Hétfőtől már építik a színpadot a Red Hot Chili Peppersnek

Szeptember elsején és másodikán Budapesten lép fel a Red Hot Chili Peppers, amiről már mi is írtuk, hogy nem érdemes lemaradni. A buli előkészületei  már hétfőtől javában zajlanak. A zenekar itt indítja el a világkörüli turnéját, ami azt jelenti, hogy a stáb legnagyobb része már hétvégén megérkezik, arról azonban nem szólnak a hírek, hogy a zenekar tagjai mikor jönnek. Annyi biztos, hogy hétfőtől megkezdi a stáb az előkészületeket az Arénában. 

60 fős utazó stáb, köztük magyarok is

A koncertkörútra gyakorlatilag mindent magukkal visznek a helyszínekre, nem csupán a technikai felszerelést és a színpadot, de még berendezési tárgyakat is, valamint saját szakács is utazik a csapattal – írja közleményében a koncertet szervező Livenation. 14 kamion, 4 busz és 4 furgon megy városról városra, s egy 60 fős utazó stáb dolgozik a turnén a zenekar mellett. Közel 100 magyar dolgozik közvetlenül a turné stábjának, nagy részük technikai ember, akik a színpad építésében és bontásában dolgoznak, de a társulatnak magyar futár, illetve konyhai segéderők is a rendelkezésükre állnak.

Látványos színpad

Bár összeszerelve és működés közben csak nagyon kevés ember láthatta még az új színpadot, de a hírek szerint a RHCP tagjainak több mint 200 négyzetméter áll rendelkezésére híresen energikus előadásaikhoz, két oldalt hatalmas LED falakkal.

Hagyja otthon a profi gépet és a lézerpontozót

A koncertre nem lehet bevinni profi fényképezőgépet, videókamerát, illetve tabletet - ez utóbbi használatát az elmúlt 2 évben szinte minden produkció tiltja, nem a minőségi felvétel, hanem a készülék mögött elhelyezkedő nézők zavarása miatt. Nem lehet a rendezvényre bevinni lézerpontozót, hogy azzal vicceskedjen a koncert alatt, de nagyobb méretű táskákat és hátizsákot, transzparenseket, illetve palackokat, üvegeket és fémdobozos italokat sem.

Kapunyitás várhatóan 18.30-kor lesz, 20 órakor a Deap Vally lép színpadra, és őket követi az elmúlt évek egyik legjobban várt bandája, a Red Hot Chili Peppers. Jegyek még korlátozottan, de kaphatóak, vagy kereshet olyat, aki nem tud elmenni a bulira. 

Mustra