Hozzávalók
- 1 nagy bögre rizottó rizs
- 2.5 bögre alaplé
- 2 nagy ek. vaj
- 30 dkg édesburgonya felkockázva
- 2 kisebb szelet készre sült csirkemell
- ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
- 8 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
1. Tedd egy párolóba a felkockázott édesburgonyát, majd párold meg.
2. Ha ezzel megvagy, a vaj felében pirítsd meg kicsit, és alaposan fűszerezd. (Ha püréként szeretnéd a rizottóba tenni, akkor pürésítsd még melegen.)
3. A rizst a vaj másik felében pirítsd 5 percen át, majd folyamatosan adagolva és kevergetve add a rizshez az alaplevet, amíg krémesre puhul.
4. Ha ezzel megvagy, add hozzá az édesburgonyát, az összevágott húst, és melegítsd össze.
5. Friss parmezánnal (és ha van otthon, bazsalikommal) a tetején tálald.