Ne irtsd a pókokat, veled vannak!

Némelyikük kifejezetten a vérrel teli szúnyogokra utazik: ha megkíméled az életüket, helyetted állnak majd bosszút!

A Popular Science póknézőbe induló állatbarátai minden egyes megvizsgált észak-karolinai otthonban találtak pókot, tehát valószínűleg a legnagyobb igyekezeted ellenére sem fogod tudni az összeset eltávolítani a lakásodból. Ha pedig Afrikában jársz, pláne érdemes felhagyni a pókirtással, az egyik faj ugyanis a vérrel teli, nőstény szúnyogokra vadászik, ráadásul, ha teheti, azok közül is a veszélyesebb, maláriát terjesztő példányokat veszi célba.

shutterstock 731064709

Ne ölj!

A Popular Science szerint többnyire amúgy is a békésebb, az embereket messziről elkerülő pókokkal találkozni egy átlagotthonban. Ráadásul valódi veszélyt igen ritkán jelent a mérgük, sok esetben pedig eleve képtelenek az emberi bőr „átharapására”. Egy részük csak átmeneti vendég, és külön hálás érte, ha egy gigantikus méretű, az egész családot másodpercek alatt kilapító Story magazin helyett gyengéd kezek kapják fel, és engedik vissza a bozótba.

Mellesleg egymást is ritkítják

A szúnyogok és a különböző kártevők eltávolítása mellett a konkurenciát is célba veszik egyébként bizonyos fajok. A minden egyes kontinensen előforduló álkaszáspókfélék némelyike ugyanis időnként lehuppan a földre, felkeresi egy fajtársa erődítményét, majd zsákmánynak tetteti magát és tőrbe csalja a könnyű préda láttán lelkesen odaloholó társait.

Oszd meg másokkal is!
Mustra