6 dolog, amivel spórolhatsz az esküvői költségeken

Az esküvőszervezőket kikérdező Huffington Post szerint jó pár olyan szokás létezik, amire teljesen fölösleges költeni.

„Az elsőszámú tanácsom így hangzik: ne költs olyasmire, amit tulajdonképpen nem is érzel fontosnak” – foglalta össze az egyik esküvőszervező. Szerinte még az esküvői tortát is simán ki lehet hagyni: „Ha nem fontos számodra a dolog vagy más desszertféléket preferálsz, ne fizess a tortáért.” A Huffington Postnak nyilatkozó eseményszervezők ebből a szempontból úgy tűnik, egy húron pendülnek: csak azért fizess, amit tényleg fontosnak érzel.

1. Ajándékok

A legtöbbször a vendégeknek szánt, az indiánok földjéért felajánlott üveggolyókra emlékeztető giccses emléktárgyakból például mindig marad egy dobozra való – állítja Tracie Domino, egy másik esküvőszervező.

A magukat halálra zabáló, órákig csak táncoló és piáló vendégek többségét hidegen hagyják a bekeretezett képek és a bonbonok.

shutterstock 502050859

2. Zene? Ezeknek?

A minőségi zene érthető módon gyakran olyasmi, ami fontos helyen szerepel a házasodók kívánságlistáján. Az élő zenéért azonban elég sokat kell fizetni. Sokszor teljesen fölöslegesen: a koktélozáshoz tényleg csak háttérzenére van szükség, ilyenkor simán elég tehát egy előre összeállított lejátszási lista is.

3. Desszertek

Julia Child szavaival élve: „süti híján csak egy míting az a buli”. Ez ugyanakkor még a profik szerint sem kell hogy százemeletes, részletgazdag, barokkos torták formájában manifesztálódjon „A torta felvágása után szinte azonnal továbbállnak és táncolni, beszélgetni kezdenek a vendégek – állítja egy másik esküvőszervező, Liz Coopersmith. Elég, ha annyi van belőle, hogy mindenkinek jusson egy falat/szelet. Így is ki kell majd dobnod egy részét.”

4. Azok a gyönyörű, minőségi meghívók

Máig rengetegen ragaszkodnak a papírmeghívókhoz, Summer Mclane, egy atlantai eseményszervező szerint fölöslegesen, a célnak tökéletesen megfelel a digitális változat is. „Igen, ez az első dolog amivel találkoznak majd a vendégek, de a meghívókra vagyonokat költő kuncsaftjaimat is folyamatosan olyasmivel zaklatják aztán, ami a meghívón is szerepelt.

Igazából csak az egyértelmű információk érdeklik az embereket, a vendégek többségének pedig esze ágában sincs eltenni őket

5. Buszoztatás

A legjobb persze az, ha a ceremónia közelében tartja valaki a lakodalmat, de tulajdonképpen akkor sincs feltétlenül szükség a buszbérlésre, ha ez nem jött össze.

shutterstock 781587514

6. Bérleti díjak

A legtöbb helyszín estében a bútordarabok, az evőeszközök és a terítők is benne foglaltatnak az alapárban. Ezek persze sokszor nem a legminőségibb kiegészítők, de a feladatukat így is ellátják. Mivel elég ritka, hogy csak a szalvétákat cserélje le szebbre és jobbra egy pár, gyorsan összeadódnak az extra díszek és tárgyak bérleti díjából adódó költségek. Ha még az elején úgy döntesz, hogy megelégszel az alapdarabokkal, rengeteget spórolhatsz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek