Neveljen punkot a gyerekből!

Az olyan csodálatos gyerekkönyvek, mint a What Every Child Needs To Know About Punk illetve a Go the Fuck to Sleep után egy újabb gyöngyszemmel rukkolt elő az egyre szélesebb körben ismert brooklyni könyvkiadó, az 1996-ban alapított Akashic Books. A szokatlan témák és szókimondó címek nem véletlenek: a kiadót a poszt-hardcore zenekar, a Soulside valamint a GVSB basszusgitárosa, Johnny Temple alapította azzal a céllal, hogy nyilvánosságra hozza a független művészek munkáit.

Fotó: akashicbooks.com

Természetesen mi másról szólna a több díjjal is kitüntetett kiadó új, 'What Is Punk' című gyerekkönyve, mint a hetvenes évek egyik legmeghatározóbb zenei irányzatáról, a punkról, annak olyan forradalmi klubjairól, mint a CBGB vagy a Max, illetve az irányzat kulcsfiguráiról, mint például detroiti származású Iggy Pop, a Television, a New York Dolls, a Talking Heads, a Ramones, a Sex Pistols a Velvet Underground, a Blondie illetve a londoni Clash, akik mind valami újat, felháborítót és frisset képviseltek.

Fotó: akashicbooks.com

„Ki gondolta volna, hogy a punk ennyire jól illusztrálható színes gyurmával. Ann Yi lenyűgöző, 3D-s Johnny Rotten és Henry Rollins figurái szerethetőek, ugyanakkor pontosak és megnyerőek. Ez a részletes és tanulságos kis könyv megtanítja az olvasót a punkzene történelmi fontosságára és megismerteti annak legmeghatározóbb szereplőit is. Kellemes olvasmány gyereknek és szülőnek egyaránt, egy olyan mű, ami jó alapul szolgál a következő generációs kis punkok számára”- olvasható a School Library oldalán, ahol 2015 legvadabb gyerekkönyvei között emlegetik az Eric Morse által írt művet. És nem is drága, ide kattintva 11.40 dollárért (kb.3090 forint) ön is megrendelhet.

Fotó: akashicbooks.com
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.