Így lesz tökéletes a káposztasaláta

Az amerikai káposztasalátával nem érdemes kísérletezgetni a Skillet szerint. Az pedig különösen fontos, hogy frissen készítsük el.

A grillpartikat és vacsorákat trehány módon összedobott káposztasalátákkal kibekkelő vendégek coleslaw-ja is könnyen főszereplővé válhat a Skillet szerint. Elég, ha elkerülsz néhány szarvashibát és odafigyelsz a részletekre, és máris elkerülhetővé válnak a látványosan szenvedő vacsoravendégek alig hallhatóan odasuttogott dicsérő szavai.

A Skillet káposztasaláta-mániás szerzője a következő tippekkel indítja a gyorstalpalót:

  • Ne bonyolítsd túl! A vörös káposzta, az ananász és a különleges öntetek hozzáadása többet árt, mint használ, különösen, ha rögtön egy hasonló hibriddel próbálkozik valaki.
  • Ne hagyd állni! Jó pár olyan saláta létezik, amelynek szüksége van egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek, a káposztasaláta azonban frissen elkészítve a legjobb.
  • Ne reszeld a sárgarépát! Használj inkább gyufaszál vékonyságúra metélt répát: így nem áznak majd át a répadarabok.
  • Ha minden kötél szakad, előre szeletelt zöldségekkel is dolgozhatsz, az önteten azonban túl sok múlik ahhoz, hogy bolti változatokra fanyalodj.
shutterstock 1045315522
Fotó: Shutterstock


A recept

A nagyjából 6-8 embert kiszolgáló káposztasalátához a következő hozzávalókra lesz szükség:

Öntet

  • ¼ csésze (kb. négy evőkanálnyi) majonéz
  • ugyanennyi tejföl
  • ugyanennyi almaecet
  • wgy púpozott teáskanálnyi só
  • két teáskanálnyi kristálycukor
  • 1-2 teáskanálnyi zellermag (opcionális) és egy kevés bors

Saláta

  • fél fej káposzta (680g)
  • egy jó nagy répa (170g)
  • fél fej hagyma
  • ¼ teáskanálnyi só

A hűtőben 2-3 napig elálló öntethez több sót és cukrot is felhasználhatunk a Skillet szerint. A lereszelt káposztához és a vékonyra vágott répához, hagymához adjunk egy kis sót, majd keverjünk szép lassan hozzájuk az öntetet. Lehet, hogy nem lesz szükség az összesre, a lényeg, hogy mindenhova jusson. Amennyiben nem azonnal a zöldségek felszeletelése után tálalunk, érdemes papírtörlőkkel felitatni a zöldségekről a vizet, mielőtt hozzáadnánk az öntetet.

A Skillet szerint mindez egy egyszerre krémes és pikáns elegyet alkot majd: a só és a cukor megfelelően ellensúlyozza a káposzta keserűségét, tökéletes lesz tehát az összhatás.

Blogmustra