Gimisek festhetnek Weöres Sándor műveket

Országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolások számára Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár - tájékoztatta az intézmény igazgatója hétfőn az MTI-t. Pallósiné Toldi Márta elmondta: a pályázat célja, hogy a középiskolások körében népszerűsítsék a költő munkásságát, és rávilágítsanak arra is, miként élik meg a fiatalok a 20. század varázslatos alkotójának költeményeit, milyen élményeket keltenek bennük a versek, mivé tudják ezeket formálni.

Pályázni lehet Weöres Sándor: Egybegyűjtött költemények második vagy harmadik kötete Tűzkút vagy Kútbanéző ciklusának egy-egy verse által kiváltott élmény műalkotássá formálásával. A technika lehet grafika, festés, pasztell, szén, tus, plasztika vagy akár érem is. A legjobb pályamunkákat kiállítják, de válogat közülük az Életünk című művészeti és kritikai folyóirat is. A kiállítás megnyitóját május 8-án Berzsenyi Dániel születésnapjához kapcsolódva tartják - közölte az igazgató.

A pályaműveket 50x70 centiméteres keretbe helyezhető formában jeligésen kérik eljuttatni a Berzsenyi Dániel Könyvtárba, Szombathelyre az Antall József tér 1. szám alá. A pályázó adatainak külön, zárt borítékban kell lenniük. A pályamunkákat képzőművész, művészettörténész, irodalomtörténész tagokból álló zsűri értékeli, az első három helyezettet díjazzák.

Mustra