Most hétvégén apák napja - mutatjuk a legjobb programokat!

Iron Maiden koncertjegyet nyerhetnek a gyerekek az apukájuknak most hétvégén a Gyerek Szigeten, az UNICEF-nél pedig sztár-apukák mesélik el kedvenc sztorijaikat. Programajánló.

Számos apás programmal várják most hétvégén a családokat a Hajógyári-szigeten. A Foci Szigeten a világbajnokság jegyében a gyerekek a foci alapjaival ismerkedhetnek, miközben a szülők kivetítőn nézhetik a vb-közvetítést. A Kézműves Palotában a világ legjobb apukáinak készülnek majd a kitüntetések, kalapok, nyakkendők és más kiegészítők. Ezután a nagyszínpadon PASO koncert várja a tombolni vágyókat, amit aztán a családi Pompom Party követ dj Cyborg Templarral.

Vasárnap a Családbarát Óbuda sátrában az apukák bemutathatják a kedvenc meséjüket. A Kiskalász zenekar koncertjén pedig egy apás rajzzal Iron Maiden koncertjegyet lehet majd nyerni.

Az apás programok mellett számos újdonsággal is várják a gyerekeket: a Kezes Lábas Játszóházban különféle bicikliket lehet majd kipróbálni, a Ganz Rádióklubnál morzekódot fognak tanítani, a Karamella cirkuszvilágban pedig a Rippel fivérek tartanak majd oktatást az ifjú artistáknak.

Apák napja az UNICEF-fel

Az UNICEF a Marczibányi Sportcentrumban ünnepli az apák napját, ahol sztár-apukák is színpadra lépnek a kedvenc gyerekes sztorijaikkal. Dedikálni fog Varró Dani, a gyerekek találkozhatnak kedvenc mesehőseikkel, míg az apák megmutathatják, milyen szuperképességeik vannak. A sportos családok foci-, kosár- és sqashmérkőzésen indulhatnak, az építeni vágyókat pedig a LEGO robotprogramozással várja. 

Az apák napja hazánkban egy viszonylag új ünnep. Alapítását a 20. század elején az amerikai Sonora Smart Dodd kezdeményezte, akit édesapja, William Jackson Smart egyedül nevelt fel 8 testvérével együtt. Első alkalommal 1910. június 16-án tartották, és azóta is június 3. vasárnapján ünneplik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra