Öt jó számítógépes játék kamaszlányoknak

Azoknak az anyáknak a táborát erősítem, akik nem tiltakoznak kézzel-lábbal a PC- és netes játékok ellen, hanem igyekszenek megtalálni a közös nevezőt a videójáték-rajongó gyerekkel. Vagyis bizonyos korlátok között, de játszhat a kölyök: esetünkben ez azt jelenti, hogy heti három alkalommal (péntek, szombat, vasárnap) egy-egy órát, általam is csekkolt vagy tesztelt játékkal. 

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem, mik a 13 éves lányom kedvencei, mindemellett pedig további ötleteket várok, mik azok a PC és online játékok, amiket gond nélkül adhatok egy kamasz kezébe. 

The Sims

A The Sims egy stratégiai videójáték, ami nem kifejezetten lányos, sőt, igazából minden korosztálynak és nemnek szórakoztató lehet. Ha engedném, a lányom non-stop tudna vele játszani, és bár a nehézségi fokok miatt ez olykor nem egyszerű, van egy könnyű, kreativitást tesztelő arca is: a gyereknek a házépítés, berendezés és a dekorálás a kedvenc része, de rengeteget tud szöszölni a családtervezéssel is. Legtöbbször a mi családunkat formálja meg, rendkívül alaposan, kihangsúlyozva a legapróbb részleteket is. 

sims

Csábításból jeles

A francia gyártású netes randijátékot először némi fenntartással kezeltem, a játékismertetőből ugyanis nem lehet arra következtetni, hogy 13 éves lányoknak való lenne. Mint kiderült, a "Csábítsd el a pasikat!" tartalmú útmutatók nem szólnak többről, mint középiskolás srácok közti beszélgetésekről, amit maga a játékos alakíthat, a hozzá leginkább közelebb álló stílusban.

A játék közben a lányok butikban vásárolhatnak maguknak randihoz illő ruhákat, cipőket és kiegészítőket, a megszerzett ajándéktárgyakkal pedig dekorálhatják a szobájukat. A gimiben a főszereplő akciópontokkal tud közlekedni, amikből pillanatok alatt ki lehet fogyni, és várni arra, hogy másnap ismét kapjon valamennyit a rendszertől. Vagyis, ha a zsebpénzét nem telefonon keresztül megvásárolható akciópontokra költi a gyerek, akkor hónapokig is eltart a játék, napi 5-10 percekre osztva. 

maxresdefault

Minecraft

Ez sem egy kifejezetten lányos PC, de kezdő játékosoknak teljesen tökéletes. A Minecraft bányavilága kockákból áll, melyek fölött a játék teljes szabadságot ad, vagyis azt tesz a játékos, amit akar. A blokkokat ki lehet ütni, el lehet tenni és később felhasználni bármilyen házhoz, kastélyhoz, mechanikához. Ha épp nincs kedv az építkezéshez, akkor el lehet menni katakombákat felkutatni, vagy éjjel szörnyeket ölni, közben pedig figyelni arra, hogy a karakter mennyire éhes, mert akkor vadászni is kell. A játékot lehet multiban is tolni, akkor az igazi a játékélmény. 

minecraft-screenshot

Divatsuli 

Ez a játék nem csak azoknak a kamaszlányoknak nyújt remek szórakozást, akik érdeklődnek a divattervező szakma iránt vagy modellkarrieren gondolkoznak, hanem mindenkinek, akiket izgat az aktuális divat. A Divatsuliban egy divattervező-szakos lány, Carole bőrébe lehet bújni, és a játékos mindenféle kaland részesévé válik a divat és a kifutók világában. A cél a divattervezői diploma megszerzése. 

divatsuli

FEZ

Ismerősöktől annyi jót hallottunk már erről, hogy - bár egyelőre még nem próbáltuk ki - a Youtube-on már meglestük, miről is van szó. Ez egy csodaszép pixeles grafikájú, 2D-s világban játszódó játék, aminek főszereplője a cuki Gomez. Az alapkoncepció az ő kalandozása a világban, aminek során össze kell gyűjtenie 32 kis kockát és megoldania egy halom feladványt.

fez.png
Oszd meg másokkal is!
Mustra