LÁJFHEKK

9 praktikus tipp a konyha rendben tartására

aa 2016. január 3., vasárnap 09:08

Karácsony és szilveszter után különösen élénk lehet az élmény, hogy mennyire képtelenség makulátlan rendet tartani a konyhában, és milyen értelmetlen kihívásnak tűnik az edényeket, fazekakat, evőeszközöket és egyebeket úgy tárolni, hogy azok ne dőljenek ki a szekrényből, amikor szükség van rájuk. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen praktikákat tanácsol a problémára a House Beautiful magazin!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sosem lesz ilyen trendi lakásunk

aa 2016. január 3., vasárnap 09:01

Míg mi nemrég annak jártunk utána, hogy hogyan koppinthatja le hazánk egyik legmenőbb szupermodelljének, Mihalik Enikőnek a hálószobáját, addig a Vogue-nál az egyik legismertebb olasz divatmárka, a Marni tervezőjét, Consuelo Castiglionit kérték meg, hogy mutassa be lakását a kíváncsi olvasóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Házak, melyeket szeretnek a szellemek

aa 2016. január 2., szombat 18:28

Míg Dél-Kaliforniában, Arizonában vagy Floridában a „cipősdoboz” stílusú dingbat bérházak jellemezték az ötvenes-hatvanas évek építkezési szokásait, addig New Orleansban valamint Chicago, Key West, Florida és Texas környékén az úgynevezett shotgun házak voltak népszerűek az amerikai polgárháborútól egészen az 1920-as évekig – írja a wikipédia org. A vasúti szerelvényhez némileg hasonló formájú, keskeny házak érdekessége többek között az, hogy a szobák egymásból nyílnak, azaz a nappaliból a hálóba, onnan pedig a konyhába érünk, ahol szintén található egy bejárati ajtó, tehát a ház mindkét végét ajtóval látták el akkoriban.

Sunday... #neworleans #Treme #vsco #vsocam #walking #photography #photos #504 #shotgunhouse

jaysicko (@jaysicko) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a masina, ami nejlonszatyorból csinál nejlonszatyrot

aa 2016. január 2., szombat 12:22

Körülbelül húsz perc egy nejlon szatyor hasznos élettartama. Ez az egyik olyan ijesztő adat, amiből ihletet merített a német származású Stefanie Rittler, hogy megalkossa a bárhol felállítható, manuálisan működő gyártósorát, a „Streetplasticot”. Az első ránézésre túl hipszteresnek tűnő projekt lényege, hogy régi vagy elhasznált műanyag zacskóból csinál új nejlonszatyrokat, nagyjából hasonlóakat, mint amiket a Baggu árul 9 dollárért. (kb. 2509 forint) - írja a fastcodesign.com a látványos masináról, amibe fűtőszálat és egy átdolgozott iratmegsemmisítőt is beépített a tervező.

gif1.gif
Fotó: stefanierittler.de
Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldről rendelt termékekre is jár a garancia

Edicsek 2016. január 1., péntek 21:32

Akár a Black Friday vagy más akciók kapcsán, akár az ingyenes házhoz szállítás miatt egyre többen rendelnek külföldről ajándékot. De tudja-e érvényesíteni a garanciát az a vásárló, aki határon túlról rendel vagy vásárol? Meddig élhet az elállás jogával? Egyáltalán hol tud segítséget kérni, ha külföldről rendelt termékkel adódik problémája? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez az igazán piros mikulásvirág titka

ST 2016. január 1., péntek 15:33

A tél, és főleg a decemberi ünnepi időszak nagyon kedvelt ajándéka a mikulásvirág. Ez nem is csoda, hiszen nem csak mutatós, hanem strapabíró növényről is van szó, melyet egy kis trükkel évről évre virágzásra lehet bírni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek nélkülözhetetlenek az ideális hálóba

ST 2016. január 1., péntek 12:46

A hálószoba az a terület, ahová pihenni, feltöltődni térünk vissza minden este. Ezért is érdemes a kialakítására különös figyelmet szentelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A raklapot az építészek is imádják

aa 2015. december 31., csütörtök 10:27

Nemcsak az olyan költséghatékony építészeti megoldások vannak divatban, mint a bárhova letehető konténerlakások, de a kortárs építészet előszeretettel kísérletezik a szintén olcsó és könnyen beszerezhető raklapokkal is. A hajtás után mutatunk pár példát arra, milyen kreatív és egyszerű módon hasznosították újra a végtelen lehetőséget kínáló raklapot a sivatagi Burning Man fesztiválon, egy melbourne-i ételfesztiválon vagy egy New York-i tervezői kiállítás esetében. Kattintson!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vadonatúj hangulatú bútorok minimális átalakítással

ST 2015. december 30., szerda 12:00

Egy bútor sokszor válik nehézkessé, és oda nem illővé, ha megváltoztatja egy szoba hangulatát, dekorációját. Hogy ilyenkor ne kelljen rögtön újat vennie, vagy elégedetlenül néznie az oda nem illő darabot, adunk néhány tippet az átalakításra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön sajnos lemaradt Ázsia legdrágább lakásáról

bb 2015. december 30., szerda 11:04

A napokban elkelt a hongkongi Opus toronyban található „elnöki lakosztály”, amivel rekordot döntött az ázsiai ingatlanpiac, mivel ez a Frank Ghery által tervezett luxus apartman volt az egyik legdrágább valaha eladott ingatlan Ázsiában – írja a money.cnn.com a felhőkarcoló legfelső szintjén található lakásról.

A sztárépítész, Frank Gehry első hongkongi tervezésű épületében található 506 négyzetméteres lakásért egyébként 66 millió dollárt, azaz nagyjából 19 milliárd 33 millió forintot adtak a tulajdonosok, amiért többek között elképesztő panorámát, négy fürdőszobát, egy dolgozószobát, két parkolóhelyet és egy jakuzzival ellátott, több száz négyzetméteres tetőteret kapnak majd cserébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végignéztük a szilveszteri akciókat és tanultunk egy új szót

Edicsek 2015. december 29., kedd 16:01

Mivel a legtöbben karácsonykor már kiköltekezték magukat, a szilveszteri bulira már sok helyen kissé szűkösebb keret jut. Ezért érdemes rendesen áttanulmányozni a boltok akciós kínálatát és aszerint vásárolni a házibulira, hogy hol mit lehet kedvezményesen megvenni. A legtöbb bolt fel is készült a bulikellékekből, mi pedig segítünk összegyűjteni a legjobb akciókat. Tanulja meg a baromfipálca kifejezést, aztán ha meglátja valahol kiírva, gyorsan hessegesse el a gondolatot, hogy a kosarába tegye, ránézésre ugyanis virsli, de mivel új szabályok vannak arra vonatkozóan, hogy milyen hústartalom felett lehet a termékeket virslinek hívni, így született  a baromfipálca, aminek a hústartalma nem éri el a minimális szintet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szilikonból készült rongyszőnyeg az új menőség

Edicsek 2015. december 29., kedd 11:18

A londoni Royal College of Art két végzős hallgatójának fejéből pattant ki a Shorerugs nevű márka, menő szőnyegekkel, szilikonból. Ha azt hinné, hogy a szőnyegek világába túl nagy újítást nem lehet vinni, akkor nézze meg a speciális szilikonszálakból összerakott, színes szőnyeget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgozószoba és nappali egyszerre, funkcióvesztés nélkül

ST 2015. december 29., kedd 09:10

Akik otthonról dolgoznak, tudják, mennyire nem egyszerű elválasztani a munkaidőt a családi élettől. Hiszen ha már otthon vannak, akkor lehet segíteni a gyereknek a leckében, meg lehet főzni az ebédet másnapra, vagy elintézni valami a nagyinak, "hisz úgyis otthon vagy".

shutterstock 319576805
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön elhiszi, hogy ez egy meki?

mzd 2015. december 28., hétfő 18:34

Ha azt hiszi, menő McDonald's csak Rotterdamban van, akkor óriásit téved: a hongkongi étterem nemrég ráncfelvarráson esett át, mi pedig, ha nem tudnánk, hogy a mekiről van szó, simán elhinnénk, hogy egy fine dining hely fotóit látjuk. A folytatásban ön is megnézheti a contemporiston talált képeket és azt is, a külső mellett milyen újításokkal találkozhatnak az oda látogatók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit csináljon, ha utálja a karácsonyi ajándékát, vagy már el is romlott?

Edicsek 2015. december 28., hétfő 15:06

Karácsony után a boltok egy részében ugyanakkora a tömeg, mint az ünnepek előtt. Ilyenkor próbálja ugyanis mindenki visszacserélni azokat az ajándékokat, amik mégsem tették emlékezetessé a karácsonyi ünnepet, vagy éppen nem úgy, ahogyan azt elképzelték. Összeszedtük, mihez kezdhet az, aki utálja az ajándékát, a méretet nem sikerült eltalálni, vagy esetleg már el is romlott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár ön is aludhat a menő budapesti kislakásban, amiért a világ lelkesedik

Edicsek 2015. december 27., vasárnap 19:30

A Dezeen oldalán szerepel a Postion Collective ötletei által átalakított kis lakás, amit az Airbnb szállásfoglaló oldalnak köszönhetően bárki ki is próbálhat néhány éjszakára. A Position Collective egyébként már a dubai design héten is bemutatkozott és ők tervezték a ZONA étterem dizájnját is, valamint a bécsi ENSZ székházban is vannak bútoraik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A radiátor nem csak ronda lehet

ST 2015. december 27., vasárnap 09:39

A tél beköszöntével fontos szerepet kapnak a radiátorok. Nem mintha ilyenkor többet látnánk őket, csak valahogy jobban feltűnik a jelenlétük. És ha már feltűnik, akkor azzal is szembesülhet, hogy a többségük nem éppen izgalmas látvány. Persze vannak már elegánsak, letisztultak, de azért messze állnak attól, hogy hangulatukban, stílusukban is illeszkedjenek egy szobához, vagy egy egész lakáshoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt vásárolhat december 27-én!

mzd 2015. december 26., szombat 17:40

Unja már a halászlevet, de nincs otthon semmi hozzávaló? Van egy jó hírünk: bár december 27-e vasárnapra esik, szerencsére elég sok bolt lesz nyitva: a szolnokiak pedig mehetnek az Auchanba, Intersparok közül több is nyitva lesz országszerte és természetesen a CBA-k és Ronik is várják a vásárlókat, tudtuk meg a Mindenár.hu-tól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lepukkant iskolabuszból csinált luxus lakóbuszt, hogy beutazza vele Amerikát

Edicsek 2015. december 26., szombat 09:35

A kaliforniai Patrick elhatározta, hogy körbeutazza Amerikát, de ehhez kellett egy autó. Egy 1990-es, kicsit lepukkant iskolabuszt vásárolt, majd édesapjával közösen álltak neki a nagy projektnek: kipofozták ki és átalakították kerekeken guruló otthonná. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Gyűrűk ura óta hobbit házra vágyik? Rendelje meg!

ST 2015. december 25., péntek 14:22

A hatalmas sikert arató Gyűrűk Ura trilógia egyik érdekes hozadéka, hogy azóta rengetegen rajonganak a kis félszerzetek, a hobbitok építkezési stílusáért.

Ha jobban belegondol, ezen nincs is igazán mit csodálkozni, hiszen a hobbit házak nagyon is megfelelnek a mai kor elképzeléseinek. Az épületek egyediek, a kellemes, íves falak és ajtók olyan belső tereket eredményeznek, amik sokkal természetközelibbek, mint a derékszögek és az egyenes falak. Egy ilyen házat megépíteni azonban nem egyszerű, nem is kellett sokáig várni, hogy valaki elkezdje sorozatban gyártani őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Irodai fák nélkül nem élet az élet!

ST 2015. december 24., csütörtök 08:31

Szeretne fákat az irodába?

  • 61
    Persze, szuper lenne!
  • 11
    Á, ez tök béna!
  • 4
    Nálunk már vannak!

Talinnban, Észtországban a KAMP építészei megpróbálták összehozni a természetet a munkával, de most olyan formában, ahogyan eddig még nem – írja a fastcodesign.com.

Az ember természeti lény, akármennyire is messzire távolodott ettől. Ez azt jelenti, hogy a közérzete és a munkakedve is javul, több energiával rendelkezik, amikor növények vannak körülötte. Ez a hatás pedig csak fokozódik, ha képesek vagyunk kilépni a szobanövények, vagy a klasszikus irodai fikusz és dracéna árnyékából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last Minute ajándéktippek kétségbeesett vásárlóknak

Edicsek 2015. december 24., csütörtök 08:22

Mivel december 24-én csak délig lehetnek nyitva a boltok, így nagyon össze kell szedni magát azoknak, akik még senkinek sem vettek semmit, vagy hiányzik néhány darab. Hogy miért hagyja valaki legutolsó pillanatra a vásárlást, annak több oka is lehet. A legtöbbször a munka a hibás az egészben, de sokszor a lustaság is közrejátszik, na meg az ötlettelenség. A vége viszont mindig ugyanaz: a lehetetlennek tűnő cél, hogy egy boltban beszerezzen az ég világon mindent.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fából készül a jövő Legója

aa 2015. december 23., szerda 09:38

Olaszország egyik legmeghatározóbb design magazinja, a Domus az évtizedek óta töretlenül népszerű dán játékhoz, a Legohóz hasonlította Kengo Kuma legújabb munkáját, a moduláris darabokból álló Tsumikit. Japán egyik legismertebb építésze olyan, könnyen egymásba rakható, szétszedhető és újra felépíthető V-alakú formákat hozott létre, mely első ránézésre valóban lehet majd a Lego japán alternatívája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hátha lesz hó az idén: csizmacsepegtető tálcával a latyakos előszobák ellen!

ST 2015. december 22., kedd 18:00

Lassan itt a latyak, a sár és a hólé időszaka, ami kész rémálom az olyan otthonok számára, ahol az előszoba nem kőpadlós, vagy csak senki nem akar naponta ötször felmosni. Ilyen esetekben két választási lehetősége van: vagy téli álmot alszik és nem teszi ki a lábát tavaszig, vagy kénytelen kitalálni valamit a csöpögő csizmák gusztustalan latyakja ellen. Ha ön nem medve, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem kapja meg a gyerek a kedvenc Legóját

ZZs 2015. december 22., kedd 14:03

Tudja, hogy kerül a Lego a karácsonyfa alá? Tudjuk, hozza a Jézuska. De a történet közel sem ilyen egyszerű. A magyar piacot hivatalosan két forrás látja el a kis kockákkal. Azt, hogy az adott üzlet a két cég közül kinél vásárol, az dönti el, hogy mennyi Legót forgalmaz. Röviden a az évi harminc millió forint felett értékesítő cégeket közvetlenül a Lego Hungária, a kisebbeket a Lego Hungária által megbízott Régió játéknagykereskedés látja el a játékokkal.  

Ez önmagában nem kellene, hogy befolyásolja a boltok választékát, legfeljebb az árakat, mivel az ajánlott listaárhoz képest több mozgástere van annak, aki közvetlenül a Lego Hungáriától vásárol, hiszen a Régió sem ingyen dogozik, így aki sokat ad el, az vagy nagyobb árréssel dolgozhat, vagy alacsonyabb utcai árat adhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 125

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés