Az Instagramon a punkoknak is van mit keresni

Az Anothermag.com szerkesztősége szúrta ki, hogy nemcsak a divat-, gasztro- és lakberendezés- rajongóknak érdemes szétnézni az Instagramon, mivel a népszerű képfeltöltő oldalon remek fotókat találni zenei témában. Sőt akad egy-két olyan felhasználó is, aki hangulatos és ritkán látott képeket tölt fel a vad hatvanas-hetvenes évekből is. A hajtás után mutatjuk, milyen pazar Insta-oldala van többek között PJ Harveynak, Debbie Harry-nek vagy Johnny Ramone nejének!

@Pjharveyofficial

A 46 éves brit énekesnő csak nemrég, új albumának megjelenése és a fesztiválszezon kezdete idején csatlakozott az Instagramozó sztárokhoz, ezért a több mint 25 ezer követője ellenére is még csak 27 kép található az oldalán. Remélhetőleg lesz még ennél több is, ezért érdemes bekövetni PJ Harveyt!

PJ Harvey with members of the band. Bristol, May 2016. * by Alain Johannes (@nialasennahoj).

Una foto publicada por PJ Harvey (@pjharveyofficial) el

@blondieofficial

A fenti zenekar énekesnőjeként ismertté vált, most 71 éves ikonnak, Debbie Harrynek irigylésreméltó fiatalkora volt, aminek emlékezetes pillanatait most megosztja követőivel is. Instagram oldalán a hetvenes és nyolcvanas évek olyan kultikus figurái is felbukkannak, mint Andy Warhol, David Bowie vagy Iggy Pop.

Sidewalk surfing with Joey @ramones Pic @christein

Una foto publicada por Blondie (@blondieofficial) el

Insta oldalát körülbelül 74 ezren követik. A képen minden idők egyik legjobb komikusával, Bill Murray-vel és John Watersszel látható egy New York-i stúdióban.

With John Waters and Bill Murray #polyester pic @christein

Una foto publicada por Blondie (@blondieofficial) el

@therealmickrock

Nem mindennap látható kincseket rejt a brit fotós, Mick Rock Instagram oldala, ami teljesen érthető, hiszen Rock olyan legendákat fotózott a hetvenes években, mint David Bowie, a The Stooges, a Sex Pistols, a Ramones vagy később Peaches.

#HappyPride #archive of #LindsayKemp backstage with his number one fan, his mother Marie. London, #1974

Una foto publicada por Mick Rock (@therealmickrock) el

A jelenleg New Yorkban élő londoni fotós 68 éves, és hivatalos Instagram oldalát 32,8 ezren követik. A glam rock és a punk rock mozgalom egyik első számú krónikásaként később híres fotókat készített Kate Mossról, a Foo Fightersről, illetve az R.E.M.-ről is.

Thanks for the feature, @flauntmagazine! #TheGoodTimesIssue @davidbowie @mickjagger http://flaunt.com/art/rock-will-roll

Una foto publicada por Mick Rock (@therealmickrock) el

@punkbadges

Az oldal szerkesztője nem szalvétát vagy képeslapot gyűjt a hatvanas évek óta, hanem olyan jelvényeket, melyekkel politikai hovatartozásukat vagy zenei ízlésüket fejezték ki a rajongók. A javarészt punk relikviák között találni Sex Pistols, Ramones, The Clash, Joy Division, Buzzcocks rajongói jelvényeket, de az életérzést szépen kifejező ‘Tha Anal Fleas’, ‘Gang War’ vagy ‘Fuck Off’ feliratos darabokat is.

A több mint ezer követőt számláló jelvényes oldal nem árul az eBayen, a Facebook oldalukat azonban érdemes követni, mert több felhasználó ott ad túl az újra divatba jött jelvényeken.

+ 1 @lindaramone

Nagy kedvencünk az 55 éves Linda Ramone oldala, aki Johnny Ramone özvegyeként a Ramones Productions elnöke és társtulajdonosa is egyben. És jó gazdához méltóan gondozza az életművet és tartja életben a szellemiséget.

A filantrópként is ismert Linda Ramone eredetileg Joey Ramone-al járt, de később Johnny Ramone lenyúlta és feleségül is vette. Ezt a kedves történetet pedig a Time Magazin és a Complex Magazin is minden idők 10 leghíresebb szerelmi háromszögeként tartja számon a zenetörténelemben. A 16,9 ezer követőt számláló Linda Ramone egyébként szinte csak a punk legendákról posztol képeket az Instagram oldalán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek