Mire futtassam fel a szobanövényeket, hogy tényleg a szoba díszei legyenek?

Létezik jobb megoldás is annál, mint hogy a növények körbe vannak futtatva a konyhabútoron, ahogy azt a nagyszüleid lakásában megszokhattad.

Lévén hogy a szobanövények többsége a trópusokról származik, nemcsak megfelelő talajkeverékre van szükségük, hanem arra is, hogy legyen hova felfutniuk, hiszen eredeti élőhelyükön számos faj a fák kérgeibe kapaszkodva kúszik felfelé és növekszik. Nem tudod, ehhez mi lenne a legjobb eszköz? Török Balázs, a szobanövények gondozásának szentelt Lets Leaf YouTube-csatorna szerkesztője máris elmondja!

Amit keresel, az a kókuszkaró

Balázs szerint a könnyen beszerezhető és különböző méretekben kapható kókuszkaró többféle növény felfuttatására is alkalmas – akár úgy is, hogy ugyanazon a karón osztoznak. Idetartoznak egyes kontyvirágfélék, mint a könnyezőpálma és a futóka, de érdemes lehet kipróbálni a nyíllevélfélékkel vagy a filodendronokkal is.

Vannak azonban olyan növények is, amik nem hoznak légzőgyökereket, vagy éppen sokkal kisebbre nőnek – akárcsak a viaszvirág és az ámpolna gyertyavirág –, ezért ezekhez célszerű inkább valamilyen keretet vásárolni. Balázs megjegyzi, hogy ha kicsit környezettudatosabb szeretnél lenni, ilyet magadnak is készíthetsz ágakból vagy nádból.

Akármelyik megoldás mellett is döntesz, egy biztos: a szobanövények így természetes közegükhöz hasonló körülmények között élhetnek, ezért gyorsabban és nagyobbra nőhetnek. „A kertészetekből ismerős lehet a karóra futtatott hatalmas levelű futóka. Nos, az is azért nő akkorára, mert így jobban érzi magát”, mutatott rá Balázs, aki alábbi videójában további részleteket is elárul:

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra