3000 dollárért Gucci rugdalózót: luxus bébibumm

Korábban is lehetett már kapni Dior logós babaruhákat, de úgy tűnik, 2011-ben a felső kategóriás divatházak szervezett támadást indítanak a szülők pénztárcái ellen. Gombamód szaporodnak a gyerekeknek szánt luxuskollekciók, így a csemetéket saját maguk kicsinyített másának öltöztethetik a pénzes szülők.

Baby Dior
Baby Dior

Úgy tűnik, miután a luxuscikkek végérvényesen meghódították maguknak a megfelelő felnőtt közönséget, úgy gondolták a divat nagy mágusai, ideje áttérni a fiatalabbakra. Az Elle, az Interview és a Vogue magazinok olyan tiniszínésznőkkel interjúznak, mint Chloe Moretz a Ha/Ver című filmből vagy Kiernan Shipka a Reklámőrültekből (Mad Men).

Steinfeldet, aki A félszeműben játszott, a Miu Miu választotta új múzsájának, míg Elle Fanninget, akit most a Super 8-ban láthatunk a mozikban, a Rodarte tervezőpáros karolta fel. Az amerikai tinédzserek 50 milliárd dollárt költenek évente, így nem csoda, ha ráeszméltek okos üzletemberek, hogy érdemes erre a területre is figyelni.

Missoni babakocsi
Missoni babakocsi

A méret zsugorodik, az ár marad

De a radikáis fiatalodásnak ezzel még nincs vége: a divattervezők elképesztő sebességgel, egymás után mutatják be az egészen kis gyerekeknek szóló ruhakollekciókat. A Baby Dior és a Little Marc (Marc Jacobs egyik "alvállalkozása") után a Fendi, a Gucci, a Burberry, Stella McCartney és Jean Paul Gaultier is csatlakozott a bébibummhoz.

Kislány Burberry kabátban
Kislány Burberry kabátban

A helyzet viszont most kezd igazán kicsúcsosodni: csak múlt héten két nagy márka, a főként estélyi ruháiról ismert Lanvin, illetve a jellegzetes kötöttárujáról híres Missoni prezentálta a sajtónak új gyermekruha vonalát, a Lanvin Petite-t és a Missoni Baby-t. Mindkettő a felnőtt vonal jellegzetességeit ültette át miniatűr változatba.

Fodros, kicsi bikini

A Lanvinnál kristályokkal díszített selyemtaft ruhácskákat képzeljünk el, a Missoninál picurka fodros, cikkcakkos bikiniket. A Versace szintén ebben a hónapban fogja bemutatni a rock által inspirált Young Versacét az olaszországi Pitti Bimbo vásáron.

Bár a méretek összezsugorodtak, az árak korántsem: Stella McCartney gyerekruhái 20-150 dollár között mozognak, a Guccinál akár 3000 dollár is lehet egy rugdalózó. Úgyhogy ezeket ismét csak az fogja vásárolni, aki nem sajnálja kidobni a csodálatos organza dresszt, amit épp leevett vagy összesarazott a kis drágaság.

A Hint és a New York Magazine cikkei nyomán.

Oszd meg másokkal is!
Mustra