Medvehagymás nokedli – egy adag sajttal és juhtúróval kóstold meg

Még egy könnyű fogás, amiből nem hiányzik a hús! Medvehagymaszezonban nem érdemes kihagynod, és ha neked a juhtúró túl aromás, akkor túróval vagy ricottával érdemes helyettesítened.

Egy kevés pestóval teheted még izgalmasabbá.
Egy kevés pestóval teheted még izgalmasabbá.iko636

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab tojás
  • 1 kiló liszt
  • 1 kisebb csokor apróra vágott medvehagyma
  • 1 kis kanál
  • 1 kevés víz
Recept idők

Elkészítés:

Egyszerűen keverd egy rövid ideig a hozzávalókat egy kevés vízzel, amíg sűrű, szaggatható tésztát kapsz, majd lobogó, sós vízbe szaggasd a galuskákat. Néhány perc alatt megfő, ekkor a legjobb, ha egy kevés vajjal és juhtúróval vagy reszelt parmezánnal kevered el. Egy kevés pestóval teheted még izgalmasabbá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek