Extrém esküvők: az esküvőszervező három legkülönlegesebb emléke

Egy magyar esküvőszervező gyűjtötte össze a kedvenc ceremóniáit és lakodalmait. A lényeg: a tematika az új trend, de a tél még nem az új nyár.

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a tematikus esküvők. Landesz Katalin esküvőszervező, az Őszi Esküvő Kiállítás egyik résztvevője azt javasolja, minden pár törekedjen arra, hogy olyan szertartása legyen, amilyenek ők maguk. Az lakodalom tematikáját szolgáltathatja akár egy hobbi, kedvenc város, foglalkozás, város, ország, korszak.

A három kedvenc

Az esküvőszervező jó szívvel emlékszik a három legérdekesebb lagzijára, melyek számára is feledhetetlenek maradnak.

New York-i bringatúra

A fiatal pár egy bringatúrán ismerkedett meg: ugyanolyan biciklijük volt, az egyik pihenő alkalmával a fiú a lányét emelte fel, ő pedig azt hitte tolvaj - a többi már történelem. Egy alkalommal körbebringázták a Nagy Almát, így a téma adott vol. A lakodalmat a Zsófia hajón tartották, az ültetőkártya beszállókártya volt a hajóra, az asztalok a metropolisz tereiről és utcáiról kapták a nevüket, a pár mögött New York-i tájkép kapott helyet, az asztalokon a város térképe volt látható, kis sárga taxikkal, sőt, a menyasszonynak „virágbőröndje” volt csokor helyett.

A piros az új fehér

Ezen a menyegzőn minden a ruha köré épült. A menyasszony divattervező, aki, amint megkérték a kezét, álmodott egy igazán extrém ruhát: alul vörös uszály, felfelé pedig a ruha színátmenetesen fehérré vált. A helyszín a misztikus nádasdladányi Nádasdy-kastély volt. Az igent egy óriási kandalló előtt, hatalmas kovácsoltvas csillárok alatt, és ezernyi gyertya között mondta ki a fiatal pár. A násznép a kastély mellett egy arannyal, feketével és vörössel dekorált átlátszó sátorban mulatott hajnalig.

A nagy Gatsby frigy

Az 1920-as évek stílusa nem mindenkinek áll jól, de egy 2017-es esküvőn telitalálat volt a fiatal pár számára. A zene, a ruhák és a dekoráció is erre épült az alsópetényi Prónay-kastélyban. A hab a tortán pedig az, hogy a vendégek is egytől-egyig betartották a dresszkódot. A szertartást éjszaka tartották, ami szintén extrémnek számít, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend a házasulandók körében.

Ami örök

Landesz Katalin szerint bár Magyarországon még mindig szezonálisak az esküvők, ám mostanában már nem csak nyáron, hanem áprilistól októberig tart a népszerű időszak. Télen erősen megcsappan a házasodási kedv, mivel a párok általában félnek az időjárástól, és a szabadtéri esküvők örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. Ő több éves pályafutása alatt néhányszor szervezett igazi téli lakodalmat, a leghangulatosabbat Pannonhalmán, a Viator Apátsági Étteremben. Hozzátette, semmiképpen sem szabad arra törekedni, hogy az esküvő extrém legyen, elég, ha csak különlegesebb, egyedibb a megszokottnál. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra