A Gyerek Sziget a legjobb ingyenes program júniusra

Ismét a gyerekeké lesz hétvégente a Hajógyári-sziget június összes szombatján és vasárnapján, hétvégén indul ugyanis a Generali Gyerek Sziget sorozat. Négy hétvégén keresztül készülnek a szervezők változatos programokkal, amik ráadásul ingyenesen látogathatóak.   

Az első hétvégén máris sztárvendégekre lehet számítani a színpadon. Friss lemezzel érkezik a Bogár Muzsika zenekar és a Hahó Együttes, de fellép Halász Judit és a Makám együttes is. Vasárnap táncházban tombolhatnak a gyerekek, az Aranyszamár Bábszínház pedig előadja Az erdők könyve című darabot.

Ötvenes évek játszótere

Nagyobbaknak jó szórakozást nyújt majd  a Történelmi Játszótér, ami az ötvenes évek Magyarországára viszi vissza a látogatókat. Az '56-os Emlékbizottság támogatásával létrejött helyszínen megcsodálhatóak a régi járművek, atyáink kultikus kerékpárjai, de a No megállj csak! Társasjátékban az egész család beszállhat a játékos múltidézésbe, ahol élő játékbábúként haladhatnak együtt a cél, és a retro ajándékok felé.

08-gyereksziget-140614-IMG 8103
Dívány / Dívány

Kalózok Szigete

Idén új színhely A Kalózok Szigete, ahol Kincses térkép, kalózos akadálypálya, ügyességi játékok, kardozás és a kalózok rettegett hét próbája várja a tengerre termett kalandorokat. Nem csak „tengerre szállhatnak” az ifjú csemeték, de a Zuglói Önkéntes Tűzoltóság támogatásával most sokan régi vágyukat is megvalósíthatják, felszállhatnak egy óriási piros tűzoltó autó kormánya mögé is.

Környezetvédelem

Ezúttal is visszatérő téma a kicsik környezettudatosságra nevelése, így a Gyerek Paradicsom helyszínén a környezetvédelem, az egészség és a helyes táplálkozás lesz a középpontban. Ezen a hétvégén például kertészkedni lehet, hogy a Gyerek Paradicsom igazi virágoskertté váljon. Ha pedig mindez nem lenne elég, továbbra is kalandparkok, sportprogramok, ugrálóvárak, bohóc cirkusz és artista tanoda, kézműves foglalkozások, Kutyaház, Állatsimogató, Baba Játszóház és más ingyenes programok tömkelege várja az egész családot. 

11-gyereksziget-140614-IMG 8120
Dívány / Dívány
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek