Csirkés-édesburgonyás rizottó – az egyik legjobb dolog, ami a rizzsel történhet

És ami még jobb, hogy a tegnap sült, maradék csirkét is felkockázhatod bele, azzal is tökéletes lesz a végeredmény!

Egy vagon parmezánnal még finomabb.
Egy vagon parmezánnal még finomabb.haoliang

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre rizottó rizs
  • 2.5 bögre alaplé
  • 2 nagy ek. vaj
  • 30 dkg édesburgonya felkockázva
  • 2 kisebb szelet készre sült csirkemell
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 8 dkg reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

1. Tedd egy párolóba a felkockázott édesburgonyát, majd párold meg. 

2. Ha ezzel megvagy, a vaj felében pirítsd meg kicsit, és alaposan fűszerezd. (Ha püréként szeretnéd a rizottóba tenni, akkor pürésítsd még melegen.)

3. A rizst a vaj másik felében pirítsd 5 percen át, majd folyamatosan adagolva és kevergetve add a rizshez az alaplevet, amíg krémesre puhul.

4. Ha ezzel megvagy, add hozzá az édesburgonyát, az összevágott húst, és melegítsd össze. 

5. Friss parmezánnal (és ha van otthon, bazsalikommal) a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek