Táborok, ahol végre rendesen lefárad a gyerek!

Úgy tűnik, a sporttáborok között az új trend az, hogy egyszerre minél több mozgásformát kínálnak a kölyköknek, vagyis az "egy hétig úszunk"-on túl is van élet végre! Habár a nyári szünet a szülők fizetett szabadságához, tűrőképességéhez és pénztárcájához képest is meglehetősen hosszú, abban azért általában mindenki egyetért, hogy szükségük van a gyerekeknek a gondtalan pihenésre, lazulásra. Sőt, ha jól belegondolunk, meg is érdemlik az egész éves tanulás után.

Mozgékonyabb kölyköknek ilyenkor nyár elején már kínszenvedés fegyelmezetten ülni az iskolapadban, vagyis nagyjából ebben az időszakban tűnik mindenki számára a legjobb ötletnek, hogy benevezzenek valami izgalmasnak tűnő sporttáborba. Különösen akkor, ha ezek többféle sportágat is kínálnak a gyerekeknek, sőt némelyik még extrémsportokat is. 

shutterstock 120489073

Gondolták volna, hogy létezik például artista tábor? A világhírű Rippel Testvérek akadémiája Martfűn tart tíznapos kalandtábort hétéves kortól. Felső korhatár nincs, ha mondjuk, úgy gondolja, hogy éppen ideje lenne megtanulni trapézon szaltózni, akkor nyugodtan menjen el ön is, az (alibi)gyerekével együtt. Weblapjukon azt ígérik, hogy „biztonságos körülmények között, kiváló szakemberektől lehet elsajátítani az artista szakma és a cirkusz világának tudományát”, de lesz például a szokásos strandolás, játékos vetélkedők, tábortűz, vagyis minden, ami nem hiányozhat egyetlen nyári táborból sem. A 10 napos esemény ára borsos, 65 ezer forint, az ellátás azonban négycsillagos. A tábor végén pedig bemutatják, hogy mit tanultak, lesz ám csodálkozás. 

Ha ennyire azért nem munkál a kalandvágy a gyerekében, de szívesen látná őt a változatosság kedvéért egyszer jól lefáradva, és lehetőleg még a fővárost sem hagynák el, akkor érdemes az edzőtermek kínálatát végigböngészni. A BSK Crossfight gyerektáborban például azt ígérik az általános iskolás-korúaknak, hogy az edzések során nemcsak az erőt és az állóképességet javítják, de a gyerek testtudatát, mozgáskoordinációját, egyensúlyát és önbizalmát is erősítik. A táborban TRX, crossfit, saját testsúlyos gyakorlatok, emellett gerinctorna és aerobic is lesz, sőt, délután négytől ötig, mielőtt hazahozzák a gyereket, a szülők is ingyen edzhetnek egy jót. Az egyhetes program ára 26 ezer forint, de a tesóknak már kedvezmény jár.  

shutterstock 116642446

Kimondottan az izgalmas szabadtéri sportokra és játékokra megy rá a törökbálinti Extrémkaland sporttábor. Lesz lovaglás, íjászat, GPS-es tájékozódás és kincskeresés az erdőben, kirándulás és lézerjáték, emellett naponta tartanak úszásoktatást, és lesznek vetélkedők, labdajátékok is. Ezt a napközis tábort szintén a 6-14 éves korosztálynak ajánlják, ára 31 ezer forint napi háromszori étkezéssel, és szintén van tesókedvezmény.

Aki pedig nem hisz a napközis táborokban, mert úgy lehet csak igazán felvenni a tempót, ha nem zökkentjük ki a gyereket minden délután, annak itt egy szintén jó sok mozgásformát felvonultató tábor. A bogácsi Izgő-mozgó sporttáborban lehet röplabdázni, tollasozni, ping-pongozni, de lesz lövészet légpuskával, íjászat, és természetesen foci, strandolás és kalandpark is. És persze esténként az obligát diszkó, karaoke-party, tábortűz, gitáros daltanulás, szóval full tábori hangulat.

További táborokat pedig ezen az oldalon kereshet, ahol a gyerek korára, a tábor típusára, árára és helyszínére is szűrhet.  

Mustra