Törékeny erő: fotópályázat (már megnőtt) korababákról

Akinek koraszülött vagy születési sérült gyermeke van, vagy nem volt zökkenőmentes a baba korai fejlődése, jó eséllyel találkozott már a Gézengúz Alapítvánnyal. A szervezet idén éppen 25 éves, az elmúlt negyedszázad alatt több tízezer gyermeknél ismerték fel a bajt, és segítettek abban, hogy a megfelelő kezelést kapja. Ahogy az egyik szülő fogalmazott: „a gyerekhez keresnek módszert, nem pedig egy módszert erőltetnek rá minden gyerekre, ami a magyar korai fejlesztést ismerve már önmagában plusz tíz pont.”

Fotó: Megyeri Csaba
Fotó: Megyeri Csaba

A jubileumi év örömére az alapítvány Törékeny Erő címmel fotópályázatot hirdet, amelyre október 20-áig lehet munkákat beküldeni. A pályázattal azt szeretnék elérni, hogy segítsen megszüntetni az előítéleteket és áttörni a falakat a sérült gyerekeket nevelő családok és az őket körülvevő emberek között. 

A pályázatra olyan fotókat várnak, melyeken 0-8 éves gyerekek szerepelnek, és amelyek bemutatják, hogy mennyi erő rejlik bennük, hogyan küzdenek, és milyen hatalmas eredményeket érhetnek el. De akár tágabban is lehet értelmezni a kiírást: például természetfotóval, vagy egészen elvont módon is érzékeltethető az erő jelenléte.

Fotó: Major Zoltán
Fotó: Major Zoltán

Jelentkezni 14 év alatti gyermek, felnőtt, és profi kategóriában lehet, a jelentkezési lapot innen lehet letölteni.  A legszebb képek beküldői tárgyjutalmakat kapnak, a fotók pedig vándorkiállításra indulnak: országszerte különböző művészeti és egészségügyi intézmények kiállítótereiben mutatják be őket a negyedszázados jubileum alkalmából.

Itt találják meg a részletes pályázat kiírást, itt van a részvételii szabályzat, itt pedig elérhető a jelentkezési lap. Nevezési és regisztrációs díj nincs.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.