3 tipp, ami segíthet helyrehozni a kinyúlt farmert

A klasszikus farmer a legtartósabb ruhadarabok közé tartozik, de ez még nem jelenti azt, hogy az idő múlásával ne tudna kinyúlni. Mutatjuk, mit kell tenned, hogy újra hordható állapotba hozhasd.

A farmer szinte kimeríthetetlen témával szolgál. Rejtélyes zsebecskéje és szegecsei vannak, mosását pedig számos tévhit övezi – egyesek még a lefagyasztásától sem riadnak vissza. De mi legyen vele, ha kinyúlt? Erről a Lifehacker közölt egy rövid, de lényegre törő összefoglalót.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

1. Dobd be a szárítógépbe

Ha nézel szitkomokat, akkor nem érhet meglepetésként, hogy a ruhák néha összemennek a szárítóban. Bár az eredmény a valóságban nem annyira szemléletes (vagy mulatságos), mint a tévében, egy kinyúlt farmer gatyába rázásához azért talán elegendő lehet. A teendőd csupán annyi, hogy kimosod a farmert a legmagasabb hőfokú programon (ha tisztítani is kell, akkor mosószer kíséretében), majd lefuttatsz egy teljes szárító ciklust.

Itt már kisebb csoda kell
Itt már kisebb csoda kellPeter Dazeley / Getty Images Hungary

2. Fürödj benne

Kevés kényelmetlenebb dolog létezik annál, mint amikor vizes farmer tapad az emberre, de egy forró vízzel teli kádban fekve azért csak el lehet viselni. Ennél a módszernél megint csak a hő a kulcs, melynek révén a nadrág visszanyerheti eredeti alakját. A témáról az InStyle-on megszólaló Hedy Phillips azt tanácsolja, hogy a forró fürdő után próbáld magadon hagyni a fartmert, amíg meg nem szárad, ha pedig nem tudsz létezni benne, tedd ki a szárítóra.

3. Vasald ki

A vasalás kevésbé hatékony a forró vizes kezelésekhez képest, viszont előnye, hogy a kritikus területeken (pl. a deréknál vagy a térdnél) célzottan lehet alkalmazni. Csak állítsd a vasalót magas fokozatra, majd ha felmelegedett, közvetlenül az anyagra téve menj végig a kitágult részen, javasolja Phillips. Ha nem tetszik az eredmény, ne kísérletezz tovább, és bízd profikra. Ha nem sajnálod rá a pénzt, egy szabó elvégezheti neked a szükséges módosításokat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra