Ehhez nincs szükség drága táplálékkiegészítőkre, ha az étrendünkbe is beiktatjuk a szervezetünk számára hasznos élő baktériumokat tartalmazó élelmiszereket.
Újramelegített burgonya, tészta vagy rizs
A főtt burgonya, a rizs vagy a tészta, melyet lehűtünk, majd felmelegítünk, vagy hidegen fogyasztjuk, kiváló forrása a rezisztens keményítőnek, ami növekedésre ösztönzi a jótékony baktériumokat.

Kimchi
A probiotikus tejsavbaktériumokkal fermentált zöldség a hozzáadott egészséges fűszerekkel, például fokhagymával, paprikával nemcsak a bélrendszerünknek hasznos, hanem vitaminokat, rostot és antioxidánsokat is tartalmaz, sőt segít a rák, az elhízás és a székrekedés megakadályozásában is.
Kefir
Ez a savanykás ízű, tehéntejből erjesztett tejtermék 12-féle jótékony baktériumot tartalmaz, melyek megvédik a bélrendszert, és erősítik az immunrendszert.
Savanyú káposzta
A tél szezonális slágere ez az élelmiszer, ami igen gazdag élő kultúrában, de csak akkor szolgálja igazán az egészségünket, ha nincs tele adalékanyaggal és mesterséges összetevővel.
Ezek ugyanis elpusztítják a savanyú káposztában lévő probiotikumok és immunerősítő vitaminok jelentős részét.
Sajtok
A parmezán, a Gruyère/Greyerzer sajt, a mozzarella, a cheddar és a gouda is segítségünkre lehet az immunerősítésben és a bélflóra karbantartásában. Emellett a sajt magas kalciumtartalma hozzájárul az egészséges csontozathoz.
A bélflóra állapota nemcsak az emésztőrendszer szempontjából érdekes, hanem általános egészségünkre nézve is, ezért fontos odafigyelni rá. H elyreállításához elegendő mindössze három nap. Itt egy módszer, amivel gyors eredményt lehet elérni.

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés