Sportolni jó dolog, csak ne kelljen hozzá sok cucc!

A leginkább kedvelt mozgásformák a magyarok körében a gyaloglás, a biciklizés és a futás egy friss felmérés eredménye szerint. A többség napi, heti rendszerességgel mozog valamilyen formában, ugyanakkor nyaralás alatt inkább lazítunk: úgy gondoljuk, ilyenkor elmaradhat a rendszeres aktivitás.

A válaszadók nagyobb része naponta (37%) vagy hetente (18%) többször végez rendszeres testmozgást, legyen szó sétáról, vagy akár komolyabb erőnlétet igénylő edzésről. Bár ezek a számok túlzottan optimistának tűnhetnek, az elvitathatatlan, hogy a különböző mozgásformák egyre népszerűbbek. Hetente legalább egyszer 17 százalék, ennél kevesebbszer pedig 11 százalék mozog. A megkérdezettek 17 százaléka jelezte, hogy egyáltalán nem végez rendszeresnek mondható testmozgást – derül ki a sárvári Spirit Hotel megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból.

Séta, bringázás, futás - így sportolunk mi
Séta, bringázás, futás - így sportolunk miFotó: Shutterstock

A kutatás arra is kereste a választ, hogy mely mozgásformák a legnépszerűbbek a magyarok körében. Az eredmények alapján a séta és a gyaloglás végzett az élen, 22 százalék válaszolta, hogy ezek állnak hozzá a legközelebb.

A kerékpározás és a futás (19-19%) kerültek még fel a legnépszerűbb mozgásformák dobogójára, ami azért sem meglepő, mert ezek a legegyszerűbben végezhető, semmilyen speciális helyszínt nem igénylő sportok.

A nyaraláson elengedjük magunkat?

A felmérésben a válaszadók 65 százaléka jelezte, hogy számára nem fontos a rendszeres mozgás a vakáció alatt. Természetesen jó, ha ilyenkor kiengedünk egy kicsit, ugyanakkor érdemes azt is szem előtt tartani, hogy akár már 1-2 hetes kihagyásokat is nehéz utólag bepótolni, újra felvenni a ritmust.

És te szoktál nyaralás alatt sportolni?

  • Ha a városnéző séták is annak számítanak, akkor elég sűrűn. 39
  • Naná, imádok a tengerparton futni! 37
  • Hébe-hóba igen, ahogy kedvem tartja. 32
  • Egyébként sem mozgok, miért a nyaraláson tenném? 12
  • Nem, ilyenkor mindig passzívan lazítok. 11
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.