LÁJFHEKK

Okospedállal a biciklilopás ellen

Dívány 2015. április 21., kedd 09:07

Ha eddig csak az okosbicikli hiányzott önnek, van egy jó hírünk, most egy okospedál segítségével biciklije is azonnal okosabb lesz – és nehezebben lopható a tervező cég, a Connected Cycle szerint. A párizsi márka olyan pedált tervezett, mely egy telefonra telepített applikációnak hála azonnal jelzi, ha valaki hozzáér a bringához, a beépített GPS által pedig követhetővé válik a bicikli.

Az okospedál persze azt is feljegyzi, milyen utat tettünk meg és milyen sebességgel, az adatokat pedig feltölti a felhőnkbe, ráadásul tölteni se kell. Egyelőre még nem kapható, de itt fel lehet iratkozni a pedállal kapcsolatos friss hírekre.

Így fog kinézni az okospedál
Így fog kinézni az okospedál
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

R2-D2 repülő készül

Dívány 2015. április 20., hétfő 19:50

Míg a keményvonalas Star Wars fanok a 7. rész trailerére izgulnak, a japán Nippon Airways bemutatta a Boeing 787-es új festésének terveit: a repülőt R2-D2-ra fogják pingálni – írja a Mashable.com. Ha nem tudja elképzelni, milyen lesz a végeredmény, nézze meg alábbi videót:

A cég sajtóközleménye szerint a repülő mérföldkő lesz a repüléstörténetben, de persze a cégek szeretnek nagy szavakat használni, ha egy kis önfényezésről van szó: "Ez az első alkalom, hogy Star Wars karakter kerül egy kereskedelmi járatra" – írják. És nem ez lesz az egyetlen érdekesen dekorált utasszállítójuk, állítólag öt éven belül még több ilyenre lehet számítani. Az R2-D2 repülő ősztől áll forgalomba.  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A 9 legnagyobb menőség, amit a milánói designhéten láttam

Gyulai Bence 2015. április 20., hétfő 17:08

Megint itt az április közepe, úgyhogy Milánóban megint nagy volt a felhajtás az elmúlt napokban, ez a hét volt ugyanis a designhét. Kevés olyan jó dolog van ebben a kaotikus, fülledt, stresszes, szmogos és sznob városban, amit máshol ne találna meg az ember még jobb változatban csak olcsóbban, ám az egyik hamisítatlan milánói szuperség továbbra is a Salone del Mobile nevű bútorkiállítás-designvásár (nem pedig a rántott hús makarónival).

Az alaprendezvényt a Milánóban a vásároknak kijelölt helyen tartják. Ezt úgy hívják, hogy Rho (ott épül most éppen gőzerővel az elvileg két hét múlva nyitó Expo, állítólag és szemlátomást eléggé le vannak maradva vele az olaszok). Na, de a designhét szerencsére remekül sikerült, főleg a hivatalos eseményt kiegészítő, alternatívabb, és a hétköznapi ember számára is érdekessé tett, a szalonon kívüli, azaz Fuorisalone események. Idén is voltunk, és alább olvasható azt a kilenc dolog, ami a legizgalmasabb volt abból, amit két délután alatt sikerült bejárnunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ücsörögjön virágkehelyben a köztéren!

Homoki R 2015. április 20., hétfő 13:59

Közterületen ücsörögni kellemes is lehet, különösen akkor, ha nem egy szokványos padra, hanem egy virág kelyhébe teheti le az ember a fenekét. Valami ilyesmi járhatott Marco Manders dizájner fejében is, amikor kitalálta a Tulpi nevű holland cég foteleit, amik alapállapotban eső- és madárürülék-biztos, zárt szirmú tulipánt formáznak, a szirom lehajtásával pedig 360 fokban forgatható támlás székké alakulnak. 

A dizájndíjjal honorált termékekben csak két béna dolog van, egyrészt, hogy műanyagból készülnek (mondjuk a gyártó szerint legalább száz százalékban újrahasznosítható műanyagból), másrészt, hogy nincs rajtuk hely az ember cuccainak. De legalább masszívak. Nézze csak, mennyire: 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hasznos hazai appok okostelefonra

Becca 2015. április 20., hétfő 13:40

Pár hónapja már írtunk arról, hogy melyek azok az applikációk, amelyekkel rossz szokásainak tud könnyebben búcsút inteni, most meg annak jártunk utána, hogy milyen további praktikus hazai alkalmazások vannak okostelefonra. Sajnos, a legtöbb ilyen programot csak androidra írják, és elég csekély százalékban találkoztunk olyannal, amelyik iOS-en, vagy Windows operációs rendszeren is fut - reméljük, ez persze idővel változni fog. Ha ön úgy érzi, létezik olyan alkalmazás, ami nélkül nem élet az élet, de nem látja az összeállításunkban, írja meg nekünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén is sztárépítész dolgozott Európa kulturális fővárosán

aa 2015. április 19., vasárnap 16:00

A napokban nyitotta meg kapuit a monsi Kongresszusi Központ, melyet a belga királyi pár jelentében adták át az Európa kulturális fővárosa 2015 elnevezésű program keretében. Idén ugyanis a Brüsszeltől délre, a francia határ közelében található város valamint a csehországi Plzen lesznek Európa kulturális fővárosai –írja a dezeen.com. Monsban várhatóan több mint 300 kulturális eseményt rendeznek majd, így nem csoda, hogy a kongresszusi központon kívül öt múzeumot valamint két előadótermet is átadnak még az idei évben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy igazán menő gyerekkórház

aa 2015. április 19., vasárnap 09:41

Londonban lassan hagyománnyá válik, hogy kortárs művészek nekiállnak kifesteni egy-egy kórházat: tavaly az Op Art mozgalom egyik úttörője, a 82 éves Bridget Riley készített egy 56 méter hosszú cukorka színű falfestményt a St. Mary kórház kilencedik szintjére, idén pedig a Royal London Gyermekkórház termeinek esett neki 15 művész a Vital Arts a brit művészeti szervezet szervezésében. Az akcióval a közösség célja elsősorban az volt, hogy egy barátságos és vidám hellyé próbálják átalakítani a gyerekek számára különösen félelmetesnek tűnő helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik üzlet, ahol a nők tényleg olcsóbban vásárolhatnak

Homoki R 2015. április 18., szombat 09:26

A férfiak jobban keresnek, mint a nők, akkor is, ha ugyanazt a munkát látják el - de ezt már tudjuk. Elég igazságtalan, nem igaz? Különösen úgy, hogy a kenyér ára nem változik attól, hogy ki veszi, a lakás, az autó fenntartása nem lesz attól olcsóbb, hogy valaki nőnek született. Pedig ha már a fizetésben ilyen aránytalanságok vannak, simán kompenzálhatná ezt a társadalom a kiadások oldalán. Fiktív nőnapi reklámjában az Amazon már pedzegette ezt a kérdést, de egy amerikai cégtulajdonos, Elana Schlenker most meg is valósította: modern műtárgyakat árusító pop-up boltjában a nők valóban olcsóbban, 76 százalékos áron vásárolhatnak. A szlogen: "Less Than 100 - Pay What You're Paid", azaz "Száznál kevesebb - Annyit fizetsz, amennyit keresel".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szubjektív kalauz Construma látogatónak

Koncz Andrea 2015. április 18., szombat 08:43

Hétvégén rendezik a Construmát, az ország legnagyobb építőipari szakkiállítását, ami valójában több kiállítás egyben, a különböző pavilonok eltérő tematikájú látnivalókat kínálnak. Felosztottuk magunk között a tartalmat, nekem a burkolatok, szaniterek, konyhagépek, nyílászárók és kazánok jutottak.

Laikus benyomásaim alapján azt mondanám, annak érdemes a kiállításra kimenni, aki

a) nagyon konkrét kérdésekre keres választ, pl, hogy a meglévő, ismert méretű ablakainak cseréjéhez melyik cég milyen megoldásokat kínál és mennyiért. Vagy: bizonytalan abban, kitől vegyen hatalmas jacuzzit (ezek egy fél csarnokot megtöltöttek)

b) a közepesnél kicsit feljebbi árfekvésben gondolkozva képzeli el lakásfelújítását, építkezését, és kiváncsi a nagyobb, ismertebb, jó minőségű cuccokat kínáló cégek bemutatkozására.

Aki óriási akciókra, hatalmas olcsóságra, belépő árszintű termékekre vadászik, nyugodtan megspórolhatja magának a belépőjegy árát és a hétvégi (várható) tülekedést, mert ez nem az a terep.

Ha viszont kifejezetten szereti az eléggé zsíros lángost (sajtos-tejfölös 900,-), a kicsit szottyadt pizzaszeletet (900,- de legalább jó nagy), vagy éppen a vaddisznó-töpörtyűt (1000,-/10 dkg), akkor mindenképpen nézzen ki!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fénnyel festhet a tökéletes arca köré az új P8 okostelefonnal

Edicsek 2015. április 17., péntek 16:27

A Huawei Londonban tartott egy sajtóeseményt, melyen bemutatta legújabb, csúcskategóriás mobiltelefonját, mi elmentünk megnézni, mit is tud az 5,2 hüvelykes kijelzős telefon. Nyolcmagos processzor, hoszú üzemidő, vékony és designos és még ha 300 km/órával közlekedő vonaton sem szakadozik a térerő. És akkor még a kameráról nem is beszéltünk.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

A futónövény takar, díszít, és nem is nehéz tartani

ST 2015. április 17., péntek 12:04

A lakások egyik legkedveltebb, és pihenésre talán leginkább alkalmas helyszíne az erkély, ami szép, egészséges, buja növényzettel díszíthető a legkönnyebben. Erre kiválóak például a futónövények, de fontos tudni, melyeket lehet vagy érdemes közülük a balkonon nevelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zöldség- és gyümölcstermelés a város közepén? Persze!

ST 2015. április 16., csütörtök 15:22

A kertészeti cikkeket, vagy éppen a virágokat válogatva általában kétféle embertípust tudunk elkülöníteni: azokat, akiknek van kertjük, és azokat, akiknek a balkon jelenti a nyugalom (vagy a kísérletezés) helyszínét. Utóbbiak lehetőségei azonban jóval behatároltabbak, hiszen szűkösebb a hely, és egyes növények egyszerűen nem tarthatóak cserépben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nekik le kellene mondaniuk a kertről, sőt: az élelmiszertermelés vagy a növénynevelés mellett a lakókat közelebb hozza egymáshoz a közös hobbi, a közösségi kert.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, hogy egy pohár nem lehet okos? Tévedett!

Edicsek 2015. április 16., csütörtök 09:42

Ausztrália után remélhetőleg az egész világon, például nálunk is el fog terjedni az a kávéspohár, ami nemcsak jól néz ki, de fizetni is lehet vele. És ha ez nem lenne elég, környezetkímélő, bírja a mosogatógépet, ön pedig még jótékonykodik is a megvásárlásával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Képzelje el Újlipótvárost két felhőkarcolóval!

etelka 2015. április 15., szerda 20:21

Szombaton ebéd után legalább 20 ember gondolta úgy, hogy nem fekszik le egy jót aludni, inkább elmegy egy jó 3 órás várostörténeti sétára, hogy megtudja, milyenek Újlipótváros házai belülről. A Miénk a Ház Egyesület túrája a Csanády-Kresz Géza sarkáról indult, pont egy időben egy motoros felvonulással a Lehel úton, úgyhogy egy darabig a várostörténet helyett dudaszó verte fel a környéket.

A történész végzettségű túravezető, Maczó Balázs a negyed nevétől indította el a történeti visszatekintést, a sétát pedig a Kresz Géza 38-as számú háztól, mely a legrégebbi épületnek bizonyult  az útvonalon a maga 74 évével. A városrész története II.Lipóttal kezdődött (itt ért az első aha-élmény, hogy miért is nem gondolkodtam el azon eddig, vajon mitől Lipótváros a belső XIII. kerület?!), aki a középkori városfal lebontásával kezdte el a város bővítését. Na de hol van pontosan Lipócia (ahogy a helyiek hívják)? A Wikipédia meghatározása szerint Újlipótváros "Budapest XIII. kerületének a Szent István körút, Váci út, Dráva utca és a Duna által határolt része. Az elnevezést szűkebb értelemben is használják a városrész déli, a 20. század 10-es, 20-as és 30-as éveiben egységes arculattal beépült részére".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erkélyen nem csak párnákat használhat!

ST 2015. április 15., szerda 15:42

A kényelem és a design alapvető fontosságúak egy pihenőterület kialakításakor, és ez ugyanúgy igaz a balkonra, teraszra, erkélyre is, mint a lakásbelsőkre. Hiszen akinek kertje nincs, de terasza igen, annak ez az egyetlen olyan helysége, ahol úgy lehet a szabadban, hogy ehhez nem kell másokat is elviselnie. Egy jól berendezett erkély intim és kellemes lehet, de ehhez persze nem árt szem előtt tartani néhány dolgot. Ilyen a kialakítás mellett az anyaghasználat is, egészen pontosan a textilek megfelelő kiválasztása, és elhelyezése, hiszen a lehetőségek nem fújnak ki a párnák és terítők kiválasztásánál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pusztuló növényt venne? A Bauhausban megteheti!

.syl. 2015. április 15., szerda 13:36

„Ments meg! növények" néven pusztuló/rohadó virágokat is vehet a Bauhaus maglódi áruházában mindenki, aki úgy érzi: túlteng benne a segíteni akarás, meg a pénztárcájában pár ezres. Mert nem ám ingyen vagy valami tényleg drasztikus értékcsökkenéssel adja a talán meg sem menthető növényeket a cég, nem: múlt hét szombati ottjártunkkor akadt olyan pusztuló virág (Calathea crocata), amiért most ezer forintot kértek, miközben az eredeti ára is csak 3750 forint volt. De az orchidea mixet sem kapják ingyen a növény rajongói: kifogástalan állapotában 1790 forintért lehetett hozzájutni, de még félholtan is 800 forint az ára. 

Az ötlet, hogy a megmaradt virágokat leértékelve eladják, alapvetően nem volna rossz, sőt, a szerkesztőségben többen is említették, akad ismerősük, aki így szerez be kifejezetten drága növényeket – de azért rohadó egyedkért pénzt (najó, a fő probléma inkább az, hogy ennyit) kérni, na, ez azért meglepő húzás.

A Bauhaust kerestük az ügyben, de nem kívántak nyilatkozni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Megvan az új Nemzeti Galéria épületének győztes terve

Edicsek 2015. április 14., kedd 20:18

A Petőfi Csarnok helyén épül az új Nemzeti Galéria - Ludwig Múzeum a Liget Budapest Projekt keretén belül. A meghívásos tervpályázatra összesen 9 érvényes pályamű érkezett, a szakértő zsűri pedig két első és két második helyezettet is hirdetett a 380 ezer euró összdíjazású versenyben- adta hírül a Liget Budapest.

„A sztárépítészeket is felvonultató, meghívásos pályázat célja az volt, hogy egy olyan modern, korszerű, 21. századi követelményeknek megfelelő, építészetileg kiemelkedő értékű épületben kapjon új otthont az Új Nemzeti Galéria és a Ludwig Múzeum, mely méltó a Városligethez és az egyik legfontosabb magyar közgyűjteményi együtteshez is”– mondta Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogkrémkörkép: többszázas eltérés is lehet az árak között

Becca 2015. április 14., kedd 15:28

Igazán beérett már egy fogkrémkörkép, úgyhogy elindultunk, és megnéztük, hol mennyibe kerül ez a higiéniai termék. Próbáltuk az összes nagyobb márkát bevonni, és a hajtás után kiderül, hol érdemes beszerezni a klasszikusnak számító fogkrémeket. Az eredményeket természetesen egy táblázatban foglaltuk össze, és vastag betűvel emeltük ki, hogy az adott termék hol a legolcsóbb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lazuljon hátizsákba épített függőággyal a túrán!

Edicsek 2015. április 14., kedd 13:39

Idén nyáron új szintre emelheti az erdei kirándulásokat, családi piknikeket, túrákat, ehhez nem is kell mást tennie, csak berendelni egy olyan hátizsákot, amit pár egyszerű mozdulattal függőággyá alakíthat és rögzíthet két fa közé. A Hacked Pack elsőre pont úgy néz ki, mint egy átlagos hátizsák, és ugyanúgy pakolhat is bele, a Northfoto képügynökség híre szerint 25 liter cucc fér el benne, azaz akár hosszabb útra is ideális. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két gyógynövényes sampont is ki kellett vonni a forgalomból

Edicsek 2015. április 14., kedd 12:00

Két termék is megbukott a gyógynövényeket és/vagy növényi eredetű összetevőket tartalmazó hajápolási termékek tesztjén. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei 18 sampont és 2 hajbalzsamot vizsgáltattak meg a hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában - áll az NFH közleményében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyerj álomerkélyt a Dívánnyal és az Ikeával!

Divany.hu 2015. április 13., hétfő 14:12

 
Előtte - utána

Szeretnél reggelente az erkélyeden kávézni, esetleg arról álmodozol, hogy olvasósarkot alakíts ki rajta? Játssz velünk, hogy az IKEA lakberendezője újjávarázsolhassa az erkélyedet!

A vízparti üdülés kétségtelenül nagyszerű időtöltés, egy hangulatos erkélyen azonban a városban is kellemesek a nyári esték. Néhány egyszerű lakberendezési megoldással és stílusos kültéri kiegészítővel egy kis méretű, belvárosi erkély is az otthon kedvenc részévé válhat, ahol élvezetesek a kint töltött percek, és akár a kültéri holmik rendezett tárolására is lehetőség nyílik.

Szeretnénk megmutatni a kis méretű, városi erkélyekben rejlő lehetőségeket, ezért nyereményjátékot hirdetünk: olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik kis méretű (max. 10 m2-es) erkélyüket szeretnék formába hozni a nyári szezonra az IKEA lakberendezési szakértőjének segítségével.

A nyertes nemcsak egy igényei szerint kialakított lakberendezési tervet kap ajándékba egy személyes konzultációt követően, hanem 100.000 Ft értékű kültéri bútort és kiegészítőt is az IKEA 2015-ös kültéri kollekciójából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két dizájnos apartman egyetlen elhanyagolt lakásból

etelka 2015. április 12., vasárnap 19:38

Hogyan lehet felújítani egy jó helyen lévő, 55 négyzetméteres, évek óta üresen álló, nagy belmagasságokkal rendelkező lakást úgy, hogy az a turisták számára vonzó és praktikus legyen? Többek között ezeket a szempontokat tartotta szem előtt egy harmincas házaspár, Gábor és Gabriella, az Istant Apartments tulajdonosai, akik eredetileg nem is az egyre népszerűbb apartmankiadás céljából kerestek lakást. 

A házaspár még 2013-ban akadt rá a Budapest VI. kerületében található Nagymező utcai lakásra, amikor egy családtagnak kerestek lakást, aki külföldről akart haza költözni. A családtagnak nem tetszett a megtalált darab, ám Gábor és Gabriella látott benne fantáziát. Eredetileg csak ki akarták adni, da akkoriban már egyre többet hallottak az Airbnb-ről, és volt olyan ismerősük, akinek közvetlen tapasztalata is volt a szálláshely kiadásról, ezért úgy döntöttek: belevágnak a dologba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szimpla Bringa Piac: nagy várakozás után óriási csalódás

mzd 2015. április 12., vasárnap 09:39

Imádok kerékpárral közlekedni, ezért hatalmas kedvvel mentem el szombaton Budapest VII. kerületébe, a Bringa Piacra, amelynek a külföldiek körében is népszerű Szimpla adott helyet. Nem tudom, hogy az én várakozásaim voltak túl nagyok (nem), vagy tényleg önmagában is gyenge volt a rendezvény, mindenesetre keserű szájízzel távoztam. El is mondom, miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, ami jó időben olcsóbb

Edicsek 2015. április 12., vasárnap 09:00

Most már úgy tűnik, végérvényesen itt a tavasz, ami azzal együtt, hogy hosszabb nappalokat és melegebb időt hoz, jót tesz a pénztárcájának is. A Mirror magazin legalábbis összeszedett 8 dolgot, ami a jó időnek köszönhetően olcsóbb lett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Godzillára ébredhet a tokiói hotelben

Edicsek 2015. április 11., szombat 17:30

Április 24-én nyílik meg a Godzilla-rajongók paradicsoma, az a tokiói hotel, amit az óriásszörny kultusza köré szerveztek. A Kotaku híre szerint a 30 szintes hotelnek van vagy egy tucat godzillás szobája is, sőt Godzilla típusú édességeket is lehet fogyasztani a nyaralás alkalmával. A godzillás szoba élményéért hétköznap 334 dollárt (92 ezer forint) hétvégén 417 dollárt (116 ezer forint) kell fizetni egy éjszakára. Az olcsóbb verzióban Godzillára néző egyágyas szobákat választhat (összesen két ilyen van), ezeket 125 dollárért (35 ezer forintért) már kiveheti egy éjszakára.

1 ... 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés