Fesztivál, búcsú és vigasság várják ezen a hétvégén az egész családot

Közeledik a július vége, lassan it a nyár utolsó hónapja, sok szülő - én is - most kap észbe hogy lassan vége ennek az egésznek, a jó időnek, a melegnek, a napsütésnek, a könyéken folyó baracklének és a gondtalan szabadságoknak. És még nem is csináltunk semmit, hát mindenhova el akartunk menni, aztán a fele se sikerül. Aki hasonló cipőben jár, annak most segítünk, válasszon programot és menjen, mert kis túlzással az ősz már a sarkunkban van.

Csütörtökön, 19-én indul a Bánkitó Fesztivál, ami felnőttnek és gyereknek is egyaránt élmény lehet, ha közel áll hozzánk az a szellem, amit a szervező Hallgatói Hálózat képvisel.

DSC 4719
Kováts Dániel

A szülőknek szánt szabadegyetem, a napközbeni előadások, workshopok, fórumszínházi előadások és persze koncertek mellett kicsiknek való programmal is készültek a szervezők, beöltözős, meseírós, rajzolós, együtt játszós, kézműveskedős foglalkozások várnak rájuk. További gyerekprogramokat itt találnak.

Állatijó bemutatók című sorozatát ezen a hétvégén is folytatja a Budakeszi Vadaspark, az előadások 11-kor, 1-kor és 3 kor kezdődnek, szombaton az alkalmazkodás mestereivel, vasárnap a magyar kutyafajtákkal lehet ismerkedni. Megosztó, hogy a Millenáris Bogyó és Babóca mesevetítéssel összekötött bábkiállítása vonzó program-e, a 2-5 éves korosztály viszont tutira lelkesedik érte.

Nyitott, vallások iránt érdeklődő, gyermeküket igazán befogadó szellemben nevelő szülőknek ajánljuk a Krisna-völgyi Búcsút. Kisvasút, fesztiválsátor, benne előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok várják az érdeklődőket Somogyvámoson. Kérdezz-felelek sátor a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről. Ráadásul ez az országban egyetlen füst és alkoholmentes program, így minden korosztálynak, karonülőtől a nyugdíjasokig egyaránt élményt jelenthet. Részletek a program honlapján.

A Balatonnál pihenők sem fognak unatkozni, Balatonszemesen a 18. Szemes Fesztiválon szórakozhatnak akár egész hétvégén. A déli part egyik legsokoldalúbb fesztiválja idén is számos programmal várja a látogatókat, kiemelten figyelve a családok szórakoztatására. Koncertekkel, kiállításokkal és kézműves vásárral várják a szülőket és a gyerekeket, még palacsintaevő verseny is lesz, ami a magunk részéről az egyik legvonzóbb programpont lehet. További finomságok a fesztivál honlapján.

Az Egri Történelmi Vigasságokon a korábbi évek megjelenítési módjával szemben, idén a modern feldolgozások kerülnek előtérbe, ami lehetőséget ad rá, hogy fesztivál a fiatalabb közönséget is megszólítsa. A kicsiket gyermekelőadásokkal, koncertekkel, kézműves játszóházzal, kirakodó vásárral várják, ha pedig inkább egy nyugodt, szép színházi estére vágynánk, a Hoppart Társulat jóvoltából az Dobó téren meg is kaphatjuk azt. A koradélután előadott Mirkó királyfi egy kalandos mesejáték, amiben a király három fiát teszi próbára és az is kiderül, hogy fog-e még valaha Viharszívű Roskó király mindkét szeme nevetni. Részletek az előadásról és az egri vigasságról itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek