Újságpapírral segíthetsz egy beteg kisfiún

Papírgyűjtést szerveznek egy félrenyelés miatti oxigénhiány következtében súlyos agykárosodást szenvedett kisfiú szülei, hogy a jelentős állapotjavulással kecsegtető őssejtbeültetésre összegyűjtsék a közel ötmillió forintos kezelési díjat. A Poronty csatlakozik a gyűjtéshez és erre biztatja az olvasókat is.



A teljesen egészséges, másfél éves kisfiú, Peti 2006. december másodikán félrenyelt egy szőlőszemet, amelynek következtében leállt a légzése és a keringése. A gyorsan kiérkező gyermekmentősök újraélesztették a kisfiút, akit a Heim Pál Kórház intenzív osztályán ápoltak hetekig. Kiderült, hogy az oxigénhiány következtében súlyos agykárosodása lett a klinikai halál néhány perce alatt.



A szülők minden lehetőséget megvizsgáltak, amely a gyerek gyógyulását segítheti. A legbiztatóbb módszernek az őssejtbeültetés tűnt, ezért a család minden követ megmozgatott, hogy Petin elvégezhessék a beavatkozást. Olyan helyet kellet tehát keresni a szülőknek, ahol jó eredményeket értek már el az oxigénhiány kezelésében, így döntöttek végül Kína mellett. A kezelés egy hónapig tart, hetente egyszer juttatják a beteg szervezetébe a donor őssejtet, a többi napokon pedig kiegészítő kezelésre van szüksége a betegeknek. A tapasztalatok szerint többszöri kúra alkalmazásával (egy-egy kúra között fél év szünet javasolt, így a leghatékonyabb) jelentős fejlődést lehet elérni Peti állapotában.

Az első kezelésre a szülőknek sikerült támogatót találniuk. Egy jótékonysági koncert után 2007 novemberében Peti újabb kezelésen eshetett át. Idén október 7-én egy második segélykoncertet is szerveztek, melynek keretében ismét sok elismert művész próbált a kis betegnek segítséget nyújtani. Ahhoz, hogy Peti tovább gyógyuljon, fejlődjön, s haladjon egy teljesebb élet felé, még számos kezelés kell. A szülők emberfeletti teljesítménye, szeretete, odaadása azonban nem elég, így minden támogatásra szükségük van. Időközben létrehoztak egy alapítványt, Hajrá Peti! Alapítvány a Baleseti Oxigénhiányos Gyerekek Gyógyulásáért néven, ahol lehetőség van pénzbeli támogatás nyújtására, nem csak Peti, hanem más, hasonló betegségben szenvedő kisgyerek részére.

Sajnos magunkon is tapasztalhatjuk, hogy a segélykérő, adománygyűjtő cikkeket, vagy bármit, ami hasonló témában íródik, átugorjuk, ignoráljuk. Jelentős részüket nem is tartjuk valódinak, ezzel pedig könnyítünk a lelkiismeretünkön, hogy miért nem foglalkozunk a kérdéssel. Nos, minden könnyfakasztó, stilisztikai bravúrt mellőzve, ajánlom, hogy olvassátok el Peti honlapját és a dolgok újra értékelődnek…

Ha segíteni szeretnél, vigyél papírt csütörtökön a budafoki úti Új Buda Center Tesco parkolóba (06-20 9144839) vagy a soroksári Brico Store parkolóba 12-től 14.30-ig. A papírátvevő telephelyére is lehet vinni 15 óráig, cím: Csepel, Duna u. 42. A portán adnak szállítólevelet, arra rá kell írni, hogy "Petike". A papírt érdemes válogatni, úgy többet ér.

A kategóriák:
1. kartonokat lapra hajtva
2. irodai fehér papír
3. fekete-fehér újságok, szórólapok
4. színes újságok

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek