Csodás gyerekprogramok a hétvégére

Idén is  ahogyan az elmúlt években megszokhattuk  június 20-án szombaton este múzeumok éjszakája lesz. És, hogy ne csak a felnőttek élvezhessék ezt az éjjelt, idén több gyerekprogram is lesz a fővárosban és vidéken is egyaránt. Ezekből szemléztünk párat.

Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum 

A szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum közösen szerveznek bulit: minden este új élettel telik meg a Szarvasi Arborétum és a Mini Magyarország: a nappal rejtőzködő állatok kimerészkednek a park sétányaira, a lombok között pedig baglyok, denevérek indulnak éjszakai vadászatra. Az év legrövidebb éjszakáján, június 20-án önök is a részesei lehetnek az éjszakai arborétum élővilágának. 
 

Éjszakai arborétum látogatás

A Szarvasi Arborétumban detektorral, éjjellátóval és zseblámpával felszerelkezve indul a vezetett túra, este 21:00 órától. Az út során kiderül, milyen denevér- és bagolyfajok élnek az Arborétumban, valamint az is, hogy milyen élőlények élnek a fák tövében a lombok alatt. 

A szarvasi Mini Magyarország makettparkban június 20-a éjszakáján, kivilágítva közlekednek a kisvonatok az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán, és kigyúlnak a makettépületek fényei is. A mini Balatont és a Dunát pedig fluoreszkáló kavicsok szegélyezik. Az este leglátványosabb produkciójaként pedig a Mini Magyarországban speciális fényfestésre várják a látogatókat.

minimagyarorszag.hu dsc 9924
Minimagyarorszag.hu

Programok a makettparkban

  • 20.00 - 24.00 Mini Magyarország fényfestett makettépületek  
  • 21.00 Éjszakai bagoly- és denevérles az Arborétumban (szakvezetéses túradetektorral és éjjellátóval)

Nemzetközi bábfesztivál Békéscsabán

A hétvégén (június 19-21) rendezésik meg Békéscsabán a XVI. Nemzetközi Bábfesztivál. A világ öt országából és kilenc hazai városból érkező bábtársulatok több mint 20 előadást mutatnak be a fesztivál három napja alatt.
 
napsugarbab.hu MG 3762
napsugarbab.hu

A színes programban számos műfaj szerepel: klasszikusoktól a vásári komédián át a báboperáig. A bábművészet egyetemes nyelvének köszönhetően az idegen nyelvű előadások is könnyen érthetők. A legegzotikusabbnak az indonéz társulat előadása ígérkezik, akik a legtávolabbról érkező résztvevői az idei fesztiválnak.

„A fesztivál kezdetektől legmeghatározóbb vonása a gyermekorientáció. A meghívott bel- és külföldi bábszínházak gyermekek számára készült műsorokat mutatnak be. Azonban a jó bábelőadás nem csak a gyermekeknek nyújt élményt, a történetek a felnőtteknek is üzennek“ – mondta el a Díványnak Lenkefi Zoltán a fesztivált szervező Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója.

Békéscsabai bábfesztivál

Június 19-21-ig, tart a bábfesztivál Békéscsabán. A fesztivált péntek délután óriásbáb felvonulás nyitja, majd egymást követik az előadások. Szombaton és vasárnap egész nap bábelőadások, este pedig koncertek várják a látogatókat.

Alcsúti arborétum

Az alcsúti arborétum az év során többször is szervez remek és érdekes programokat családok számára is. Ebben a hónapban, Szentivánéj környékén egyedi természeti jelenség a Szentjánosbogártánc (a szentjánosbogarak rajzása): a látogatók szemügyre vehetik, ahogyan a tengernyi fénylő, zöld lámpásként repkedő bogár bevilágítja az arborétumot. Fantasztikus látvány. Egyébként ezt nem csak június 20-án tehetik meg, a hónap végéig bármikor megnézheti, ráadásul vezetett túrával egybekötve. 
 
810c46 alcsutiarboretum.hu
alcsutiarboretum.hu
 

Szentjánosbogarak az alcsúti arborétumban

Szentjánosbogár rajzás 2015. 06. 15.-től, előreláthatólag 2 hétig megtekinthető, jegyek megvásárolhatóak napközben és este minden nap 18.00 órától. Jegy ár: Felnőtt 1500-, diák, nyugdíjas 800 forint. Nyitva tartás: szerdától - vasárnapig, 10 és 18 óra között. 

Bónusz, vasutazzon Kemencen

A Kemencei Erdei Múzeumvasút is kellemes kikapcsolódást ígér és nem csak a gyerekeknek. A vonat(ok)  este 21:00-kor indulnak fel a völgybe, ahol már lobogó tábortűz várja majd az utasokat. A jegyeket normál díjszabásért lehet megváltani, azaz:

km Teljes árú Kedvezményes
Egy útra szóló menetjegy
2 300 Ft 200 Ft
5 600 Ft 400 Ft
Menettérti útra szóló menetjegy
2 2 km távolságig menettérti utazás esetén két darab egy útra szóló menetjegyet kell váltani.
5 1000 Ft 700 Ft
11098255 906885269369066 2623956925455507708 o
Kemencei Erdei Múzeumvasút / Facebook

Az eseményre itt lehet jelentkezni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra