Szarvasgombaolajjal még izgalmasabb lesz ez a pofonegyszerű, sütőporos kenyér

Nem kell bele sok a szarvasgombás hangulatból, egy kis adagtól is remek aromája lesz a kenyérszeleteknek. Elég a tetejére egy kevés parmezános vagy snidlinges fűszervaj, és el is készült az elegáns és szuper egyszerű reggeli.

Az sem baj, ha kicsit rusztikus.
Az sem baj, ha kicsit rusztikus.rojoimages

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk.
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor
  • 3 ek. szarvasgombás olaj
  • 5 deka apróra vágott fekete olíva
  • 3 deci langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a száraz alapanyagokat, majd a folyékonyakkal dolgozd rugalmas tésztává. Pihenetsd egy negyedórán át, majd formázd meg, és közepes lángon, gőzben 50 perc alatt süsd készre a kenyeret.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek