Top 10: Erre vágynak a magyar anyák

Hetekkel ezelőtt tettük fel nektek először a kérdést: mire vágytok a legjobban? Rengetegen írtatok, mi pedig leveleitek alapján összeállítottuk a toplistát. Azon magunk sem lepődtünk meg, hogy álmaitok netovábbja a szabadidő, azon már jobban, hogy egy könyv nyugodt elolvasása vagy fél óra szauna mennyire csábító lehet, ha már hetek-hónapok óta számít elérhetetlen célnak. Kismama álmok és eredményhirdetés.

Mire vágytok a legjobban? Természetesen időre.10-es toplistánk az általatok leggyakrabban említett vágyak alapján állítottuk össze, de azt elárulhatjuk, hogy a verseny nagyon szoros volt, és egy könyv nyugodt elolvasása vagy egy-két pohár bor ígérete simán lenyomta a szexet. Lecsúszott a dobogóról a bulizás is (alig említettétek - ellentétben a férjjel töltött gyertyafényes vacsorával vagy a barátnővel átdumált ebédekkel).

Lássuk, mire vágytok a legjobban!

1. IDŐ

Egyértelmű volt, hogy mindenki időre vágyik a legjobban. Van, aki arra kér egy kis időt, hogy behozza a lemaradást a háztartásban, más tanulásra vagy egy forró fürdőre. Az anyák legnagyobb álma egyértelműen a szabadidő.

2. SPORT, WELLNESS

Ebbe a kategóriába soroltuk az olyan tevékenységeket is, mint a szülés után rajtatok maradt kilók kelletlen ledolgozása, és az élvezetes, a kikapcsolódást elősegítő szauna vagy gyógyfürdő is. Nyilvánvaló, hogy ki így, ki úgy, de valamilyen formában vágyik saját teste kényeztetésére.

3. ALVÁS

Meglepőnek találtuk, hogy a harmadik helyre szorult, de az igazsághoz tartozik, hogy a testmozgás csupán egyetlenegy (!) szavazattal nyomta le az annyira áhított szundikálást. Az alvás iránti mérhetetlen epekedést jól jelezte, hogy az alvás minden szinonimáját használtátok, volt szó 48 óra non-stop héderezésről, a férj karjaiba kuporodva töltött félórás szunyáról és a csak-még-öt-perc típusú reggeli lustulásról is.

4. ÉTTEREMBE MENNI

A leveleiteket olvasva az ember úgy érzi, egy étteremben elköltött ebéd vagy vacsora a mennyek kapuja. Igen, ez sajnos egy olyan dolog, amit kisgyerek mellett nehéz kivitelezni, és valahogy az esetek többségében az a pár óra és pár ezer forint hasznosabban eltölthetőnek és elkölthetőnek tűnik, mint éttermezéssel, viszont most jól az agyunkba véstük, milyen fontos lenne ez számotokra, és következő nyereményjátékunk tervezésekor sem feledkezünk meg róla.

5. UTAZÁS

Hát igen, egy másik nehezen kivitelezhető kikapcsolódási forma. Habitustól függően álmodoztok különféle utakról, van, aki beérné egy belföldi wellness hétvégével is, más - ha már álom, legyen kövér jelszóval - Brazíliába repülne, ahol betérne egy salsa klubba is (és mivel álom, nem is fontos, hogy a salsa hazája Puerto Rico, a braziloknál érdemes inkább szambát tanulni).

6. OLVASÁS

Vagy nagy kultúrigénnyel élő olvasókkal vagyunk megáldva, vagy ilyen sokan élitek meg szimbolikusan, hogy képtelenek vagytok végigolvasni egy könyvet. Tény, hogy roppant előkelő helyre került a könyvolvasás iránti olthatatlan vágyatok.

7. REGGELI AZ ÁGYBAN

Ágyba hozott reggeli? Nocsak! Nagyon szépen domborodik ki ebből a kényeztetés iránti vágy. Erről a kis kedveskedésről olyan gyengéden nyilatkoztatok, hogy szinte hallottuk a dorombolást. Ez nem is annyira nehezen megvalósítható, reméljük, párjaitok is olvassák ezt a listát (ha nem, véletlenül hagyjátok nekik nyitva ezt az ablakot).

8. SZÉPSÉGÁPOLÁS

Nem kell ám nagy dolgokra gondolni, nem írtatok olyasmiről, mint egy szépségfarmon eltöltött nap, Kleopátra-fürdő vagy csokimasszázs. Leggyakrabban a végre eljutok fodrászhoz kifejezést használtátok, de volt, aki egy negyedórás szemöldökszedéssel vagy egy gyantázással is beérné.

9. ALKOHOL

Főleg az álmodozik egy jó koktélról vagy egy pár pohár borról, aki még szoptat, és bár bekerült a top 10-be, általában csak érintőlegesen említitek. Felbukkan, amikor arról van szó, hogy végre étteremben vacsoráztok, vagy amikor a barátnőkkel töltött délutánok fájó hiányáról szóltok. Mindenesetre simán lehet, hogy sorsolunk mi még a Porontyon egy üveg finom bort vagy pálinkát.

10. VÁSÁROLGATÁS

Nyilván nem a pelenkafelhalmozó, heti főzéshez bevásárlós túrákról álmodoztok, hanem olyanokról, amikor békésen andalogva választhattok magatoknak új cipőt vagy kabátot, anélkül, hogy szűk időkeret közé szorítana a gyerek felügyeletét elvállaló barát vagy rokon türelme, illetve lelkiismeret-furdalást okozna, hogy kivételesen magatokra költötök, és nem a csemetére.

A fenti 10 ponton kívül sokan írtátok, hogy szívesen töltenétek egy kis időt kettesben párotokkal, illetve sokszor említettétek azt a csak egy óra csöndet. Szélsőséges megnyilvánulások is voltak, így volt, aki azt állította, minden tökéletes, nem vágyik másra, mint hogy a babával lógjon (persze 5 hetes kisbabáról volt szó, így azért érthetőbb), és volt olyan is, aki beismerte, hogy pár napig látni sem akarja a gyerekeit.

Sorsolásunk eredményeképp Mohos Renáta veheti igénybe a meglepkek.hu által felajánlott wellness szolgáltatásokat. Sajnos az írásában felvetett vágyait nem teljesíthetjük, de néhány órát, amikor egyedül lehet, és őt kényeztetik, megszavaztunk neki.

A nyeremény egy kényeztető nap, amelyik az alábbi spa-kezelésekből áll:

45 perc Holt-tengeri testradír vagy Holt-tengeri iszappakolás
75 perc Masszázs, tetszés szerint a Spa árlista 'B' kategóriájából
50 perc Arckezelés
30 perc Reflexológia
Sushi vagy saláta

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek