Nyári őrület: terjed a színes haj és szemöldök

Kísérletezésre buzdítanak a trendcsinálók: az egyik újabban futó őrület a tarkára melírozott haj és a színesre festett szemöldök. A divatszerkesztők lelkesen színezik nemcsak a modellek haját, hanem a saját tincseiket is, a maradékból pedig jut a szemük fölé is.

Ha hihetünk a világ topfodrászainak és –sminkeseinek, akik a vezető divatházakkal és magazinokkal dolgoznak, idén szivárványszínű hajvégekkel és szemöldökkel lehetünk a legmenőbbek. Illik a nyári bohósághoz, de a szürke őszi napokat is felvidíthatja a paradicsommadár-haj.

A divatbloggerek terjesztik

Már a 2010-es tavaszi-nyári bemutatókon is megjelent a kifutókon a színes haj, hol melírcsíkok, hol színátmenet formájában, például a Proenza Schouler és Giles bemutatóin. A korábban főként lázadó tinédzserek által kultivált stílust aztán többen is felkapták, az Anothertől kezdve a Vogue-ig számos magazinban festették be a modellek haját egy-egy fotósorozat kedvéért kékre, zöldre, rózsaszínre. A csak épphogy látható árnyalattal bemosott szőke hajtól egészen élénk színekig terjed a skála.

Ráadásul hús-vér emberek ugyanúgy behódoltak az őrületnek: Tavi Gevinson, a felkapott 14 éves divatblogger jégkék, Katie Shillingford, a Dazed & Confused magazin divatszerkesztője pedig fehérből tintakékbe váltó hajat festetett magának. A világszerte ismert hírességek közül napjaink egyik legnagyobb provokátora, Lady Gaga is mutatkozott már sárga, lila és rózsaszín árnyalatú frizurával.

A szemöldökfestés pedig már-már logikusan következik a hajfestés után. A Balenciaga 2010-es őszi-téli bemutatóján a ruhák színei köszöntek vissza a lányok arcán, a V Magazine-ban pedig Karolina Kurkovának festettek szépen ívelt piros szemöldököt.

Zsírkréta jellegű szemfestés

Bár nem valószínű, hogy ebből a hóbortból világméretű mozgalom lesz, akinek van kedve, könnyen utánozhatja. Első körben talán érdemesebb olyan színezőt vagy spray-t kipróbálni, ami egy mosással is kijön. Ha tetszik, irány a fodrász, aki a legszínpompásabb álmainkat is valóra tudja váltani, anélkül, hogy letörne a hajunk a nagy kísérletezésben.

A póthaj is megoldja, Miu Miu 2010 ősz-tél
A póthaj is megoldja, Miu Miu 2010 ősz-tél

Azoknak pedig, akik egyáltalán nem akarják megkockáztatni a vegyszeres megoldást, még mindig ott van a színes, tűzhető mű-tincs, példaként álljon itt a Miu Miu bemutató, ahol a modellek hajába adjusztáltak vörös póthajat. A szemöldökfestéssel itthon legfeljebb bulikban fogunk találkozni, ahhoz viszont nem árt egy szépen karbantartott, de természetesen dús szemöldök. És ehelyett bevethetjük a vastag, zsírkréta-szerű szemfestést is, ami legalább olyan látványos.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek