Te is azért edzel, hogy aztán bármit megeshess?

Egy szelet négysajtos pizzáról fantáziálsz edzés közben? Nem vagy egyedül, más is egy finom vacsora ígéretével indul az edzőterembe.

Egy tábla csoki a legjobb edző – mondják. Ha a tíz nő közül te is abba a négybe tartozol, aki azért indul neki az edzőteremnek vagy egy reggeli futásnak, hogy aztán a kalóriák számolgatása nélkül bármit megehessen, amit kíván, egyet fogsz érteni ezzel a megállapítással. 

The Independent  szerint sok csokoládé- és borrajongó ahelyett, hogy egyszerűen a fitt életérzésre törekedne, csak azért veszi célba az edzőtermet, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül hódolhasson szenvedélyének, míg a megkérdezettek 38 százaléka kizárólag azért vezette be az edzéseket a mindennapjaiba, hogy semmilyen ételre ne kelljen nemet mondania.

Tízből négyen még arra is hajlandóak, hogy mielőtt buliba indulnak, benéznek az edzőterembe, hogy semmilyen kényszer ne árnyékolja be a felhőtlen estét. A férfiak harmada ismerte be, hogy hasonló indokkal döntött a testmozgás mellett.

shutterstock 1014843661

„Néhány ember szeretetből jár edzőterembe, vagy futni” – mondja Mike Walker, a Yushoi márka szóvivője. „Hisszük, hogy ez egyeseknek egyfajta elmélyülést és szabadságot jelent, de sokak számára csak ahhoz szükséges, hogy életük más területein – főként társadalmi életüket és diétájukat tekintve – felszabadulhassanak. Jogosan érezzük úgy, hogy ez az egész az egyensúlyról szól, legyen szó az étkezésről vagy az edzésről. Az embereknek túl nagyok az elvárásaik magukkal szemben, de az élet az élvezetről és az egyensúlyról szól, mindarról, ami jó neked” – tette hozzá.

A 2000 főt vizsgáló kutatásban a résztvevők 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szeret kalóriadús ételeket fogyasztani, míg 10 százalék az étrend és a testmozgás egyensúlyában hisz. A legtöbben az edzések után csokoládéval jutalmazzák magukat, második helyen a pizza végzett, melyet a kínai kaja követ. A legkedveltebb jutalomfalatok közé került a bor, a curry és a csipsz is.

shutterstock 250837708

Az eredményekből az is kiderült, hogy az edzőterembe járók 19 percig készülnek rá egy tábla csokira, és 15 percet mozognak minden koktélért. Egy elviteles curry 21 perc gyaloglást jelent, egy pohár bor pedig 17 perccel dobja meg az edzést. Egyharmaduk jobban figyel arra, hogy mit iszik vagy eszik, ha nem érzi úgy, hogy előtte eleget mozgott. Tízből hárman még egy ígéretesnek tűnő estét is visszautasítanak, ha tudják, előtte nem lesz idejük benézni az edzőterembe. A kutatás azt is kimutatta, hogy ellenkező esetben 15 százalékuk többet fog táncolni az este folyamán, mint amennyit szokott, 31 százalékuk pedig inkább hazasétál a taxizás helyett.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek