátorukat felkereső ügyfelek milyen adatokat adtak meg. Ezt vettük alapnak, és ez alapján vizsgáltuk meg a kalkulátorokat.

Az esetünkben átlagosnak vett bankszámlatulajdonos havi 150.000 forintot ír jóvá a számláján. Mindössze egy eseti átutalást indít bankon kívülre 10.000 Ft értékben, és 3-4 csoportos beszedése van 30.000 Ft értékben. Kétszer vesz ki pénzt ATM-ből, és mindkétszer 30.000 forintot. Bankkártyájával 10 alkalommal fizet, 50.000 forint értékben.

A vásárlóknak elég az elektronikus bankkártya (80 százalékuk ezt választja), aki viszont internetbankol, az többnyire szereti tudni, mi történik a pénzével, ezért kér SMS szolgáltatást is mellé. Gergely Péter véleménye szerint egy rossz bankszámlaválasztással akár 20.000 Ft-nál is többet fizethetünk évente a számlavezetőnknek, ugyanakkor simán előfordulhat, hogy ezt az összeget akár csak egy sima csomagváltással is drasztikusan lefaraghatjuk.

Ugyanis a banki rendszerek megvizsgálják az ügyfeleket, és a különböző élethelyzetekben élőknek készítenek számlákat. Egy egyetemista, vagy egy nyugdíjas teljesen más banki magatartással rendelkezik, mint egy aktívan dolgozó. „Itt jön a gond - nagyon passzívak vagyunk és ha anno még ennek megfelelően is választottunk bankszámlát , akkor is előfordulhat, hogy az évek alatt jelentősen megváltoztak a szokásaink, jövedelmünk, és a régi számlacsomag már szinte biztos nem illeszkedik olyan jól a megváltozott körülményeinkhez. Ha hozzávesszük, hogy a legtöbb ügyfélnek olyan régi számlája van, amit már nem is lehet igényelni (csak éppen a bank nem szól, hogy van azóta olcsóbb!), akkor látszik, hogy ha rászánnánk pár órát, akkor az egész bankváltást-kalkulálást meg lehetne oldani. A régi számlák akár sokkal drágábbak is lehetnek, mint a fenti értékek!" - figyelmeztet Gergely.

Ha valaki nem mozdulna meg évi 10-15.000 forint miatt, annak is érdemes utánaszámolnia, hogy ha csak öt éve van a rossz csomagban, mennyit bukhatott azon, hogy nem váltott. Azt is érdemes tudni bankváltás előtt, hogy többszáz fajta számlacsomag létezik, és akkor még nem beszéltünk a takarékszövetkezetekről. Egy számlához akár 120 féle költség is tartozhat, és akár 15 féle bankkártyát társíthatunk egy számlához, így a számlavezetési díjon felül egy csomó más tétel is rakódik a számlára. Nézzük mit mutatnak a kalkulátorok.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napszemüveget venne? Mutatjuk, mire figyeljen.

Sáfár Zsófia 2014. június 30., hétfő 16:28

Bár most néhány napig nem lesz rá szüksége, napsütésben különösen fontos a szem védelme, és, ugye, mit sem ér a trendi kiegészítő, ha semmit sem véd a káros környezeti hatások ellen. Azért ne rohanjon rögtön egy harmincezres napszemüvegért, ugyanis a méregdrága termékek sem feltétlenül tudnak többet olcsóbb társaiknál. Megmondjuk, mire figyeljen, amikor napszemüveget vásárol.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel a grillezést fölösleges kiegészítőkkel!

Edicsek 2014. június 29., vasárnap 18:25

Itt a nyár, amikor a hétvégét sokan vagy strandolással vagy fesztiválozással töltik, akinek meg kertje van, igyekszik kihasználni azt, és grillezni. A jó végeredményhez a pác, a megfelelő sütési és párolási technika elengedhetetlen, de a műveletekhez grilleszközökre is szükség van. Összegyűjtöttünk néhány igazán fölösleges dolgot, amire tényleg csak akkor költsön, ha már nagyon unja az alap húsforgatókat és spatulákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Majd most kiderül, hogy nem drága a gyerek tábora

Edicsek 2014. június 28., szombat 18:56

Ismerős az érzés, amikor gyereke hazaállít azzal, hogy vásároljon meg neki valami elképesztően haszontalan dolgot méregdrágán, mert a szomszéd gyereknek is olyan van? És az megesett már, hogy a gyerek olyan tábort nézett ki magának, aminek ön szerint egyáltalán nincs haszna, viszont legalább irreálisan drága is? Mutattunk már hasznos alternatívákat, most pedig olyan gyerektáborokat gyűjtöttünk a világból, amiket látva hamar ráébred majd, nem is olyan drága az a budapesti lovastábor, amit a gyerek kinézett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Baromi sokat kell dolgozni itthon egy iPhone-ért

Edicsek 2014. június 27., péntek 16:55

Érdekes számítást végzett a Business Insider nemrég: megnézték, melyik országban mennyit kell dolgoznia egy átlag gyári munkásnak ahhoz, hogy egész keresetét beforgatva meg tudjon venni egy független, hűségidőtől, szerződésektől mentes 16 GB-os iPhone 5s készüléket. A helyzet nem túl szívderítő: még a környező országokban is kevesebbet kell melózni a telefonért, mint Magyarországon, ahol 198 munkaórát kalkulált a lap az Apple boltokban 220 990 forintért kapható készülékre. Persze, lehetne rosszabb is: Kínában két és félszer ennyi munkával (499 óra) jutnak csak hozzá a telefonhoz, míg Ausztráliában elég három napot dolgozni, és már a miénk az iPhone 5s.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hello, tourist, gagyi szuvenírekkel vár Budapest

Edicsek 2014. június 26., csütörtök 09:51

Tegye a szívére a kezét: ha nyaralni megy, akkor ön is felkeresi a szuvenírboltokat egy-egy hűtőmágnesért, képeslapért, ugye? Ha igen, akkor biztosan megesett már, hogy elborzadt azon, milyen nevetségesen ócska és gagyi dolgokat próbálnak rátukmálni önre az eladók. Hát mi most megnéztük, mit kapnak Magyarországon az idelátogató külföldi turisták. Voltak pozitív élményeink is, de azért az is kiderült, hogy a gagyi még mindig fut, bizonyára van rá kereslet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz kérdés, amit tegyen fel magának vásárlás előtt

Becca 2014. június 25., szerda 17:30

Önnel is előfordult már, hogy csak állt a szoba közepén összetörten, és nézegette azt a hatszáznyolcvankettedik pólót/szoknyát/akármit, amit nemrég vásárolt, és azon morfondírozott, mégis mi a francnak vette meg? Mert hát valójában nem is volt rá szüksége, hiszen van egy már ebben a színben, ráadásul nem is tudja mihez felvenni. Hogy elkerülje a fölösleges vásárlást, összegyűjtöttünk pár szempontot, érdemes fontolóra vennie ezeket, mielőtt első lendületből tízezreket dobna ki az ablakon, főleg ruhaneműre.

shutterstock 162908114
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egri kistermelő pestója okozhatott botulizmust

.syl. 2014. június 21., szombat 13:23

Vizsgálja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy egri kistermelő termékeit, erős ugyanis a gyanú, hogy Keksz Zsolt egri kistermelő készítményeitől betegedtek meg botulizmusban (azaz ún. kolbászmérgezésben, mely halálos is lehet) négyen is, földrajzilag különböző helyszíneken, írja honlapján a Nébih. A vizsgálat idejére a NÉBIH azt kéri a lakosságtól, hogy ne vásároljanak a gourmand company márkajelzésű termékekből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egész családot lekötheti nyáron ingyenes fesztiválokkal

Edicsek 2014. június 20., péntek 15:49

Azt már tudjuk, milyen zenei fesztiválokra mennyiért mehetünk el itthon a nyáron, de hát ezeken kisebb gyerekkel nem feltétlenül ajánlott részt venni. Szerencsére azonban akadnak olyan több napos rendezvények is, ahová akár az egész család ellátogathat, és miközben zenét hallgat, számos egyéb programmal lekötheti magát, meg a gyereket. Ráadásul a legtöbb esetben ezért még fizetni sem kell. Most olyan helyeket mutatunk, ahol a gyerekek mellett a szülők is tudnak lazulni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja már, hol, milyen sátrat mennyiért kap?

Becca 2014. június 19., csütörtök 11:12

Arról már volt szó, hogy mik azok a dolgok, amik feltétlenül kellenek egy kempingezéshez, most meg annak jártunk utána, hogy sima, kempingezéshez ideális, kétszemélyes alapsátrat hol, mennyiért lehet beszerezni. Jó hír: már hétezer forinttól lehet kapni olyat, ami jó minőségű, abszolút vízálló, könnyű cipelni, és jó kicsire összepréselhető (pár évvel ezelőtt egyébként egy hasonló sátorral trollkodtak az indexesek a Szigeten). 

A Decathlon, Hervis, Intersport, Tesco, a The North Face és a Mountex kínálatából szemléztünk. Ha több évre tervez, ajánljuk, hogy a pénzt se sajnálja a sátorra; ha csak szezonális túrázó, nyugodtan megveheti a legolcsóbbat is.

Íme a választék kétszemélyes sátrakból:

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés